Bardzo dziękuję za pamięć i życzenia, również wszystkim życzę samych radosnych chwil i dużo zdrowia, a że tłusty czwartek się zbliża no to zapowiedź pączków u mnie.
Dzisiaj było słonecznie, aż miło było wyjść do ogrodu i zrobić przegląd. Już widać, że będą straty w różach.
Dziewczyny czy da się uratować główną gałąź hortensji rozłamaną przez śnieg? Mogę ją obwinąć taśmą, coś to pomoże?
Nakupiłam nasion i będę siała, a miałam tego nie robić, ale cóż, później bym pewnie żałowała, że mam pusto na rabatach.
Czekam na jeszcze jedną paczuszkę z nasionkami od Legutko, zamówiłam aminka egipskiego, didiskusa, orlayę i żeniszka meksykańskiego.
Rano było piękne słońce. Od razu się bardziej chciało wyjść z domu.
Trawnik jest w opłakanym stanie, wszędzie ślady pleśni ale jakoś mnie to nie martwi
Zaczęliście już "wiosenne" porządki? Ja powolutku startuję bo jak ruszą tulipany to mi się nie uda zrobić wszystkiego na czas.
Zaczynam od tyłu bo tam jest zacisznie. Nawet jak przymrozek przyjdzie -będzie dobrze.
Wysypuję obornik granulowany, korę. Ciemierniki dostały mączkę bazaltową i pokruszone skorupki. Powoli do przodu.
Może tym razem mi się uda zrobić wszystko na czas
Miłego dnia!
Te mi się podobają najbardziej
Pamiętasz może co to za odmiana i czy są bardzo wysokie? Szukam takich najwyższych, żeby chociaż trochę wystawały ponad bukszpanowy żywopłot na relaksacyjnej.
Magarku, kawki na świeżym powietrzu bardzo zazdroszczę.
U mnie wczoraj było wiosennie tylko na zdjęciach - za oknem buro, zimno i ponuro. Dzisiaj na szczęście niebo bezchmurne
Derenie w nowych fryzurkach prezentują się bardzo porządnie
Dzisiaj ruszam z sekatorem na drzewka owocowe. Miał to ogarnąć mężaty, ale jak co roku wolny czas na przedwiośniu mu się kurczy
Dziękuję Wam za wsparcie i podzielenie się historiami znajomych. Przykre, że trzeba zostawić za sobą dom, bo władzy się zamyśliło nagle wprowadzić zmiany. Każda zmiana przynosi coś dobrego, ale zanim się to zobaczy to trzeba się pogodzić ze stratą, jakaby ona nie była.
Moje emocje już opadły, na razie skupię się na tegorocznym sezonie. Poziomki kiełkują, w tle papryki.
Podziękuję zbiorowo Dziewczynki za uznanie dla aniołów, te akurat dla przyjaciółki na jej prośbę pamiętajcie, ze to decoupage i wykorzystuję papier ryżowy z nadrukiem, o taki:
Resztę podmalowuję, uzupełniam, wypełniam, dekoruję itp
a sposób wykonania opisałam tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=176#post_5
Mirko tak w Japonii, prywatny udostępniony do zwiedzania (jakby kiedyś ktoś wybierał się do Japonii ) szukałam informacji o tym ogrodzie wykorzystując translator ale nic konkretnego nie znalazłam poza zachwytami odwiedzających zapachami i dużej różnicy wysokości, rozumiem, że jest kilka poziomów tego ogrodu. Jak kliknąć w ich ikonkę i potem w Playlisty są jeszcze tematyczne filmy, mnie zauroczył OHCHID z tematem orchidei, Dahlia i Kyoto