Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 12:14, 28 kwi 2017

O kurcze, Ewa, to ja elin na google wpisuję, a tam same wiechy zoltych precikow, takie chmury całe.

Aa to czekaj, to ja to nie jako malwę potraktowalam.myślałam, ze to coś innego. Kiedyś się natknęłam gdzieś na pełną malwę w necie-była cudna
Anda 14:07, 28 kwi 2017

Kasiu, a Elin taka ladna jasno-fioletowa Jednak rzeczywiscie, po opadnieciu tych fioletowych platkow moze stac sie bardziej zolta

Po polsku to slazy i slazowki. Poszukalam polskich nazw, bo sama chce wiedziec, wiec tak:

Lavatera olbia to slazowka olbijska i ona jest krotkowieczna,
Malva moschata to slaz pizmowy,
Malva sylvestris to slaz dziki,
Sidalcea malviflora to slazownik malwowaty,
Sidalcea candida to ślazownik lśniącobiały,
Sidalcea oregana to ślazownik oregoński.

Uff
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 13:32, 29 kwi 2017

No to teraz będę widzieć i ja

Poszłam w tą zimnicę cyknąć kilka fotek, tylko problem mam, bo ledwo mi prawa ręka działa po tych przekopywaniu rabaty.. zamiast robić sobie na spokojnie i nie nabierać pol tony ziemi na łopatę, to ja sruu... bo chciałam szybko. No i mam - stan zapalny ścięgna - ledwo mogę coś teraz napisać długopisem...
Kasia_CS 13:42, 29 kwi 2017

Tulipanowo + pierwszy narcyz

Kasia_CS 13:48, 29 kwi 2017

Jak zwykle zaskakuje mnie anemon, że sobie tam po cichutku żyje - zawsze o nim zapominam Szafirki już w pełnej krasie:

Azalia już na starcie

Chyba po raz pierwszy uświadczę kwiatów na tawułkach - może mnie do siebie przekonają?

Kasia_CS 14:24, 29 kwi 2017

I peonie, na które baaardzo czekam z muchą na pąku

Część host

Queen of sweden - jesienna golaska

No i zbiory grzybów z kory

Kokesz 16:01, 29 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
No to teraz będę widzieć i ja

Poszłam w tą zimnicę cyknąć kilka fotek, tylko problem mam, bo ledwo mi prawa ręka działa po tych przekopywaniu rabaty.. zamiast robić sobie na spokojnie i nie nabierać pol tony ziemi na łopatę, to ja sruu... bo chciałam szybko. No i mam - stan zapalny ścięgna - ledwo mogę coś teraz napisać długopisem...

Miałam to samo w ubiegłym roku
Też chciałam szybko...i przedobrzyłam
Rękę smarowałam maścią przeciwzapalną np naproxen i usztywniałam ochraniaczem na rolki, nie miałam gdzie na szybko kupić ortezy.
Teraz lepiej rękę oszczędzać, bo może być gorzej, ja miałam mocno spuchniętą i się trochę wystraszyłam, ale na szczęście wszystko minęło
Kasia_CS 17:43, 29 kwi 2017

u mnie lekko spuchnięta, ale dość skutecznie utrudnia funkcjonowanie ten ból - ciężko ubrać siebie - np zapinanie guzikow albo wiązanie płaszcza to katorga, a dziecko to już w ogole... no i to "trzeszczenie" ścięgna przy ruchu. Ja zimne okłady, olfen i bandaż elastyczny z braku innego usztywniacza... ale będzie lepiej
Kasia_CS 17:45, 29 kwi 2017

Wystarczyło parę minut słonka i floksy szydlaste się zaczęły otwierać

I przy okazji podzieliłam zeszłoroczną jeżówkę Secret Affair na 4 sztuki Lewa ręka się wprawia ogrodowo, skoro prawa zaniemogła
Kasia_CS 21:18, 01 maj 2017

Chwila słoneczka dziś i się pootwierały

Wieczorem pozamykały się znowu, z kolei narcyzy się w końcu obudziły Jakiś szerszy kadr w końcu

I parę portrecików - muszę poszukać co ja w ogole za odmiany powsadzałam, bo w końcu nie wiem już gdzie co mam...