Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 14:05, 28 kwi 2017

elf napisał(a)

Witaj
okropna w tym roku pogoda i co nagrsze zumno - nic nie chce wschodzić - noce za zimne
Pozdrawiam, bardzo mi się podoba twój ogród i zmiany jakie w nim dokonałaś

Witaj Elfiku kiedy net zacznie mi śmigać wpadnę z rewizytą
Gruszka_na_w... 16:47, 28 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)

Bladego pojęcia nie miałam, nigdy tam nie byłam. Warto? Dziś w tę ulewę pojechałam znacznie dalej znowu do Henrykowa Bardzo korcił mnie klon ussyryjski

Henryków ode mnie rzut beretem wraz z opactwem cystersów i słynnym pierwszym zdaniem napisanym po polsku.
Ussyryjski wart podróży. Mnie zachwycił.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 17:17, 28 kwi 2017

Piękny klon i znosi nasze warunki

Mam takie cóś żeliwne do zdejmowania i obczyszczania butów. Szczególnie to zdejmowanie przydatne jest.

Gosiek33 18:51, 28 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Henryków ode mnie rzut beretem wraz z opactwem cystersów i słynnym pierwszym zdaniem napisanym po polsku.
Ussyryjski wart podróży. Mnie zachwycił.

Głównie o Tobie myśląc go wyszukałam i stąd moje poszukiwanie strzępiastokorego w przytomnej cenie

to chyba 7 różnych klonów u mnie teraz, i jakoś mi nie za dużo ich
Gosiek33 18:54, 28 kwi 2017

pestka56 napisał(a)
Piękny klon i znosi nasze warunki

Mam takie cóś żeliwne do zdejmowania i obczyszczania butów. Szczególnie to zdejmowanie przydatne jest.

Faktycznie doskonały pomocnik, zdejmowanie butów bywa niezłym wyzwaniem, szczególnie gdy są brudne
Bogdzia 22:29, 28 kwi 2017

Fajne te zeliwne rzeczy, mało gdzie można takie kupic.
pestka56 00:18, 29 kwi 2017

Nio, fajny jest. Tylko ciągle nie możemy zdecydować, gdzie go umieścić. Żeby łtwo było korzystać powinien być przymocowany do podłoża.
Agania 19:35, 30 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
W końcu rozłożyłam ,szklarenkę' - to jedyne miejsce gdzie nie pada

Ja swoją szklarenkę zmaściłam twoja propozycja fajna, podaj namiary szklarenki i jej przystosowanie do skrzynek...tzn na skrzynkii sprzedawcę
Nikita 20:19, 30 kwi 2017

Gosia, ale u ciebie się dzieje...nie nadążam po prostu. To darń zrywasz, to znowu skrzynie do warzyw malujesz. Raz piękna wiosna u ciebie to znowu powrót zimy. I nowe śliczne zakupy... i szklarenka... i piękności żeliwne...och!!!
Też choruję od pewnego czasu na takie poidełko dla ptaszków...szkoda, że tak daleko ode mnie do tego twoje sklepu z żeliwnymi skarbami.

PS. Gosiu, daj mi proszę namiary na ta firmę co ci ziemie, torf i korę przywoziła. Może mają gdzieś filie bliżej mnie, bo kory dość dużo potrzebować będę a u nas takie ceny, że majątek wydam.

Weekendowe buziaki zostawiam. Jak tam u was pogoda?
Gosiek33 06:28, 01 maj 2017

Agania napisał(a)

Ja swoją szklarenkę zmaściłam twoja propozycja fajna, podaj namiary szklarenki i jej przystosowanie do skrzynek...tzn na skrzynkii sprzedawcę

tu namiary - http://fanlidla.pl/gazetka/2017.03.02.ogrod/34338,Miniszklarnia tyle, że już jej raczej nie ma, do czasu aż nowa partia będzie zdam relację jak sprawuje się w sezonie. Na razie zimno, ale sałata mizuma ruszyła z kopyta a i truskawki z większymi pączkami