Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe rewolucje 23:33, 01 kwi 2017

Do góry
Aniu pół dnia nam zeszło z tymi rododendronami, mam nadzieję, że chociaż parę kwiatków ujrzę

Toszko dziękuję

Żurawki na razie niech zostaną w doniczkach, bo nie mam jeszcze posadzonej jednej ramy ogrodu, a tam chce je wsadzić.

Czy żywopłot z choiny kanadyjskiej tak z 5 szt i 5 złotych szmaragdów nie będzie się "gryzł"?

bo zgodnie z projektem powinnam mieć tuje aerospicata i yellow ribbon, ale wydaje mi się, że urosną one duże, a choina i szmaragd rośnie wolniej i lepiej mi będzie ciąć
W Dolinie Muminków 23:33, 01 kwi 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, a gdzie zimowe fotki?
Pozdrawiam

Hej Aneczko Zimowych fotek brak, ale są wiosenne.....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:27, 01 kwi 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:15, 01 kwi 2017

Do góry
Szmaragdowa rano przywitała nas sarnami, nim aparat odpalił ostatni sarni zadek był na horyzoncie

w ogrodzie kolorków coraz więcej i nowe się pojawiają

Bawarka 23:09, 01 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kwiatki i kolorki przepiękne. Te góry jak we mgle. To jezioro gdzie jest?
Ja mam jeszcze białe fiołki, jak będę kwitnąć to Ci pokażę. Te żółte wiem-mniszek a te fioletowe? Moja bergenia w tyle, jest w pąkach.

One takie niebiesko fioletowe byly Goniu ale nazwy nie znam, znowu trzeba po Hanie wolac
Bialych fioleczkow jestem bardzo ciekawa, poczekam na nie
Kiedys czytalam o ich zdrowotnych wlasciwosciach, hmmm...musze powertowac swoje zapiski, chyba warto o tym pamietac

To jezioro to tez w Bawarii, nazywa sie Weißensee. Zatrzymalismy sie tam by psy troche pospacerowaly po wodzie Pogoda dzisiaj tez byla ladna, ale juz nie tak jak wczoraj, rzeczywiscie bylo tak jakby za mgla. Na jutro zapowiadaja deszcz.

Tak dzisiaj wygladaly gory w okolicy, takie wlasnie za mgla.

Kwiaty we włosach 22:54, 01 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Taka pogoda też odpowiada takim osobnikom

Pogmyraj go od ciotki Bawarki
Ptaszki niebieskie bombowe, no swietne sa
Co się stało kwiatom ... 22:54, 01 kwi 2017

Do góry
Ewa,wygląda na to że mam cebulice i to peruwiańską, myślałam że to jakieś nie wiadomo co.
Buksiki , sama ukorzeniłam, lilak w środku.

Sezon 2017 u Hanusi 22:53, 01 kwi 2017

Do góry
Może ja coś ci zmontuję
Choć już długo nie rymuję
Ale aby wesprzeć wenę Twoją
I wykrzesać rymy
Co się ciągle roją
Wierszyk jakiś ci ułożę
Pobudzę twą fantazję może
I znów nam się rozszalejesz
Setki wierszy wnet wylejesz
Co piękno roślin opiewać będą
Od nich nam zaraz uśmiechy przybędą

Ogród Małej Mi 2017 22:51, 01 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mój M az sie rwie żeby róze wywalic co do jednej z ogrodu, znów pomarzły do samej gleby.

Siedze na telefonie. Jak dorwe sie komputera yo zrobie liste roz ktore najlepiej przezimowaly. Mam takie co zielone byly od dolu do gory.
Groszek od ciebie zadolowalam w szklarni..... i juz kwitnie.
Bawarka 22:50, 01 kwi 2017

Do góry
Powyzej i ponizej ; ) to oczywiscie magnolia Leonard Messel, uznawana za najladniejsza z rozowych magnolii...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:50, 01 kwi 2017

Do góry
Z dzisiejszego dnia Cudna pogoda i pierwsze latanie w podkoszulku, a chłopaki na bosaka. Goście , za którymi już mocno się stęskniłam, a z Agą tak się zagadałyśmy, że dopiero na odchodne jedna, jedyna focia jest

Prezentów mi nawiozła, a największy był większy niż ja
posadzona tutaj hakuro nishiki

tujka w lesie

reszta w lesie na nowej rabatcejak wyjdzie spod ziemi to pokażę

hakuro przed cięciem i po cięciu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:43, 01 kwi 2017

Do góry
Bardzo proszę o pomoc, mam problematyczną rabatę (3,5 m dł od wiązu do pergoli i 1,8 szerokości ) z którą nie umiem sobie poradzić. Musze oddzielić warzywni
k od części rekreacyjnej ogrodu , więc myślałam nad zrobieniem ściany z bzu czarnego BLACK BEAUTY (2 szt)i podsadzeniu go tawułką japońską.Obok bzu rośnie już wiąz weredi. Niby kolorystycznie by w miarę pasowało. Dalsza część rabaty składa się z roślin z czerwonymi liśćmi (buk i żurawki, berberysy ) i żółtymi tuja tuffel i tawuły japońskie). Rabata jest w pełnym słońcu cały dzień. Rabatę tą tworzę już trzeci raz bo albo rośliny wymarzały, albo nic nie zasłaniały.Ten świerk dostałam w prezencie i rośnie w milimetrach już trzeci rok. Obok niego w tym roku posdziłam już jeden bez czarny Black Beauty niestety nie rosnie w górę tylko płoży się po ziemi. Teraz berberysy są przesadzone (za tujkami tuffet i tego płotku nie ma dzielącego rabatę na dwie części. A metalowa pergola w tym roku będzie zastąpiona drewnianą. Przy pergoli róże pienne new down.Na rabacie próbowałam już z miniaturowymi lilakami palabin, ale gryzło się z pozostała częscią rabaty, próbowałam też krzewuszką ale wymarzła. Jeśli nie bez to rozwarzałam 3 miskanty morning light, podsadzić jeżówką rozchodnikiem a najniższe piętro dać tawulę japońską. Ale przeraza mnie ,że ta rabata by cokolwiek zasłaniała dopiero w lipcu .Ta rabata jest mi o tyle ważna ,że mam na nią widok z salonu i z tarasu a jest ona najbrzydsza w całym ogrodzie. Bardzo proszę o pomoc
Ogród w mieście-ogrodzie 22:39, 01 kwi 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Wczorajsze migawki z ogrodu rodziców:

A ze azalie (czy to różanecznik miniaturowy?) już kwitną, to niespodzianka
Ogródek warzywny na balkonie 22:37, 01 kwi 2017

Do góry
A tu reszta, która została do przesadzenia, zagospodarowania.

Kiedyś będzie tu ogród 22:36, 01 kwi 2017

Do góry
Aniu, chyba aparat będzie potrzebny

Ogródek warzywny na balkonie 22:35, 01 kwi 2017

Do góry
Udało mi się jeszcze przesadzić Uetersen na pniu. Mała donica tez była zamieszkana przez opuchlaki . Wymieniłam całą ziemię. Już wiem, czemu róża tak słabo rośnie: jej korzeń jest mniejszy teraz niż zaraz po zakupie . W tym roku podsadziłam ja tylko carex elata dwoma małymi bluszczami i dwoma żagwinami. Róża dostała ziemie bez torfu, obornik granulowany i będize dostawać mnóstwo nawozu. W tym roku chce zobaczyć na co ją stać

Co się stało kwiatom ... 22:35, 01 kwi 2017

Do góry

Żywopłotki cisowe. 22:33, 01 kwi 2017

Do góry
Jeszcze siewy pod osłoną, Wilczomlecz obrzeżny.

Lobelii już nie siałam w domu, mam nadzieje że zdąży do wysadzania wyrosnąć.

W wielu miejscach w ogrodzie mam siewki cisów. z czego się cieszę.

Kiedyś nasadziłam lilaków, potem je karczowałam, zarosły odrostami całą działkę.

Teraz oglądam u Kasyi i zazdrość bierze.
W B. kupiła mi córka, bo ja nigdzie nie wyjeżdżam, chleb zmroziłam i wyciągam
Lepsze jedzonko będzie dopiero na święta teraz nie mam czasu
Ogródek warzywny na balkonie 22:31, 01 kwi 2017

Do góry
moja New dawn wypuściła w ub roku boczny pęd, taki goły jakiś. Teraz pęd jest gęstszy i zazielenił się. A już miałam go ciachnąc bo myślałam, ze to wilk.

A tu moje ulubione zawciągi. Ucieszyłam się, bo ten z różowymi kwiatkami również przeżył i będize obficie kwitł dokupię chyba więcej zawciągów i jedną rabatkę obsadzę tylko nimi
kolega z różowymi kwiatami

Z ogródka na wsi 22:30, 01 kwi 2017

Do góry
Kobea- ta siana w drugiej partii zaczyna wypuszczać ( ale na zdjęciu nie za bardzo widać)

Orlik ( mix ) wypuszcza

I to tyle
drakwi drakiewi - już nawet nie wiem jak to odmienić wypuściły mi dwa nasionka i stoją w miejscu, dziewanna zaczyna zamierać, zółwik o odętka, szałwia omszona, powojnik tangudzki, zawilec w ogóle mi nie wypuściły. Wysieję chyba jeszcze po jednej partii ( jak nie wypuszczą to to będą ostatnie siey na ten rok )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies