Pięknie ci te pierniczki wyszły i jakies takie wyrosnięte w sensie grube, ja chyba cieniej wałkowałam ciasto.
Dziś będę ozdabiać część.
Wianek i gwiazdy perfekcja. Jestjakiś wzó, instruktarz jak zrobić takie gwiazdy?
Wianek elegancki.a jak ladnie chortki sie odbijaja. A betonowe gwiazdy sa? Czyli robilas 2/3 porcji? Mi cala porcja jakies dwie godzinki max zajela.mozna dwie blachy piec na raz.
Ewka, korzystałam z przepisu Asi, 1 kg mąki. Wałkowanie, wycianie, pieczenie i lukrowanie zajęło mi 2,5 godz. Pamiętasz, że dzisiaj musisz zrobić ciasto?
Za zaproszenie dziękuję! Będziemy myśleć
Wianek mam na pinezce.
dlaczego przygotowania do piernikowania były łzawe? czegoś nie doczytałam? z ile mąki robiłaś- jutro ja chcę robić ale myślę żeby zrobić z 1/2 kg mąki ale chciałabym mieć tak dużo pierników jak Ty
za zaproszenie jeszcze raz dziękuję, ja również Ciebie zapraszam do mnie, po Nowym Roku może coś zaplanujemy
wianek świetny, też będę próbowała zrobić podobny na drzwi wejściowe, tylko mam ciężki podkład- czym swój mocowałaś do drzwi?
właściwie nigdy nie mam dużo czasu więc niczego więcej nie próbowałam, ale z reguły jestem niecierpliwa więc raczej nic lepszego bym nie zrobiła
ten wianek jest po prostu taki jak ja- prosty w konstrukcji, trochę błyszczący i trochę niepozorny, jednym słowem piękny