Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 09:09, 09 lut 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
te kupiłam niedawno

Mirka no super zakup będziesz zadowolona z tych hybrydowych ciemierników też mam kilka odmian z rodzinki rosesów a niedawno dołączył do pozostałych kolejny Ice N'Roses Frosted Rose Ten na ostatnim zdj to jak jemu na imię?
Ogródek Gosi 09:03, 09 lut 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

O mamma mia!! Jaka ilość ja zjadłam tylko jednego kupionego pączka ale podziwiam wytwory Twojej pracy
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:14, 09 lut 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Elu ja też u moich ciemierników usunełam kilka pąków zgniłych i liści zczarniałych, zdrowe zielone liście zostawiam bo one chronią pąki-kwiaty przed przymrozkami. W dobrej cenie kupiłaś krokusy, po 1zł ja płaciłam za 1szt cebulki krokusa Advance na jesieni i mam nadzieje że to ten zakwitnie bo już mnie wkurzają te pomyłki. I szybko zwiększyli cenę w tym Obi. Ja też widziałam już w sprzedaży kłącza host, piwoni i nasiona kwiatów i warzyw ale nic nie kupuje poza ciemiernikami,warzyw też nie wysiewam bo nie mam na to czasu na uprawę warzywek i jakoś mnie to nie kręci No chyba że arbuzy mogłabym je uprwiać bo przy nich jest mało pracy, miałam je parę lat temu wstecz ogromne i w sporej ilości, dzieci już później nie chciały ich jeść bo miały już przesyt ,to rozdałam je w rodzinie, znajomym i sąsiadom.
.
Edit: Elu to tylko na tej jednej rabacie ciemierników białych mam czysto, bo to jest rabata hostowa, w rabatach hortensjowych i trawiasto-bylinowej tam mam bałagan.Nic jeszcze nie sprzątałam nawet nie wygrabiłam liści z trawnika, jeszcze jest czas i zdąży się ogarnąć ogród
Ogródek Gosi 22:24, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:23, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:22, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:20, 08 lut 2024

Do góry
A prócz tego dalszy ciąg września
41 dni do wiosny

Ogródek Gosi 22:15, 08 lut 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Pewnie by nie mieli .
Podobnie kupowałam swojego pierwszego judaszowca i klona palmowego . Tyle że w Sochaczewie.

Przynajmniej udało Ci się trochę posprzątać na jednej rabacie. Mi się udało wyciąć zaledwie kilka turzyc raureif. Wiatr mnie zwiał z pola . A ma się gdzie rozpędzić.

Sprzątnęłam tylko trochę i na tyle było.
Pogoda mnie skutecznie odstraszyła.
A u Ciebie to ma gdzie sie rozpędzić.
Jeśli u mnie wiało, że łeb urywało, to jak musiało wiać u Ciebie?

April napisał(a)

O, nie wiedziałam że masz cyklameny. Dobrze rosną? Rozrastają się czy to raczej kolekcjonerski kaprys?

Jolu, ten akurat sobie radzi. To jest cyklamen jesienny, oczywiście nazwy nie znam. Kupiłam w zeszłym roku wiosenne. Jeden zanikł, drugi przetrwał, ale u mnie maja za sucho.
Co prawda bardzo żadko tam podlewam, może w tym roku się poprawię.

UrszulaB napisał(a)
April też mam cyklameny. Dobrze rosną, kwitną co roku, lubią polcien

Ula, cyklameny lubią lekko wilgotne podłoże. Może dlatego u Ciebie ładnie rosną.

Dzisiaj pokażę swoją twórczość kulinarną. Jola już widziała te zdjęcia

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:14, 08 lut 2024

Do góry
Patrycja, odpisałam u Ciebie.

Papryczki już machają liścieniami
Muszelko, zrobiłam znaczniki po Twojemu
Anna i Ogród 2 19:57, 08 lut 2024

Do góry
Szukałam dziś wiosny u siebie. Słabo z nią bo tam gdzie cień to ziemia zmarźnięta a w tych miejscach posadziłam ciemierniki. Słabo kiełkują
Muszę dokupić i posadzić tam gdzie słońca więcej

Tam gdzie słoneczniej tam więcej wiosny
Anna i Ogród 2 19:52, 08 lut 2024

Do góry
Dokupiłam stacjonarnie nasiona
Blaski i cienie nowego życia 18:44, 08 lut 2024

Do góry
Urszulla napisał(a)

No .... luty, znasz przysłowie? Dobrze, że tak jak w nim teraz nie jest Niestety nie będzie dobrego pogodowo roku raczej bo dziś na Islandii ponownie wulkan wybuchł
Pszczelarnia 17:54, 08 lut 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Poro pracy z tymi obrzeżami, ale jaka potem satysfakcja. Elegancko to wygląda Jakie dajesz listwy?
Bardzo przyjemny spokój w Twoim ogrodzie

Z reguły wys. 10 cm, gr.0,6 cm. Ale w wyjątkowych miejscach (spadek terenu) to już wys. 15 cm, gr. 0,8 cm.

Ale w domu już "się dzieje"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:37, 08 lut 2024

Do góry
Przedpłocie. Wysypiemy kamieniem I będzie parking. Moze nie wjade do rowu

Ogród z koniczynką 14:46, 08 lut 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)

Znowu bialo

No nie
Ogród z koniczynką 14:32, 08 lut 2024

Do góry

Znowu bialo
Glina i zielsko 14:11, 08 lut 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Do pomysłów Kasi dokładam jeszcze taki do rozważenia.
Rabata prostokątna, ze ścieżką która pokrywa się z końcem jakiejś ściany budynku lub osią okna. To alternatywa dla bardziej formalnego stylu. Przykładowa forma ścieżki - https://pin.it/8TnUiO3XQ.

Podobnie ułożoną ścieżkę ma Kasya (Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej), tylko rabaty są prostopadłe do wiążącej je pergoli. Jest tam dzięk temu miejsce na ławeczkę Przy pergoli są pnącza – Wisteria i coś jeszcze.

Kasya ma też róże, ale choć byłam u niej latem nie pamiętam dokładnie jak są rozmieszczone w ogrodzie.
Ogród Basi i Romka 12:32, 08 lut 2024

Do góry
Joku napisał(a)
No właśnie, ile takie duże psy jedzą? Zawsz mi się wydaje że im małe wiaderko trzeba przygotować . Moja 8 kg psina zadowoli się małą miseczką, jak dla kota (tylko częściowo wypełnioną). Do tego tzw. smaczki obowiązkowo muszą być .

Aza zjada rano trochę karmy z puszki, nie dużo, tak około 1 szkankę (będę przeliczać na szklanki) nie za dużo bo zostaję sama w domu, my do pracy, po powrocie ryż na jakimś mięsie i warzywka, gotuje duży garnek na kilka dni, albo karma z puszki, tak dwie szklanki, potem coś wysępi, jakieś resztki z obiadu ale niewiele, pod wieczór dostaje jeszcze maks dwie szklanki albo karmę z puszki albo suchą karmę Jakieś smakołyki też dostaje dla zabawy, na komendę Teraz jak jest chłodniej to jadłaby więcej, ale ona nie powinna być za ciężka, a jak jest lato i ciepło to nie ma takiego apetytu i je mniej
Tu zajada z Filemonem
Glina i zielsko 12:11, 08 lut 2024

Do góry
Do pomysłów Kasi dokładam jeszcze taki do rozważenia.
Rabata prostokątna, ze ścieżką która pokrywa się z końcem jakiejś ściany budynku lub osią okna. Ta czerwona kropka to wyższy akcent, drzewo, krzew, róża pnąca na jakimś obelisku itp. Rośliny dałabym plamami. To alternatywa dla bardziej formalnego stylu. Przykładowa forma ścieżki - https://pin.it/8TnUiO3XQ.
Ogródek Gosi 11:51, 08 lut 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

O, nie wiedziałam że masz cyklameny. Dobrze rosną? Rozrastają się czy to raczej kolekcjonerski kaprys?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies