Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:05, 07 kwi 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Madżenko, jak będziesz już miała te graby to je pokaż- ciekawa jestem, bo ja też zamówiłam i być może będe je miała pod koniec tygodnia
Coś czuję, że w tym tygodniu niewiele nas będzie na forum, bo każdy ma taaaaaakie palny ogrodowe

Bezwzględnie pokażę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:03, 07 kwi 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
No to powoli miejsce sobie u Ciebie zaklepuję na seans o kiwitnących cebulowych, pierwszy odcinek o krokusach wciągający...ciekawe kiedy następne wystartują

Nie wierzyłaś w słońce dzisiaj ) a przecież obiecałam
Rób już popcorn, za tydzień pierwsze narcyzy a za dwa tygodnie pierwsze tulipany Potem już bedzie nuda..... co tydzień kolejne.....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:01, 07 kwi 2013

Do góry
justi napisał(a)
Hmmm, ale bosko i nie ma śniegu ..... a może zamiast bambusów miskantusy - gigantusy ?

Nie z traw się wyleczyłam w podjeździe. Już wszystko przemyślałam... potrzebuję osłonę przed wiatrem.... w nogach będą bukszpany i carexy.... Miskanty są porozrzucane po całym ogrodzie. Wystarczy mi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:59, 07 kwi 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Naprawdę masz już fajnie za oknem.
I plany ...

Oj tak Marto planów to ja mam za dużo. Żon ma dość moich planów ALe skoro nadeszła wiosna to ja mam pełną głowę pomysłów, które przez całą zimę kiełkowały..
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:56, 07 kwi 2013

Do góry
Różyczka austriacka czeka na przesadzanie do większej doniczki... Czy ktoś wie jak postępować z miniaturową szczepioną True Love? Musze do Ani od róż pobiec
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:55, 07 kwi 2013

Do góry
A w ogrodzi zimowym czekają na posadzenie ciemierniki i hortensje przed drzwi... laury na taras....

Kompozycja wielkanoscna.... czeka na tarasowanie.... ale kiedy?

I mam teraz zagwozdkę co wsadzić do tych białych kwadratowych donic cube... bambusy marnie odrastają po ataku przędziorków... Kolejnych nie wsadzę, bo 6 szt w wielkich donica bedzie zimą stało w ogrodzie zimowym.... chyba wjadą do pokoju do ciemnego zakątka , co do nich posadzić?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:54, 07 kwi 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
To jest po prostu niesprawiedliwe! Ale kffiatki w donicach widzę przetrwały

Sebciu tylko stokrotki przetrwały... prymulki do wyrzucenia...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:52, 07 kwi 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Anitko - mebelki suuuper. Marzy mi się taki wypoczynek "Marzenkowy" ale w małym wydaniu... Naprawdę ślicznie wyglądają. Moją uwagę zwrócił też lampionik na stoliku - fajowy

Anitkowy komplet o niebo lepszy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:51, 07 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pewnie że przy takim sprzęcie wypoczynkowym robota musi zejśc na dalszy plan.Miłego wypoczynku a ja razem z Tobą choc wirtualnie i szarlotka jak najbardziej może byc.Ale sobie użyjemy luksusu.

Z autopsji wiem, ze po postawieniu kompleciku na tarasie dzień się w cudowny sposób wydłuża i udaje się na nim posiedzieć ... zwłaszcza w piękne letnie wieczory, gdy kumkają żaby i słychać świerszcze... ależ mi się wspomina...
I do tego mohito
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:49, 07 kwi 2013

Do góry
Anitko aż mi się net z wrażenia zawiesił gdy komentarz nt mebli pisałam!!!!! Są boskie!!! Idelanie pasują do tarasu i jakość świetna... od razu widać, ze to nie chińszczyzna

Ja sie wpraszam na szarlotkę z herbatką

W donicach elho mam takie same kuleczkę i za poradą Noemi bluszczyki .... ponieważ bluszcze są małe dosadziłam jeszcze miniaturowe stokrotki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:40, 07 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
hahah na trawniku mam jakieś 20-30 cm na tę chwilę, w niektórych tylko miejscach jest wiecej, a przed tarasem w jednym miejscu nie mam już nic! dzięki słoneczku dzisiaj stopniało.
Jaki nawóz sypałaś na trawnik?
a i miałam spytać jak twoje lampy kule, świecą? bo u mnie z 5 świeci tylko 2...

Z trzech świecą 2.....
Sypałabym już zatem ten nawóz.... i tak chwilę potrwa zanim zrobisz wertykulację. Trawniki zmasakrowane po zimie.....
Ja lubię Agrecol ale mnóstwo jest dobrych nawozów do trawnika. Musi być wiosenny aby miał sporo nawozu i żelaza na wzmocnienie korzeni. Nie kupuję długo-działających.. Wolę co 3-4 tygodnie sypnąć nazwoź - mam malutki trawniczek...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:37, 07 kwi 2013

Do góry
Tu po lewej stronie w sobotę będzie rewolucja..... Bambusy bedą wykoapane a wkopane graby.....

A te ciski na nózkach roznących chwilowo w przechowalni chyba wkopię przed furtkę... w nóżkach bedą kule bukszpanowe...

Jeden grab tylko zostanie przeniesiony za ścianę wodną aby zrobić dla nich miejsce... a buk tricolor z za ściany wodnej pójdzie koło tarasu kuchennego... za kulki bukszpanowe.... a na taras planuję w maju pergolę

Oj Żona będzie w przyszły weekend bolał kręgosłup.... a mi głowa puchnie od planów....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:32, 07 kwi 2013

Do góry
Żurawki istna masakra.... a jeszcze niedawno piękne były.... Mam nadzieję , że po iczyszczeniu odbiją

I patrząc na rabaty widzę, ze znó 100 worków kory trzeba zamówić aby wreszcie linie kroplujące przykryć...

A te tulipany przed wyjazdem wystawiłam z garażu pod dach na południowej wystawie... były rachityczne jasnozielone a teraz sie wzpcniły.. dziasiaj dostały dawkę forovitu niech się pożywią przecież mają kwitnąc w donicach w maju!!!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:29, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna cd
Narcyzy - mój debiut w tym roku.... chyba najbardziej niektóre ucierpiały, bo próbowały już w lutym kwitnąć i pogniły... zobaczymy... te na zdjeciu pod bardzo grubą warstwą kory i to chyba jedyny spośób na ochronę cebulowych..

Czosnek giganteum

Wczesne tulipany

Piwonie też się przygotowują....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:26, 07 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
myślisz że można po śniegu posypać? w ktorymś z odcinków Mai mówili że iglaki można w ten sposób nawieźć, tzn rozsypać po śniegu

można bylebyś nie miała 150 cm....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Ale tu jeszcze zima... skuta lodem ściana wodna.... zacieniona...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:25, 07 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
No nie mów, że to są zdjęcia z dziś????????? Ja się tak nie bawię, zajrzyj do mnie, jakie warunki panują u mnie. Buuu, chyba się teleportuję do Wrocka

Dzisiejsze Wegetacja u nas rusza 1-2 tygodnie wcześniej niż w centralnej Polsce
Zaraz zajrzę powzdychać na widok mebli !!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:23, 07 kwi 2013

Do góry
Krkokusy druga odsłona....
ale czekam na sąsiadujące iryski...

W przyszłym roku posadzę tysiąc krokusów. Kofam je za zwiastowanie wiosny!!!

Po prawej kiełkujące iryski
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:21, 07 kwi 2013

Do góry
Wiosna

Trawnik w grudniu wyglądał zdecydowanie lepiej..... ale mam nadzieję, że w sobotę zrobię werykulację...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:19, 07 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

aaa jak ja to zdjęcie przegapiłam?! Nie wierzę...

Gdybyś moją minę przed tymi doniczkami widziała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies