Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 10:29, 02 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ja myślałam,że Ty mi tu jakiś sposób zapodasz i nie będę musiała plewic do końca sezonu,a Ty piszesz,że nie ogarniasz

Co Ty mówisz ptaszki zamieszkały??? O kurcze no to GRATULACJE, może przyciągnął ich ten kolor rezydencji . Mój jeszcze nie powieszony, bo jednak na hakuro było za nisko i ściągnełam. Mam jeszcze jeden zawieszony taki zwykły drewniany i ostatnio widziałam,że jakiś ptaszek próbowal tam wejść, ale nie zmieścił się, bo w tym dziurka jest mniejsza

O kurcze jakie piękne piwonie kupiłaś!!! Mogę prosić na prv informacje o miejsce i cenę

Paula, co do piwonii wszystko wiesz Ciekawe czy udało Ci się je kupić
Na chwasty to chyba nikt nie ma sposobu, niestety! Ale jak coś wymyślisz, to daj znać

Kosy na 100% zagnieździły się w budce, codziennie patrzymy jak znoszą źdźbła, potem "nurkują" w korze wzdłuż choin, albo coś sobie wydłubują z trawnika. Właśnie się trochę martwię, jak mam trawnik nawieźć
Jak rozsypię te granulki, a one je chwycą nim deszcz rozpuści .. to co będzie??

Zobacz co mam Zgapiłam od Ciebie

Posadziłam je przy wjeździe do domu, na skraju brzozowej rabaty

Ogród wśród pól i wiatrów 10:20, 02 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Mam Montanę ( chyba to on ) od ub. sezonu. Teraz ma sporo listków i bardzo czekam na więcej

Ewusia, podziwiałam go w ubiegłym roku w wielu ogrodach, tak więc jak mi się rzucił w oczy w lidlu to zgarnęłam Pewnie w tym roku kwiatka nie zobaczę, ale jak się przyjmie i coś przyrośnie to będę zadowolona

Pozdrawiam z magnolią dzisiejszą Jak dobrze pójdzie to może przed końcem dnia pąki otworzy
Kwiaty we włosach 10:17, 02 kwi 2017

Do góry
Zoja i Mirella dziękuję za odwiedziny.

Aniaa jeszcze nie wszystkie paczki przyszły, jeszcze 2 no i clematisy Twoje.
Dzisiaj muszę te bzy posadzić , bo następny tydzień odpada, inna praca.
Wysadzę dziś do gruntu hosty,bodziszki, sasankę i cebule, bo mam jeszcze.Nie wiem co z irysami od Ciebie są takie duże w doniczce.Miałam brązowe rozchodniki, są w korze i wysadzę je bo ich tam nie widać, nie mogę ich znaleźć, może zmarzły.Gdzie posadziłaś ten ładny bez?

Zrobiłam dziś kilka fotek.
Klonik kupiony na ODR przetrzymał zimę

tulipanki prawie wszystkie mają pąki

sasanki

irysy
Ogród wśród pól i wiatrów 10:16, 02 kwi 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Co z nich będzie? Piękne rośliny porosną

Trzymam Cię za słowo!!

PS. Asia, rozmawiałyśmy o szklarni. Dzięki Twoim uwagom przed jej montażem zrobiliśmy fundamencik, na którym zostanie postawiona. U mnie często mocno wieje, tak więc szklarnia zostanie skręcona z fundamentem 12-toma śrubami, i ma jej tajfun nie ruszyć A jak będzie zobaczymy Wszystko to fajnie, co nie zmienia faktu, że mój ogród wygląda obecnie jak plac budowy!!

Asia, gdybyś jeszcze miała jakieś uwagi na tym etapie, to napisz
Buziaki

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:16, 02 kwi 2017

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:13, 02 kwi 2017

Do góry
Dziękuję za miłe wpisy. Tydzień gdzieś umknął mi niepostrzeżenie. Skompletowaliśmy materiał na płot. Przygotowaliśmy teren. Kilkanaście taczek korzeni, kłączy zostało wyrzucone z tego miejsca.
Donice obsadziłam bratkami. W tym sezonie królują bratki 'karbowane'. Pierwszy raz widzę je u nas w sprzedaży.

Do raju daleko - u Ewy 10:09, 02 kwi 2017

Do góry
ela_z napisał(a)
Ewa melduje ze Twoje patyczki zagospodarowne. Polowa poszla od razu do ziemii, a druga tak jak mowilas. Trzymamy ciuki

Mam nadzieję, że teraz coś nam się przyjmnie
A jak nie to za rok kolejna próba

Wychodzą sasanki

Księżycowy... 10:05, 02 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Robiłam dzisiaj wszystko, żeby tylko nie wchodzić na warzywny Trawa w sadzie wygrabiona, pigwa posadzona, teren koło domku ogrodnika posprzątany, rozsadnik wyplewiony, hortensje wysadzone z zimowego przechowalnika. Kark spieczony w tym roku po raz pierwszy
W końcu przygotowałam sobie drugą rabatę na korzeniowe i posiałam: buraki, pasternak, białą rzepę, skorzonerę i rzuciłam koprem. Wzruszyłam zaskorupiałą po zimie ziemię i wyplewiłam przy czosnku. Polałam go pierwszy raz humusem.
Najwyższa pora szykować rabaty kapustne...
Wychodzi powoli groszek i bób,a na cebulowej inwazja nagietków i niestety młodych malin. To będzie walka...
Z dobrych wiadomości jest szansa, że ogrodzę w tym sezonie warzywny matą wiklinową

Kochana Ty to jednak masz ogromny ten warzywnik Pracy też dużo.
Ja bym chyba się nie wyrobiła ze wszystkim, chyba że miałabym permanentny urlop Nie wiem jak Tobie się udaje to ogarnąć.
Ja wczoraj opieliłam swój i uporządkowałam miejsce pod uleną bo zbieranina śmieci tylko była. Nawet róż nie posadziłam jeszcze - dziś to nadrobię.
Mój własny kawałek klepiska 10:03, 02 kwi 2017

Do góry
ostróżki

Mój własny kawałek klepiska 10:02, 02 kwi 2017

Do góry
trawa pampasowa, chyba przegrzana w namiocie

Mój własny kawałek klepiska 10:00, 02 kwi 2017

Do góry
cynie nieśmiało wychodzą

)

werbena, czy coś z niej będzie ?

Tu ma być ogród :) 09:58, 02 kwi 2017

Do góry
Wczoraj wiosna dosłownie eksplodowała, nawet pąki miłorzębów zaczynają pękać.

Mój własny kawałek klepiska 09:58, 02 kwi 2017

Do góry
poranny spacer po ogrodzie

Tu ma być ogród :) 09:56, 02 kwi 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
u Ciebie już tulipany będą kwitły szok u mnie to jakieś mikrusy haha ale u mnie zimno i wszystko opóźnione :/

Ale tylko jedna odmiana, może nawet dziś się otworzą, bo już teraz jest 18C.

Do raju daleko - u Ewy 09:54, 02 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
sliczne ciemierniki, szkoda ze zwieszają głowki
napracowalas sie dzisiaj jak poszlo cięcie ?
ja bylam dzisiaj na warsztatach z ciecia przy okazji mowiono ze nawozenie róż najwczesniej koniec kwietnia

No właśnie szkoda, że zwieszają główki. Żeby zobaczyć kwiat, to trzeba go podnieść.
Pogoda nam dopisała
Przycięłam wszystkie róże. Sekator bardzo dobrze sie spisał Szkoda tylko, że zapominałam, że o prztrzymuje ściętą gałązkę Muszę sobie to przestawić w głowie
Niestety za późno przeczytałam Twoją radę - podsypałam wczoraj nawóz różom...

Tu ma być ogród :) 09:54, 02 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale drzewska! WOW! A gdzie brzozy?

Zupełnie robocza fotka, bo obok jeszcze plac boju.

Nowe, to te trzy w pierwszym rzędzie, najwyższe.

Sezon 2017 u Hanusi 09:48, 02 kwi 2017

Do góry
Dziś u mnie pachnie fiołkami! Całego wzgórza nie mam, ale bukiecik malutki wystarczy!

W Kruklandii 09:46, 02 kwi 2017

Do góry

Mój własny kawałek klepiska 09:46, 02 kwi 2017

Do góry
wyprawa do LM wiadomo po co

a najlepsze jest to że M nie ogarnia co miałam, a co własnie kupiłam
Mój własny kawałek klepiska 09:43, 02 kwi 2017

Do góry
na tarasie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies