Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja ostoja 10:47, 21 lip 2023

Do góry
Adela napisał(a)
Parę kadrów z ogrodu.

Symetryczna, czy bliźniacza?

Elu, masz piękny, zadbany ogród, piękne hortensje (bliźniacza-symetryczna jest cudna), powojniki i lilie.
Bardzo mi się podoba.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:45, 21 lip 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
"Czy te kwiatki mają tak wyglądać? Jak lotki do badmintona?" Zapytał powątpiewając małżonek patrząc na jeżówkę bladą

Nowe jeżówki, tzn. z tamtego roku, ale w tym dopiero zakwitły Summer Cloud. Dość fajne, mają ciemną łodygę.

Pretty parasols aż jeden kwiatek i zwyklaczek jeszcze w doniczce

Delicious Nougat i Cherry Fluff

Delicious Nougat i Delicious Candy rozrastają się u mnie najlepiej z jeżówek, jednak te pierwsze mają baaardzo różną wysokość w zależności od miejsca, gdzie rosną.

Jeszcze czekam na Green Jewel i zwykłą różową.

no jeżówki śliczne
Wszystkie ciekawe i ładne
A ta stipa to też cudna.
moje marzenie mieć taka. A mam jedną i jakaś rachityczna i wątła już 3 ro
może trzeba ją przesądzić ?
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 10:42, 21 lip 2023

Do góry
anuska2507 napisał(a)

Wspaniale wygląda ta rabata! Bardzo mi się podoba .
Ganek - piękna robota . U mnie była ppodobna akcja po kupnie domu - stare drewniane schody wymieniane były na niemal dokładnie takie jak Twoje . Tez został mi taki goły pasek, ale my daliśmy na niego tynk mozaikowy taki sam jak na fundamentach. Ty masz chyba klinkier?
Dębowe zakątki 10:41, 21 lip 2023

Do góry
Alija napisał(a)

Aniu, piękne portrety jeżówek, w ogóle pięknie w ogrodzie, jest co podziwiać.
Dobrze, że już jesteś w domu i nie trzeba robić dodatkowej operacji. Teraz będzie już coraz lepiej, miesiąc szybko zleci.
Wracaj do zdrowia, uściski.

Nie raz jak przechodziłam po ogrodzie to wszystkiego i wszystkich roślin nie dojrzałam. Za drugim razem już więcej
U mnie już trochę ciasno na rabatach.. Coś na wiosnę przeleżenie. Terenu mam dalej dużo
No tak, to dobra władność, że obyło się bez tej dodatkowej operacji, bez dodatkowego bólu i gorszego poruszania się. Jestem już w domu i pomału się przyzwyczajam do innego trybu dnia. Nie łatwo, nie łatwo.
Dziękuję za wsparcie i pozytywne słowa

Verbena Bampton - werbena purpurowolistna

Moja ostoja 10:38, 21 lip 2023

Do góry
anpi napisał(a)
Elu, tak jak ty nie nadążam i wpisy na forum kuleją. Z zaglądaniem też różnie. U Ciebie ndrobiłam do wiosny Spodobały mi się tulipany Viridiflora CT, zapisuję. U mnie rododendrony wymagają zbyt dużo starań , nie udaje mi się ich utrzymać w dobrej formie dłużej niż trzy sezony. Zrezygnowałam, azalie też bez szału, ale jakieś ostatki są.
Gardinę masz cudną, moja posadzona w cieniu i zdominowana przez inne rośliny, po przesadzeniu nie przeżyła
Masz piękne powojniki i hortensje. Ładnie wszystko rośnie bo bez zbędnego ścisku. Ja jakaś nienasycona jestem w dosadzaniu roślin

Aniu, cieszę się, że zajrzałaś znowu
U mnie niewiele się zmienia. Ja już raczej usuwam z ogrodu kłopotliwe dla mnie w uprawie rośliny, choć przy rododendronach i hortensjach będę trwała. (Do czasu). Postaram się utrzymać w dobrej formie, te co mam. Nowych nie planuję.
Dziękuję za pochwały
Różnorodność i piękne połączenia barw i cały Twój ogród mnie nieustannie zachwyca
Serdeczności ślę
Podwórkowa rehabilitacja 10:37, 21 lip 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

O jaki piękny floks! Co to za odmiana?

Też mi się podoba i bardzo ładnie zgrywa z Błękitnym Aniołem.
To "Younique Old Blue"
Wieczorem jest widoczny na rabacie z daleka
Po drugiej stronie studni jest biały "Pina Colada".

Dębowe zakątki 10:34, 21 lip 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Ślicznie jest. Cudne fotki. Ta dębolistna tak w słońcu rośnie i nic jej nie jest. Ja swoją dziś w końcu posadziłam ale w cieniu.
Ten powojnik fioletowy Purpurea Plena E. fajny.

I widzę kontuzjowana Aga o której pisałam się znalazła.

Lato bogate, kolorowe... tylko szkoda, że nie mogę się dobrze poruszać i nic zrobić w ogrodzie
Tak moja dębolistna rośnie na pełnym słońcu I daje sobie radę. Czasami troszkę może upały podpalą kilka liści i tyle
tak ten powojnik Purpurea Plena jest i ładny i obficie zawsze kwitnie

Moje miejsce na ziemi -początek 10:31, 21 lip 2023

Do góry
Chciałabym wziąć się za rabatę z pisardii...
Środek lata to nie jest dobry czas na przesadzanie... chyba... chociaż czytam że Wy przesadzacie i dzielicie
Dębowe zakątki 10:26, 21 lip 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogactwo kolorów, zapachów, faktur powala na kolana Bardzo ciekawa ta budleja Liliowców to masz chyba więcej ode mnieTeż je uwielbiam

Tak lubię
Różne roślinki, różne kolory, różne faktury.
Może jestem nie poprawna ogrodniczka, bo u mnie w niektórych miejscach jest już busz...miałam go teraz go uporządkować ale uziemiona jestem i chyba we wrześniu dopiero coś zrobię
Cieszę się ,że kupiłam tą nową kompaktową i z niższych budleji. /kolorek ma niesamowity. Kwiatostan może krótszy, ale to nic. Już byłaby posadzona do gruntu, ale nie mogę teraz. Może jak córcia przyjedzie to mi to zrobi. Bo najpierw tam trzeba wykopać 3 liliowce , ziemi dowieść i posadzić tą budleję
Liliowców się uzbierało różnych ok 60

Dębowe zakątki 10:18, 21 lip 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
O, Matulu... Trzymaj się dzielnie.

Miałam 4x nogę w gipsie. Żaden z wypadków nie miał miejsca w górach, ale banalnie - w mieście.

Najważniejsze, że nie masz powikłań
Uściski!

Trzyma, trzymam. nie mam wyjścia
Ja też banalnie szybko do pracy na schodach
Żadne wyczyn No, tak, dobrze, że powikłań nie mam. I niech tak z ostanie. Gips jeszcze 4 tygodnie. Jak to wytrzymam ?
Ech, a teraz uziemienie i wszystko wolno, luźno

Kocham lilie. Z liliowcami na razie zrobiłam stop!.
60 wystarczy ..na razie. Ale na lilie nie mówię stop. Jeszcze mi się różnych chce.
I już myślę gdzie tu je jeszcze dosadzić
Siedzę teraz często na trasie i zapach ich dolatuje obłędny i aż się buzia uśmiecha.
Ale przy samym tarasie ich prawie nie mam. Czas będzie to zmienić.

A to nie wszystkie teraz kwitnące lilie
Dębowe zakątki 10:06, 21 lip 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

To już jest ładna, pokaźna kolekcja

No trochę się juś=ż w dziesiątkach tych liliowców uzbierało
Dębowe zakątki 10:00, 21 lip 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)

Poszukuję pomarańczowych liliowców, więc zaczepiłam oko na tym

Ula pomarańczowych liliowców mam dużo
Np. takie

Anna i Ogród 2 09:57, 21 lip 2023

Do góry
Makao napisał(a)
A widzieliście jaki mam rewers u seslerii jesiennej?

Tylko ta jedna kępa. Muszę ją wykopać i odciąć tą zieloną część. Wsadzę inną kępę normalną a tu nie wiem co zrobić. Jak ma takie skłonności to będzie może problem powracał

A może tam się cos wysialo ?
Dębowe zakątki 09:55, 21 lip 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, piękne portrety jeżówek, w ogóle pięknie w ogrodzie, jest co podziwiać.
Dobrze, że już jesteś w domu i nie trzeba robić dodatkowej operacji. Teraz będzie już coraz lepiej, miesiąc szybko zleci.
Wracaj do zdrowia, uściski.
Mój ogrodowy pamiętnik 09:46, 21 lip 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Jedną fotkę wrzucę . Lato jest piękne. Zazwyczaj .

No piękne to lato u Ciebie! Ach!
Dębowe zakątki 09:46, 21 lip 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Masz jakieś fioletowe floksy?

Mam takie floksy

i Chyba jeszcze ze 2 kolory, biały i róż
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:37, 21 lip 2023

Do góry
Anda napisał(a)
Retro róże śliczne. Nie pamietam już jakie masz byliny jako dodatek. Też takie retro?

Penstemony głównie. Drakiew kukaska i ponieważ jakoś tak pusto było to dosadziłam szałwie. Za różami trzcinniki i jedna stipa gigantea. Jeszcze coś niebieskiego dojdzie, tylko się zdecydować nie mogę

A no i wcisnęłam jeszcze białe kosmosy

Edit: no i floksy Blue Paradise.
Blaski i cienie nowego życia 09:34, 21 lip 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)

Bardzo chciałabym pamiętać kto mi taki fajny prezent zrobił w dawnych czasach ogrodowiskowych i przysłał 5 sadzonek tego bodziszka. Za to teraz ja go rozdaję innym. Madzia ostatnio brała i już nie znać że coś urywałam
Polecam sadzić pod drzewami.

Fotka z rana, Vanilka w towarzystwie rdestu. Będzie prowadzona na małe drzewo, w tym roku się odbudowuje po ciężkim przesadzaniu więc jej daję spokój.

Bardzo fajne połaczenie rdestu i hortki. Bardzo mi się to podoba.
Mam jeden podobny rdest. I na wiosnę można już go będzie podzielić i gdzieś fajnie posadzić
Blaski i cienie nowego życia 09:32, 21 lip 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)

Bo Ty masz Ula dobrą rękę do roślin

Ewo, pająk super się wpasował wysokością. Wogole nie przejął się manewrami jak przekwitnie podzielę na pół i część dam do czerwonych róż a drugi też coś pokażę ale skromnie bo liście mu padły, więc nie wyżywią kwiatu. Wszystko cieszy

Blaski i cienie nowego życia 09:21, 21 lip 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Ślicznie muszę z aparatem przyjechać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies