Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

iwka 09:31, 11 gru 2015

Karol99 napisał(a)
Mi też się podoba z kamieniami. Najgorsze będzie tylko sprzątanie jesienią liści, a tak to bezobsługowe

liście jak liście, najgorsze to igły, przerabiałam to już

Edytko, to na święta już bedziesz miała ślicznie w kamyczkach
ren133 09:31, 11 gru 2015

A u mnie kamień leży w garażu i ... czeka na wiosnę ... mam jedną rabatę, którą wysypię na wiosnę ... teraz już mi się nie chce ... podziwiam Cię za zapał
lindsay80 09:33, 11 gru 2015

Kacha123 napisał(a)
Nie nudzisz się widzę Wianki na drzwiach i furtce cudne Szykowne te Twoje rabaty ze żwirkiem

Sezon ogrodniczy u mnie nadal trwa, dopóki mi łapy nie grabieją przy tych pracach to można działać

Wianek na furtce po wczorajszych opadach deszczu się rozjechał, tzn. jabłuszka przybrały dziwne kształty, eh ta chińszczyzna.
lindsay80 09:36, 11 gru 2015

frezja napisał(a)

Ładnie wyszło z kamieniem..mniej roboty z odchwaszczaniem,kopaniem etc.Jest elegancko,czysto.

dobrze, że mi zostało jeszcze 1/3 podwórka do ogarnięcia, bo przecież ja nie umiem na miejscu usiedzieć, zanudzę się na śmierć bez chwastów
lindsay80 09:38, 11 gru 2015

Karol99 napisał(a)
Mi też się podoba z kamieniami. Najgorsze będzie tylko sprzątanie jesienią liści, a tak to bezobsługowe

Te moje kamyki są spore, także myślę, że jak dorwę porządny odkurzacz ogrodowy to pozbywanie się liści z tych rabat to może być bardzo relaksacyjne zajęcie
lindsay80 09:47, 11 gru 2015

iwka napisał(a)

liście jak liście, najgorsze to igły, przerabiałam to już

Edytko, to na święta już bedziesz miała ślicznie w kamyczkach

Na szczęście w pobliżu nie mam modrzewi czy sosen, ale wiem o czym mówisz bo pod przedszkolem mojej córki pełno tych drzew i nie nadążam z odkurzaniem auta, co posprzątam, to od nowa się na butach naniesie.

Kamyczki będą na święta, szkoda tylko, ze nas nie będzie
lindsay80 09:49, 11 gru 2015

ren133 napisał(a)
A u mnie kamień leży w garażu i ... czeka na wiosnę ... mam jedną rabatę, którą wysypię na wiosnę ... teraz już mi się nie chce ... podziwiam Cię za zapał

Renia, bo ja na wiosnę mam jeszcze jakieś 500 m2 do ogarnięcia, więc o nudzie nie ma mowy, jeśli coś mogę zrobić to robię, żeby ubywało, a poza tym nie ma to jak czas spędzony na świeżym powietrzu
Kuba 09:59, 11 gru 2015

kamyczek wygląda świetnie! czy to grys granitowy? też tak sobie zrobię wiosną mam nadzieję
lindsay80 10:07, 11 gru 2015

Kuba napisał(a)
kamyczek wygląda świetnie! czy to grys granitowy? też tak sobie zrobię wiosną mam nadzieję

tak to grys granitowy, frakcja 16-32 mm, ten taki drobniutki mniej mi się podobał
Luki 13:31, 11 gru 2015

Edytko rabaty z granitem świetnie się prezentują, ale coś muszę napisać. Te różaneczniki z przed domu eksmitowałbym z tej rabaty. Moj CW po 4 latach ma ponad metr średnicy i z roku na rok przyrasta coraz szybciej. Nie pomieszczą Ci się na rabacie lub zjedzą inne rośliny.
Jednak Bogdzia mówiła, że różaneczniki po 4-5 latach dobrze jest przesadzić w świeże podłoże w momencie kiedy jest to jeszcze możliwe bez zbędnego wysiłku. Do tego czasu niech sobie tutaj rosną bo pasują idealnie, ale lepiej mieć przygotowane na nie miejsce na kiedyś
Znam z autopsji, że nawet te wolniej rosnące różaneczniki w pewnym momencie zaczynają się wymykać, a przycinać za bardzo się nie da teraz latam i szukam miejsca by rosły bardziej swobodnie.