Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:28, 11 kwi 2017

Do góry
Gosiek, wiosna z pewnością już u Ciebie jest.

Tawlina jarzębolistna i dereń biały Aurea

Pięknie kwitnie gęsiówka macedońska. Na skarpie pojawiły się kwiatuszki żagwinu.

Może na święta będę miała serduszka pod oknem? Zakwitły mahonie. Pszczółki z pewnością się ucieszą.

Pod brzozami wysiał się wilczomlecz sosenka.

Ogród do odnowy 21:27, 11 kwi 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co powiesz na moją różę ghislaine de feligonde - w końcu dziś ją posadziłam (?) ale w doniczce totalna niespodzianka

Po zaprawieniu dołka wzięłam się za doniczkę ale w środku nie było bryły korzeniowej - główny korzeń obcięty i trochę drobnych korzeni, za to takie zgniłe potwory powypadały

a moze to jakies smieci w podlożu byly ?
roza nie wyglada jakby jej cos dolegało...
Handmade by Elka 21:26, 11 kwi 2017

Do góry
Moja wiosnatzn. jej skrawek. Marzec 2017

Wiem, że te już nieaktualne, ale za chwilę będą z dzisiejszego dnia
Ogród Loczka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
Bawarka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
Robilam nawoz dla roz ale jeszcze go nie uzyje, nie chce aby roze teraz wyskoczyly do przodu, idzie zalamanie pogody. Odczekam te kilka dni i wtedy im posypie

Herbata, kawa, kompost, banany, jajka a raczej skorupki, racice i rogi, troche czosnku i....co tylko bylo pod reka

Sadzilam tez pomidory. Mam taki sposob, odcinam denka doniczek, wypycham na kilka centymetrow pomidora z ziemia i tak sadze do uprzednio przygotowanej, wiekszej doniczki. W ta wieksza doniczke wsadzam pokrzywy i kompost.

Ogród Loczka 21:25, 11 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Bardzo to pomocne informacje. Dziekuje
Ogród Loczka 21:24, 11 kwi 2017
Do góry
tu moja ułozona kostka romalit ...i próbki z semerlocka

te czarne kropy na płytkach nie do zmycia (30% płytek poplamionych takim czyms było) ...a po lewej stronie masz białe rysy jakby zdarta wierzchnia warstwa ...takich rys było bardzo duzo moze nawet i 50% i jeszcze głebsze i urąbane boki . ...takie rysy białe na tych płytkach można było łatwo zrobic ...mysle ze na uzytkowaniu z czasem ta wierzchnia ozdobna warstwa sie zetrze ....warto pojechac do kogos kto ułozył ta kostke co wybrałes ze 2-5 lat temu....i zobaczyc jak wyglada aktualnie.

bruk-bet takich adresów nie ma..... a wykonawca mówi ze bedzie układał to pierwszy raz....błedne koło ....dobrze radze bo szkoda zdrowia i nerwów potem

Do raju daleko - u Ewy 21:22, 11 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ależ kolory!Piękna wiosna!!
I jakie ciemierniki, prymule, okazałe, bogate. Suuper!

Wiosną każdy kwiatek cieszy

Droga do spełnienia 21:21, 11 kwi 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Dereń już takie listki ma u Ciebie??
To mój dopiero wypuszcza

Ania to nie dereń nie mam deren to heptacodium
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:21, 11 kwi 2017

Do góry
Na tej rabacie wysadziłam najdrobniejsze cebulki (mix) i myślałam że w tym roku nie zakwitną, a tu taka niespodzianka. I jeszcze całą jesień i zimę kret tu kopał non stop.
Dzielne roślinki

Sokółkowy domek 21:19, 11 kwi 2017

Do góry
Rabaty angielskie rosną dosadziłam cisy (których na razie nie widać), a dzisiaj doszło 50 bukszpanów , mam nadzieję, że nie jest za późno na dosadzanie, ale chciałam już w tym roku ukończyć obwódki. Zobaczymy na razie czekają na moją chwilę. W Mrówce kupiłam parę przydasi (kolejnych już) - w porównaniu do innych sklepów w fajnej cenie - około 15 złotych za sztukę. Na razie na rabatach pusto - jeszcze muszą ruszyć rozchodniki, hortensje i róże. Marzą mi się kule z bukszpanu i topiary, ale na to muszę uzbierać fundusze.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:18, 11 kwi 2017

Do góry
I szersze plany

na cypelku czekam na imperatę

Na rondzie, zanim ruszą gracilismusy, dominują jaskrawe barwy cebulowych i żurawek. Na półksiężycowej wyraźnym wiosennym akcentem są tawuły japońskie

Na drugim półksiężycu kończą kwitnienie wrzośce. Czekam na rozplenice i kwitnienie tamaryszka.

Na okołostudziennej dojrzewa żywopłocik cisowy, wkrótce zakwitną irysy syberyjskie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:15, 11 kwi 2017

Do góry
U mnie dzisiejsza noc mroźna, w sobotę i środa po świętach. Jutro ściągnę włókninę, stelaż zostanie to zawsze mogę włokniną okryć.
Dla Ciebie Kasiu Sentry. Martwię się że go przymrozi.
Sokółkowy domek 21:14, 11 kwi 2017

Do góry
Witajcie
- Mirello,
- Doniu,
- Sylwio,
- Aniu,
- Moniko.
Bardzo mi miło, że ktoś tu zagląda Ja na wiosnę trochę szalona jestem, przeglądam, kupuję, czyszczę i pielę.... Czasem mam wrażenie do przesady, na szczęście jest Ogrodowisko. Tutaj widzę, że jest sporo osób ogrodowo zakręconych.

Ogród Loczka 21:14, 11 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak

...uDany ogród 21:11, 11 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
sliczni Wy

Oj tam
Zwykli

Ogród Loczka 21:11, 11 kwi 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Ania ja tak samo myslalam by takie rozwiazanie bylo po stronie furtki ale Lukasz mówi ze furtka idzie bardziej na środek schodów
P.s generalnie rysunek Ani bardzo bardzo ok

właśnie zauwazyłam ze nie jest na wprost furtka tej krawedzi schodów ale wydaje mi się to nawet na plus. mi chodzi o to aby trzymać się linii schodów
ewentualnie tak

Nowocześnie z różAnką :D 21:10, 11 kwi 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Aniu chciałam Ci uaktualnić stan moich buksików.Rosły pięknie,a teraz na wiosnę trochę limonkowe zrobiły się zeszłoroczne przyrosty,a teraz wyglądają tak.Nie wiem czy to efekt mrozów,czy czego.Ciachłam te brzydkie gałązki.Masz tu fotkę,będziesz chciała to usunę.

Nie zdązyły zdrewniec przed zima i zmarzły.Dobrze ze obcięłas.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 11 kwi 2017

Do góry
Powinniśmy... Z moich obserwacji wynika, że z powinnościami jest jakiś problem. Sapiens jest w odwrocie.
A tymczasem w sadzie zakwitły owocowe

Kalina angielska w tym sezonie uraczy mnie tylko jednym kwiatostanem. Za to tawuły szare będą ich miały pełno.

Zaroiło się od szafirków. Mnożą się jak przysłowiowe króliki. Z roku na rok jest ich więcej. Nie wymagam od nich eleganckiego wyglądu, więc nie przeszkadza mi mocne rozwichrzenie ich liści.
Na froncie z lekka przemroziło trzmieliny. Szybko się jednak regenerują.

I na tyłach pod pęcherznicami

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:07, 11 kwi 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies