Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:48, 17 mar 2017

Do góry
A jak Wam sie widzi taki stroik wiosenny - dla Starszej do szkoły?

Oczywiście kot nie jest w zestawie, ale zawsze mi musi podejść jak coś jest na podłodze
Na zielonej... trawce :) 13:48, 17 mar 2017

Do góry
A moje kulkowe cyprysiki mają się całkiem dobrze - są gęstę - przyjamniej mocno mi się wydaje że to cyprysy

Coś jeszcze, coś więcej... 13:42, 17 mar 2017

Do góry
No przeca ja też o sobie pisałam
Ogród w remoncie 13:20, 17 mar 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Na teraz to śś są tutaj wsadzone wszystkie w jeden dołek

To żółte malutkie kółeczko

A co planujesz na tym placyku w lewym dolnym rogu? tam gdzie te zielone kółeczka?
Blaski i cienie nowego życia 13:20, 17 mar 2017

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Mam nadzieję, że się postarają i ładnie wykiełkują.
Odważna byłaś z tym ciemiernikiem, napisz kiedy go dzieliłaś.

Dostałam od sąsiadki chyba latem, odkopałyśmy kawałek i posadziłam u siebie. Po pierwszej zimie widziałam że się przyjął i rośnie, więc jesienią jak robiłam rewolucję, bo sadziłam liliowce od Bogdzi, to podzieliłam troszkę. Obecnie oba pięknie kwitną. Mają azotowe podłoże i wilgoć, latem sucho, a u sąsiadki rosną na suchej skarpie. Wkleję Ci popołudniu zdjęcie obecne. A latem koniecznie pokażę liście.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 13:08, 17 mar 2017

Do góry
Bardzo proszę o informacje co to za drzewo?
Nie wiem czy nadaje się do wędzenia..

Ogród to moja bajka 13:01, 17 mar 2017

Do góry
Za domem królują bratki a przed domem stokrotki w słodkim różowym kolorze.

Ptasi gaj 12:42, 17 mar 2017

Do góry
Kasiu to jest proso - nie to co myślisz może na tym zdjęciu lepiej widać z 2015 r. zdj. 1.
Poniżej na 2 zdj. z 2014 r. na pierwszym planie proso, potem 2 szt trawy afrykańskiej i znowu proso, tego dużego miskanta nie widać, bo został przesadzona w 2015 r. z innego miejsca w miejsce wymarzniętej lasecznicy biało zielona.
Jakie było moje zdziwienie jak gdzieś w sierpniu pokazały się liście lasecznicy w miskancie. W zeszłym roku też były dwa badyle.
To widać na trzecim zdjęciu 2015 r.

Ptasi gaj 12:31, 17 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu ten Globasa ładny. Inversa" miałam i w zeszłym roku padł we wrzesniu. Był u mnie 3 lata. To zdj. z 2015 r.
Ten na rogu przy tych trawach. Nie wiem co się stało w ciągu dwóch tygodni nie miał żadnego grzyba, robactwa. Usechł, podlewałam. Jeszcze siedzi w ziemi muszę zobaczyć czy coś od korzenia go nie podgryzło.

Sylwio
chodziło mi o te z tylu takie drobniusie
Małymi kroczkami do celu... 12:23, 17 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
ejjj i ty mówiłaś że wiosny nie masz??
masz ładniejsza niż ja

macham
daj znać co kupiłaś

Kamilka póki co jeden kwiat iryska i jeden większy tulipan i to wszystko

Byłam tam gdzie mi podałaś namiary, przygotowalam sobie samochód, rozłożyłam siedzenia, wybrałam kasę z konta, bo nie miałam pewności czy tam karta można płacić i co??? I Pan pokazał mi krzaczek wielkości ok 80 cm i mówi,że to jest ten klon...aż mnie zatkało, bo myślałam,że będzie duuuużo większy, stałam, stałam, namyslalam się i w końcu nie wzięłam. Za to przytargalam....Buka szczepionego na pniu ' purpurea pendula ' taki okaz mi się trafił i rozłożone siedzenia nie poszły na marne

Ogród w remoncie 12:22, 17 mar 2017

Do góry
Na teraz to śś są tutaj wsadzone wszystkie w jeden dołek

To żółte malutkie kółeczko
Ogrodowe kreacje 12:19, 17 mar 2017

Do góry
Ogrodowe kreacje 12:18, 17 mar 2017

Do góry
Niestety katar z nosa cieknie, więc na razie na dwór się nie wychylam bo wieje ostro, ale jak podziałać w ogrodzie nie mogę to chociaż sobie tematykę ogrodniczą oglądam, bo dzisiaj mam wolne, no i jak na złość można podziałać a się katar przyplątał Wertując gazetki znalazłam takie fajne zdjęcia dotyczące bratków i fiołków

Mój własny kawałek klepiska 12:01, 17 mar 2017

Do góry
Takie oto oznaki wiosny w Sudetach

i znalazłam zwariowanego Irysa ?

Mój własny kawałek klepiska 12:01, 17 mar 2017

Do góry
Takie oto oznaki wiosny w Sudetach

i znalazłam zwariowanego Irysa ?

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 12:00, 17 mar 2017

Do góry
Witam
Moja jodła już jest 2 lata po posadzeniu, pięknie rosła, zieleniła się do teraz, zauważyłem brązowienie po zimie, jakie mogą być przyczyny i jak ratować moje drzewko? dziękuje pozdrawiam

Kiedy, jak i czym pryskać.... 11:56, 17 mar 2017

Do góry
Mazan, poproszę o pomoc.

Tak wygląda po zimie mój ligustrowy zywoplot.

Cześć bezlistna zaatakowana przez mączniaka. Na pozostałej części tez jakieś plamy

Toszka pisała ze u mnie czas na miedzian.
Jakie stężenie zastosować bo chyba trzeba całość spryskać. Wyczytałam ze na bezliste jest inne a dla liściastych inne i nie wiem jak to ugryźć.

Doradzisz?
Skarbonkowy ogródek 11:23, 17 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
na miedzian u ciebie najwyższy czas.

Tak wyglada po zimie moj ligustrowy zywoplot.

Cześć bezlistna zaatakowana przez mączniaka. Na pozostałej części tez jakieś plamy Jakie stężenie zastosować bo chyba trzeba całość spryskać. Wyczytałam ze na bezliste jest inne a dla liściastych inne i nie wiem jak to ugryźć.
Moje małe królestwo 10:57, 17 mar 2017

Do góry
Wczoraj przyszły panny z Florinbudy uśmiech od ucha do ucha Dziś już część rośnie na rabacie na jutro zostały do posadzenia 3 Angele.
1) Princess Alexandra of Kent
2) Angelica (KORday) - 3 szt.
3) Savoy Hotel (Harvintage) - 1 szt.
4) Schone Maid - 1 szt.
5) Granny (Pouloma) - 1 szt.
6) Giardina - 1 szt.

sadzonki ładne, wyglądają na zdrowe
Droga do spełnienia 10:48, 17 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Przepraszam, tak to jest jak czyta się z doskoku (kilkanaście wątków) i w efekcie wychodzą "babole"

Zazwyczaj to normalne że obcięte gałązki lekko na końcu podsychają - dokłada się do tego tępy sekator i cięcie razem z igłami, a nie pomiędzy. Sekator musi byc czysty i dezynfekowany - cięcie to praca na otwartych ranach żywego organizmu.

Kiedy tego cisa sadziłaś? Daj go w całości.

kochana wiem że ty tyle wątków odwiedzasz że nie masz czasu na zgebanie treści

sekator był czysty ale faktycznie tępy przed cięciem cisa go umyłam bo pamiętałam o tej dezynfekcji ale nie mam jeszcze wszystkich niezbędnych środków

cis sadzony w czerwcu zeszłego roku - teraz widze zę mi zmarniał bardzo
kurde - nie mam zdjęcia całego po cięciu - dzisiaj zrobię po południu jak wrócę z pracy - chciaż jak go oglądałam to widziałam jak od pnia puszcza nowe przyrosty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies