Uchetani , ale szczęśliwi, udało się jeszcze poprawić podłogę w bacówce, pomalować meble, które tam staną, usunąć pokrzywy w brzeziniaku, oraz posadzić dalie w warzywniku....w sumie 11 godzin w ogrodzie , pełnia szczęścia
w daliach przezimowały w piwnicy dwie ropuszki...jak się tam dostały???
strasznie wychudzone i zasuszone
Położyłam na brzegu bajorka i popryskałam wodą
Witaj Mirko. Jasne, że napiszę u nas kiedyś były traktorki typu "dzik", my mamy białoruską wersję dzika eMuś ma na wyposażeniu przyczepkę, glebogryzałkę, pługi a ostatnio zespawał sobie część do ściągania darni zdjęcie traktorka wrzucam
pozdrawiam
Pokaże Wam jedną rabatę, gdzie rosną roślinki, które miałam rosły wcześniej w ogródku i zrobiła się taka rabata przechowalnikowa. Niestety posadziłam w niej też dąbrówkę, a jak wyczytałam u Asi dusi ona inne rośliny i powinno się ją wywalić.
Zdjęcie z zeszłego roku w tym muszę zrobić porządek, bo jeszcze nie zdążyłam po zimie.
Bukszpany muszę przesadzić, bo coś tam rosnąć nie chcą, takie lekko rudawe się po zimie zrobiły. Ziemia jest tam nawożona tłusta, żyzna i nie wiem czy nie powinnam jej piaskiem rozluźnić.
Z założenia traktuję swój wątek jak pamiętnik ogrodniczy udokumentowany zdjęciami. Tak jak piszesz można porównać rok do roku, przypomnieć sobie swoje błędy lub zastanowić się co mi się tutaj kiedyś podobało. Mój ogródek cały sama wymyśliłam, stworzyłam i sama go pielęgnuję. Popełniam wiele błędów, ale za rok zmieniam, udoskonalam i wciskam kolejne rośliny, które już dawno nie miały prawa się zmieścić.
Roślinka o którą pytasz to gęsiówka biała pełna, jest rośliną wieloletnią i nie ginie w zimie. Jest zimozielona.