Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Enya73 16:34, 07 kwi 2013

Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty
Madzenka 16:37, 07 kwi 2013

Tu po lewej stronie w sobotę będzie rewolucja..... Bambusy bedą wykoapane a wkopane graby.....

A te ciski na nózkach roznących chwilowo w przechowalni chyba wkopię przed furtkę... w nóżkach bedą kule bukszpanowe...

Jeden grab tylko zostanie przeniesiony za ścianę wodną aby zrobić dla nich miejsce... a buk tricolor z za ściany wodnej pójdzie koło tarasu kuchennego... za kulki bukszpanowe.... a na taras planuję w maju pergolę

Oj Żona będzie w przyszły weekend bolał kręgosłup.... a mi głowa puchnie od planów....
justi 16:39, 07 kwi 2013

Hmmm, ale bosko i nie ma śniegu ..... a może zamiast bambusów miskantusy - gigantusy ?
Madzenka 16:40, 07 kwi 2013

ana_art napisał(a)
hahah na trawniku mam jakieś 20-30 cm na tę chwilę, w niektórych tylko miejscach jest wiecej, a przed tarasem w jednym miejscu nie mam już nic! dzięki słoneczku dzisiaj stopniało.
Jaki nawóz sypałaś na trawnik?
a i miałam spytać jak twoje lampy kule, świecą? bo u mnie z 5 świeci tylko 2...

Z trzech świecą 2.....
Sypałabym już zatem ten nawóz.... i tak chwilę potrwa zanim zrobisz wertykulację. Trawniki zmasakrowane po zimie.....
Ja lubię Agrecol ale mnóstwo jest dobrych nawozów do trawnika. Musi być wiosenny aby miał sporo nawozu i żelaza na wzmocnienie korzeni. Nie kupuję długo-działających.. Wolę co 3-4 tygodnie sypnąć nazwoź - mam malutki trawniczek...
Madzenka 16:54, 07 kwi 2013

Sebek napisał(a)
To jest po prostu niesprawiedliwe! Ale kffiatki w donicach widzę przetrwały

Sebciu tylko stokrotki przetrwały... prymulki do wyrzucenia...
Madzenka 16:55, 07 kwi 2013

A w ogrodzi zimowym czekają na posadzenie ciemierniki i hortensje przed drzwi... laury na taras....

Kompozycja wielkanoscna.... czeka na tarasowanie.... ale kiedy?

I mam teraz zagwozdkę co wsadzić do tych białych kwadratowych donic cube... bambusy marnie odrastają po ataku przędziorków... Kolejnych nie wsadzę, bo 6 szt w wielkich donica bedzie zimą stało w ogrodzie zimowym.... chyba wjadą do pokoju do ciemnego zakątka , co do nich posadzić?
Madzenka 16:56, 07 kwi 2013

Różyczka austriacka czeka na przesadzanie do większej doniczki... Czy ktoś wie jak postępować z miniaturową szczepioną True Love? Musze do Ani od róż pobiec
Martek 16:58, 07 kwi 2013

Naprawdę masz już fajnie za oknem.
I plany ...
Madzenka 16:59, 07 kwi 2013

Martek napisał(a)
Naprawdę masz już fajnie za oknem.
I plany ...

Oj tak Marto planów to ja mam za dużo. Żon ma dość moich planów ALe skoro nadeszła wiosna to ja mam pełną głowę pomysłów, które przez całą zimę kiełkowały..
Madzenka 17:01, 07 kwi 2013

justi napisał(a)
Hmmm, ale bosko i nie ma śniegu ..... a może zamiast bambusów miskantusy - gigantusy ?

Nie z traw się wyleczyłam w podjeździe. Już wszystko przemyślałam... potrzebuję osłonę przed wiatrem.... w nogach będą bukszpany i carexy.... Miskanty są porozrzucane po całym ogrodzie. Wystarczy mi