Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:11, 18 mar 2017

Do góry
Idąc za ciosem przerobiłem całą rabatę w drugiej części ogrodu i to jest zlepek tego co zostało z innych miejsc.

Na początku było nawet fajnie, ale obecnie całość, a przynajmniej 60% do totalnej zmiany, przede wszystkim ta kostka ma wylecieć, ale to w swoim czasie
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:10, 18 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Haha Huśtawką dzisiaj tak bujał wiatr, że pewnie bym sama spadła

Z tymi późnymi bratkami masz rację. Ja się tak właśnie wyrwałam po te, które pokazujesz, ale nie było. A teraz są, jak ja już donice mam obsadzone.

edit. Gdzie ten bratek, którego przed chwilą widziałam?

hehe a zamieniłam na bardziej odpowiednią fotkę do postu

zaraz Ci wstawię

zawsze jeszcze jakąś donicę możesz wykombinować

Petunia/surfinia z nasion 20:07, 18 mar 2017

Do góry
Zobacz moje bidulki:

Pikowalam je zeby byly w zdezynfekowamej od ziemiorek ziemi - powinnam poczekac na listki wlasciwe ale nie moglam czekac.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:07, 18 mar 2017

Do góry
Rozwaliłem cały pseudo skalniak by posadzić wszystko od nowa... dlaczego ja go odtwarzałem, ale łopatka się na niego ostrzy, przyjdzie jego czas

Oby dwie rabaty w całości w połowie lata
Nowocześnie z różAnką :D 20:04, 18 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
wieje, pada i jest masakra ale plan musiałam zrobić

zdjęć po robocie nie mam bo już byłam cała mokra

ale sie przylozylas do tej wertykulacji...
Ogrodowa przygoda Łukasza II 20:03, 18 mar 2017

Do góry
W ciągu sezonu obsadziłem całość i latem rabata już ładnie się prezentowała i tu akurat nic nie planuję zmieniać

Następna pod łopatę poszła kolejna rabata, przywiozłem dużo bukszpanów tak na prawdę nie mając na nie planu.

Tutaj akurat planowałem większość w trakcie łopatą

Powoli była obsadzana, ale było jeszcze trzeba coś zmienić...

Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:59, 18 mar 2017

Do góry
2014
Przyszłą zima, a po niej bardzo wczesna wiosna i najbardziej rewolucyjny rok w ogrodzie, nie do końca dobrych rewolucji, ale..

Na pierwszy ogień poszła planowana przez całą zimę tzw. bukszpanowa. Danusia pomogła jakoś połączyć to w całość, ja dodałem sporo od siebie.

Poległ 23 letni sumak, niestety był już tak chory, że wystarczyła niewilka siła moich rąk i sam poległ.

Po część bukszpanów pojechałem na słynną wrocławską plantacje

Miejski ogród w wersji mini 19:55, 18 mar 2017

Do góry
Przede mną słodki wieczór. Ciasto jabłkowo - pomarańczowe i zielona herbata. Ktoś ma ochotę potowarzyszyć ? Zapraszam , ale uwaga - gorące .

Sprzeczność w ogrodzie 19:53, 18 mar 2017

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:53, 18 mar 2017

Do góry
To teraz historia rewolucji ogrodowych, przynajmniej tych największych.

Rok 2013
Mnóstwo pomysłów, chęć prostowania rabat, 100 zmian i innych. Na szczęście obyło się na jednej zmianie i o dziwo do dzisiaj nic w tym fragmencie rabaty nie zmieniłem poza jedną wygniłą żurawką

Następnie zabrałem się za pierwszego z dwóch wielkich jałowców ale dalej nic specjalnego się nie zadziało porozsadzałem byliny i tyle. Zmiany numer 1.

Odsłonił się wielki bukszpan i tyle.

Droga do spełnienia 19:53, 18 mar 2017

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:52, 18 mar 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Wiesz Miro, upolowałam kwitnące przebiśniegi i zwykłe i pełne. U mnie, "pod nosem". Ależ się cieszę

A to polowanko było bogate - ja też lubię polowania. Teraz je podziel nawet po jednej cebulce wsadzaj one się bardzo dobrze mnożą .

zastanawiam się skąd mam moje - kupowałam kilka razy i z 10 cebulek jedna była maksymalnie - chyba moje były kupione z działką tylko niedawno je wreszcie zaczęłam rozsadzać

Malutki pod lasem 19:52, 18 mar 2017

Do góry
Wsadzone
Jeszcze trzeba je uczesać

Z góry tak to wygląda, sorki za jakość, wiem, że rozmazane, ale ciemno już było, a to komórką na szybko
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:51, 18 mar 2017

Do góry
a tu czesc dzisiejszych zakupow
w sumie juz kupilam w tym sezonie 5 lilakow..limit wycerpany
Mirkowy ogród (początki) 19:50, 18 mar 2017

Do góry
Rozplenica Moudry rośnie bardzo szybko a wysiana była 5.03 :

Malutki pod lasem 19:50, 18 mar 2017

Do góry
Mój M podjął dziś decyzję, że mimo okropnej pogody jedziemy po buksy, bo w tygodniu nie mamy kiedy Dziękuję Ci Kochanie, bez Ciebie by się nie udało Kopaliśmy w deszczu, ale sadziliśmy je u nas już w ulewie, nawet w pewnym momencie grad padał. Tak mokra, to nie byłam nawet jesienią, jak graby sadziłam, nawet majtki miałam ociekające wodą

Wykopane

Jadą

I dojechały
Kwiaty we włosach 19:47, 18 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)

W tych skrzyniach mam zamiar w tym roku posadzić goździki, potem je wysadzę na stałe miejsce. Gazania słabo tu rosła, ale na pewno też ją kupię bo to takie moje ulubione słoneczka, posadzę ją bezpośrednio na rabatach na słonecznych miejscach.

gazania jest siczna
troche poogladalam twoje rabatki i calkiem calkiem mi sie podoba a trawniczek taki zielonniutki
Mirkowy ogród (początki) 19:44, 18 mar 2017

Do góry
Nie mogłam się już pomieścić na parapetach o mi em zanotował pułeczki ale po dzisiejszym pikowaniu znów miejsca brak I stawione trawki
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:43, 18 mar 2017

Do góry
vita napisał(a)
Jest sobota, zaglądam z nadzieją na bratki Ciekawa jestem jakie dobierzesz do tych cudnych donic. Wiosna u Ciebie wcześniejsza, miło popatrzeć.
Wieczornik pięknie pachnie, warto go mieć. Trzy róże, nowe ? Kiedy pokażesz nam wreszcie jagodnik?

Odpuściłam bratki w tym tygodniu. Są dwa powody

- w tym roku święta są późno więc zdążą się jeszcze rozrosnąć, ponadto jest zimno i mam jeszcze prace ogrodowe i nie umyte donice

- bratki będą u mnie w tym roku długo, a potem zastąpię je jak mam nadzieję własnego chowu pelargoniami,
mamy w planie wymianę tarasu - już kolejny tydzień i schodów - więc to też waży że nie chce mi się za szybko obsadzać donic

- a! i jest jeszcze jeden powód - czekam na te późniejsze odmiany , zawsze wyrywałam już 8 marca po bratki a potem widziałam jakieś śliczne

kolejny tydzień ma być pięknie więc pewnie nie wytrzymam

Jagodnik 4 strony wstecz migawka - co tu teraz pokazywać maliny

Rododendronowy ogród II. 19:42, 18 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Śliczna łączka krokusowa
Czytam u Ani, że cieszysz się pełnym przebiśniegami. Pokaż
Mnie też przebisniegi bardzo cieszą. Kwitną najdłużej z tych wczesnowiosennych. Przekwitły już ranniki, przekwitły iryski, a one nadal dzielnie się trzymają.

Bardzo mnie cieszą te przebisniegi, kwiaty są większe od tych pojedynczych , jedne i drugie lubię ale te pełne trudno dostac , mam tylko dzieki Ani.U Ciebie przekwitły iryski? U mnie własnie zaczynają kwitnąc bo dotychczas były tylko pojedyncze.Proszę zdjęcia pełnych.

i na koniec pojedyncze z iryskami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies