pytanie - Tą ice dance to trzeba tak przyciąć teraz??? ja wyskubałam tylko te liście, które były brzydkie i uschnięte a resztę zostawiłam. dobrze czy źle?
A dziś, w ten cudowny, słoneczny dzień, zrobiliśmy z małżonkiem wertykulację
Cztery wory siana, ale i tak trawnik wygląda o niebo lepiej niz myślałam. Szczerze mówiąc, byłam pewna, że efektem będzie łyse klepicho A jest całkiem zielono. Potem eM sypnął azofoską (bardzo nierówno ). Teraz czekam na murawę w ciapy...
nie dość, że kret mnie drażni, to jeszcze jakieś cholerne nornice.
coś milszego
te piwonie już takie
a tą biedaczkę dusi podagrycznik. Nie mogę się go s niej pozbyć i pewnie już nie pozbędę. Mam taki żel do zwalczania chwastów tak trudno umiejscowionych, ale coś mało skuteczny jest.
Ten busz mi się mega podobał!!! Był cudny. Teraz też jest ładnie. Ale dla mnie ten busz przy oczku był czarujący i miał w sobie jakąś magię. Jak w zaczarowanym, tajemniczym ogrodzie
Bardzo podobają mi się Angeliko "zielone" kadry twojego ogrodu. Masz tak czysto, nowocześnie, a jednocześnie koloru trochę. Wszystko przemyślane, eleganckie
Gosiu jest na ostatniej stronie w wizytówce w wątku pewnie też gdzieś jest ale nie wiem gdzie .
U mnie judaszowiec będzie kwitł po raz pierwszy i raczej niezbyt obficie, nie widziałam pączków na pniu ale nie miał lekko w zeszłym roku bo mu tuje wodę podbierają i podsychał. Ja też czekam na clematisy i ciekawa jestem jak będą kwitły .
Od wczoraj pani gilowa wysiaduje jajka. Wieczorem zobaczyłam pana gila miał dziwnie wygladajace podgardle , okazało sie ze juz zaczął karmic samice, nawet zdjecia zrobiłam ale teraz dwa tygodnie potrwa wysiadywanie i pewnie samiczki przez ten czas nie zobaczę.
Taki plan na przyszlosc jak ukorzenia sie patyki hortensji bukietowych:
Skoro tuje sa z przeswitami do wysokosci ogrodzenia to w sezonie moglyby je zaslaniac bukietowki.
Na przyszlosc - poniewaz w tym roku plan jest do realizowania gdzie indziej, a to bylo zaskoczeniem...