Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:47, 23 lut 2017

Do góry
Coś mnie dzisiaj do różu ciągnęło

nie mam pojęcia gdzie dam te piwonie...brak mi kwitnących wiosna przy pergoli to może tam.....albo na rabatę z różami i aniołkiem, tam mam sporo peoni drzewiastych ( na razie mikro)od Mariusza i dwie bylinowe to by pasowały tylko nie wiem czy zmieszczęwyjdzie w praniu
jeszcze takie przygarnęłam
Pokażę nasz ogród 20:46, 23 lut 2017

Do góry
Historia anabelle, ku zachęcie.
Patyczki pozyskałam wiosną 2013r z przyciętych krzewów. Przycięte na 3 oczka wsadziłam prosto do ziemi w szklarni (łatwiej utrzymać wilgoć). Z braku szklarni proponuję przykrywać 5 litrowymi butelkami po wodzie mineralnej. Bardzo regularnie trzeba podlewać. Jeśli nie możemy być co dzień na działce myślę, że lepiej ukorzeniać w donicach np na balkonie (jak np. robił to Skula)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1621-wydzielenie-warzywniaka?page=17
Przyrosty z listkami wypuściły bardzo szybko, i od razu je uszczykiwałam w celu zagęszczenia. Latem miały już korzonki a jesienią wysadziłam je na miejsce stałe.
wrzesień 2013

wiosna 2014

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:46, 23 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajnie, że jesteś
Czy dobrze zrozumiałam, że to drzewo ma być tutaj?

Renia, zmierz sobie może ile na szerokość mają te graby przy wgłębniku, bo jak tak blisko ściany posadzisz to Ci ten nowy grab może dosłownie w okno włazić. A w ogóle to od jakich pomieszczeń te okienka dwa, czy zacienienie jakie da drzewo nie będzie przeszkadzało w nich?
Patrząc po ilości kostek, to ten chodniczek ma mniej więcej 60 cm, donica też pewnie coś w tych okolicach, więc jak go posadzisz tak jak pokazałaś to na zdjęciu to bardzo blisko domu będzie.

A jak szerokie jest to przejście na tarasie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:42, 23 lut 2017

Do góry
Zrobiło się ponuro to teraz ciut kolorków
dzisiaj nabyte ....i tylko zawilce wiem gdzie dać

no te może będą na rabacie przy altance

te chyba też

i jak się zmieści to jeszcze ta jeżówka

a mikołajek może w łąkę, albo w trocinówkę koło wozu
Sezon 2017 u Hanusi 20:39, 23 lut 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
POd liśćmi pod azalią, takie cudeńka, a żurawki, wrzosy i juka przetrwały wodne szkwały w listopadzie i zimowe szadzie.

Hanusia ale się cieszę ale szał u Ciebie jeju popatrzę jeszcze cudownie
Buziolki zostawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:33, 23 lut 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

ja dodam swój głos. Wizualnie wolałabym zostawić dwa graby, bez trzeciego. Ale argument 'słoneczny' jest istotny. Jednak jeśli grab przy tarasie, co wydaje się praktyczne, to może zaraz za donicą? i wokół cos niskiego tylko, albo żwir i w nim rzucona kępka czy dwie jakiejś trawy? Od strony tarasu grab nic nie zasłoni, a od trawnika zasłoni trochę donicę, ale tylko trochę,no i da cień na rogu.

Fajnie, że jesteś
Czy dobrze zrozumiałam, że to drzewo ma być tutaj?
Sezon 2017 u Hanusi 20:29, 23 lut 2017

Do góry
Radziu, to sa zwykle krokusy botaniczne z górskiej łąki, ponoć. Dostałam je 30lat temu jako nasionka zmieszane z garścią ziemi. A teraz łąka w niektórych miejscach.
Czuje się jak w Tatrach!

I wypatrzyłam , że wiejski sąsiad/obok działek/ ma pasiekę chyba z 15 rodzi. I tetaz wiem czyje pszczoły do mnie na nektar i pyłek przylatują. Ale w czasie ostatniego pobytu jeszcze pszczół nie widziałam, chyba pan ma zamknięte wylotki w ulach.
w ub. roku 16 marca bylo tak:

Ogród Małej Mi 2017 20:26, 23 lut 2017

Do góry
Goście walą drzwiami i oknami.... jeszcze trochę muszę Was pozaniedbywać.. ale czas się skurczył i zapinkala za szybko Jednak jestem i do siebie zaglądam codziennie, nawet jak nic nie piszę
Tym bardziej miło, że jesteście w tej mojej telenoweli

Różaneczniki dość ostrą zimę przetrwały jak na razie bez uszczerbku na zdrowiu. Zrobiło się cieplej i wyprostowały liście.. zdobią teraz ogród. I widać teraz ile urosły od posadzenia.

Zima była piękna.. śnieg i mrozik miałam od 1 grudnia cały czas.. był tylko jeden dzień odwilży. I w 1 dzień śnieg się stopił. Teraz może w ogrodzie nastać wiosna

I mimo śniegu niezwiązane trawy przetrwały w całkiem fajnym stanie..... jestem w szoku, że się im to udało.

Kolejna obserwacja.. trytomy niewiazane w pęczek przetrwały ślicznie zimę. Nie mają jak na razie żadnego grzyba. Nic im nie dolega. To samo juki....

Pan Maluśkiewicz 20:13, 23 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
I zapraszam na pączusie, wstałam o 4

Z pudrem są z budyniem, z lukrem z marmoladą

Smacznego!

Szalona!!U nas mąż przytargał z cukierni
Ogrodowe kreacje 20:03, 23 lut 2017

Do góry
U was już pięknie tulipany i inne cebulowe startują a u mnie nic - śpią nadal :/
W takim razie trochę wiosny z zeszłego roku z Wilanowa

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:52, 23 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

znalazłam

ja dodam swój głos. Wizualnie wolałabym zostawić dwa graby, bez trzeciego. Ale argument 'słoneczny' jest istotny. Jednak jeśli grab przy tarasie, co wydaje się praktyczne, to może zaraz za donicą? i wokół cos niskiego tylko, albo żwir i w nim rzucona kępka czy dwie jakiejś trawy? Od strony tarasu grab nic nie zasłoni, a od trawnika zasłoni trochę donicę, ale tylko trochę,no i da cień na rogu.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:47, 23 lut 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Znalazłam coś dziwnego wyłażącego z ziemi. Trochę jak tulipan ale chyba nie do końca. Poza tym żadnych innych tulipanów jeszcze nie widzę. Chyba ktoś mi niespodziankę zrobił i coś wsadził
Macie jakieś pomysły ?

a nie sadzias w tym miejscu piwonii?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 19:47, 23 lut 2017

Do góry
Uwielbiam te "różyczki"...
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:47, 23 lut 2017

Do góry
Agcia napisał(a)

Na zdjęcie całości potrzeba pogody bo taka bebelucha na ogrodzie, że nic nie wygląda dobrze
Ale jak widać mają się świetnie, muszę trochę tylko pozamiatać liście i patyki.. płyty nabierają już fajnej patyny, coraz więcej mchu na nie wchodzi. Czekałam długo na taki efekt. Zdjęcie zrobiłam dziś między kroplami deszczu..

piekne sa zakochalimy sie z M w nich. Szukamy teraz gumowych mat. Na e-bay znalezlismy ale troche wieksze sa niz Twoje, wolalabym takie same albo mniejsze. Co dalas miedzy plyty?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 19:46, 23 lut 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 19:45, 23 lut 2017

Do góry
Choć u mnie wszystko później budzi się do życia to i ja znalazłam już oznaki wiosny...
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 19:39, 23 lut 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
I coś z pozdrowieniami dla Katki W końcu śnieg stopniał i widać zakątek żuczka. Potrzebuje drobnych napraw ale to jak się ociepli.

O, dziękuję Ci za pamięć Kochana. Uwielbiam Twój ogród, a ten zakamarek jest mi szczególnie bliski. Mam w sobie chyba sporo z dziecka . Pozdrawiam Agatko. Moje klosowce kielkuja, a jak Twoje?
Madżenie ogrodnika sezon 2017 19:32, 23 lut 2017

Do góry
Jeleniogórskie dzisiejsze przebisniegi

I pierwszy y rannik

Typografia ogrodu 19:28, 23 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jajowody znam.korowodow jajek nie bardzo
Gąsior jest 25 litrów

i zgodnie z artykułem Malkul masz u siebie trendy butelkową zieleń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies