Ja jestem na diecie od jakiegoś miesiąca. Póki co efektów brak, ale jestem dobrej myśli. Też mi 40 dni nie starczy, mam czas do lipca
Planuję piesze wczasy w Tatrach, więc muszę mieć kondycję
Dawno tak się nie zapuściłam przez zimę, czyżby te mrozy tak wpłynęły na metabolizm? A może to wiek robi swoje
Dziękuję za komplementy
Uwielbiam przylaszczki, są śliczne!
Powoli rozplanowujemy logistycznie wyjazd do Anglii i poza wiadomymi atrakcjami Londynu chcemy poznać trochę tej prawdziwej Anglii, jej przyrody i architektury.
Jeśli zagląda tu ktoś, kto może polecić jakieś warte odwiedzenia miejsca w promieniu 3-4 h od Londynu to będę wdzięczna za pomysły.
No a tu kilka wiosennych kiełków
Na dziś znalazłam dokładnie trzy kiełki, żadnych ruszających pączków i jak sprawdzam pogodę to dobrze bo w poniedziałek za tydzień ma być w nocy -10 - może się nie sprawdzi.
No i domowa hodowla pietruszki
Świetne te małe rozplenice! Ale powiem Ci, ze zdjęcia nie oddają ich uroku. Dopiero jak zobaczyłam je na żywo to się zachwyciłam
Do Everillo jednak mnie nie przekonasz Mogłabym je mieć w donicy
A silvery jak dobrze wiemy, nawet po ostrym traktowaniu przez psiaki, póżną wiosną i tak ładnie wystartują. W tamtym roku miałam kilka kęp, które myślałam, ze będą do wyrzucenia bo wyglądały jakby były wygnite a po wyrwaniu wszystkiego-zostały tylko korzenie, w sezonie lepiej wyglądały niż te obcinane.
Wiesz co, dlaczego Ty nie dasz się namówić na założenie swojego wątku?!
Ogród, rośliny masz takie wypasione, że nie jeden siedziałby z otwartą paszczą...
A te zapory psowe to niezła architektura ogrodowa, która dodaje klimatycznego uroku!!
Brabanty bardzo mnie podbudowały, już teraz nie mam żadnych oporów przed konkretnym cięciem. A kompostwonik dopiero w tym roku będzie powstawał więc będzie potrzeba dużo materiału aby go zapełnić