Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Pszczelarnia 11:17, 11 gru 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

No tak, wianek który zrobiłaś, urodę ma nieco kontrowersyjną. Ale może aparat kłamie?

Aparat nie kłamie. On jest okropny.
Na wianku powieszę słoninkę dla ptaków - tak będzie lepiej.

W kamiennym kręgu od początku 11:01, 11 gru 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Zrobiłaś bardzo radosny wianek Śliczny jest Pozdrawiam

Dzieki, popracuję jeszcze nad innymi dekoracjami, ale to już bliżej Świąt, żeby nie spowszadniały
W kamiennym kręgu od początku 10:58, 11 gru 2015

Do góry
Zrobiłaś bardzo radosny wianek Śliczny jest Pozdrawiam
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:47, 11 gru 2015

Do góry
Piekny wianek
Mój tez czerwony .ale skromniejszy
Tu ma być ogród :) 09:33, 11 gru 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Nie nudzisz się widzę Wianki na drzwiach i furtce cudne Szykowne te Twoje rabaty ze żwirkiem

Sezon ogrodniczy u mnie nadal trwa, dopóki mi łapy nie grabieją przy tych pracach to można działać

Wianek na furtce po wczorajszych opadach deszczu się rozjechał, tzn. jabłuszka przybrały dziwne kształty, eh ta chińszczyzna.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:04, 11 gru 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Wianek wypas, bardzo ładny. To nie dla Ciebie?
nie to na prezent
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:43, 11 gru 2015

Do góry
Wianek wypas, bardzo ładny. To nie dla Ciebie?
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:42, 11 gru 2015

Do góry
Wianek uroczy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:04, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Danusiu chroń proszę ten wianek przed mrozem, miałam taki kilka lat temu w czerwonym kolorze, kuleczki popękały, farba odpadła i czar prysł
Nosek do góry Nasza Kochana Szefowo!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:06, 10 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce

Danusiu świadomie lub nie ciągle jesteś na bieżąco - wbijasz się w ostatnio bardzo na topie temat - minimalizmu
I nawet nie o sam ogród a o szerszy kontekst chodzi. Myślę, że dzieje się źle na świecie ale dawniej też tak było tylko dzień i noc nie ryczał nam o tym telewizor. Dzieje się też duużo dobrego ale tego się nie pokazuje bo to mało "chodliwy" temat jest. No, może teraz przed świętami zobaczymy kilka optymistycznych historii związanych z pomaganiem bliźnim
Wracając do tematu minimalizmu, który od dłuższego czasu zgłębiam, wynika chyba w głównej mierze z tego, że ludziom przejadł się konsumpcyjny tryb życia. Rzeczy materialnych mamy dużo więcej niż faktycznie potrzebujemy i przygniatają nas one nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Polecam mnóstwo ciekawych blogów. Nie chcę reklamować, każdy wygoogla coś ciekawego.
Tak czy inaczej zredukowałam juz swój stan posiadania jeśli chodzi o ubrania, książki, nietrafione zakupy lub prezenty. Mimo, że pogoda nie nastraja optymistycznie - czuję się lekko na duchu.
Oddałam dużo ale i jeszcze mnóstwo rzeczy czeka na oddanie. Uwaga! redukowanie uzależnia
Telewizor omijam szerokim łukiem. I dzieciom też ograniczam. Negatywne treści od rana do wieczora na prawdę mogą dołować. Ale lubimy za to programy "daleko od miasta" czy kilka innych na domoplus. Generalnie walczę z męzem o pozbycie się tv z domu - póki co niezbyt gorliwie bo żal by mi się było rozstać z programami mieszkaniowo-ogrodniczymi
chyba się jeszcze nigdy tak nie rozpisałam na forum a Danusia ujęła to jednym zdaniem - "mniej znaczy więcej" I kropka
pozdrawiam

ps. nigdy nie lubiłam ubierać choinki. nie wiem czemu przecież choinki są fajne od trzech lat nie miałam żadnej bo dzieci były małe o choinka duża, bombki szklane itd. W tym roku chyba mi się już nie upiecze... no chyba zeby tak jeszcze jeden rok....
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:36, 10 gru 2015

Do góry
Piękny wianek!
Pszczelarnia 21:25, 10 gru 2015

Do góry
Ogród Wasz bajeczny, choć w ogóle nieświąteczny i nieadwentowy.
Choinka wełniana - skandynawska w wyrazie, podoba mi się pomysł.
No tak, wianek który zrobiłaś, urodę ma nieco kontrowersyjną. Ale może aparat kłamie? Moim zdaniem jest za chudy, trzeba dokręcić więcej pędów.
Wianek z orzechów włoskich zrobiłam dwa lata temu na słomianym podkładzie - szybko i prosto.
Ten wianek z szyszek śliczny, myślałam już o takim, tyle że mam drzwi w kolorze szyszek, więc nie wyprodukowałam. Za to widziałam kiedyś koszyk z szyszek - na zdjęciu tylko, ale świetny był. Ciekawe czy sklejone szyszki tak mocno by się siebie trzymały.

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:46, 10 gru 2015

Do góry
Piękny wianek, jak powiesisz to jeszcze raz zarzuć fotki.
Typografia ogrodu 20:20, 10 gru 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
doszła do mnie przesyłka z wiankiem - jest BOOOOOOOOSKI
Dziękuję

To ja dziekuje.ciesze sie ze sie podoba.jeden wianek swiateczny mi sie ostal i nie wiem czemu bo bardzo go lubie.
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:11, 10 gru 2015

Do góry
no mi też się bardzo podoba
ale to nie moja robota, choć szkoda - to wianek dzieła Nawigatorki
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:02, 10 gru 2015

Do góry
śliczny wianek
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:20, 10 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)
wianek pokazuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o matko już przeczytałaś ??????

dopiero skończyłam się nim zachwycać,zaraz zrobię fotki...
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:18, 10 gru 2015

Do góry
wianek pokazuj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moja bajka 18:27, 10 gru 2015

Do góry
Wianek w bardzo minimalistycznym wydaniu . "Podkład" znalazłam latem na placu zabaw, pewnie dzieciaki uwiły . Bluszczu mam pod dostatkiem w ogródku . Zawiesiłam na furtce, jak "dostanie nóg" to nie będzie żal .
Mój przyszły ogród 13:17, 10 gru 2015

Do góry
wianek świetny, ja jakoś na swojego pomysłu nie mam, powyciągałam wszystkie stare bombki i a to kolor blee, a to podkład nie taki

a czapki mikołajowe gdzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies