A jak Wam sie widzi taki stroik wiosenny - dla Starszej do szkoły?
Oczywiście kot nie jest w zestawie, ale zawsze mi musi podejść jak coś jest na podłodze
Dostałam od sąsiadki chyba latem, odkopałyśmy kawałek i posadziłam u siebie. Po pierwszej zimie widziałam że się przyjął i rośnie, więc jesienią jak robiłam rewolucję, bo sadziłam liliowce od Bogdzi, to podzieliłam troszkę. Obecnie oba pięknie kwitną. Mają azotowe podłoże i wilgoć, latem sucho, a u sąsiadki rosną na suchej skarpie. Wkleję Ci popołudniu zdjęcie obecne. A latem koniecznie pokażę liście.
Kasiu to jest proso - nie to co myślisz może na tym zdjęciu lepiej widać z 2015 r. zdj. 1.
Poniżej na 2 zdj. z 2014 r. na pierwszym planie proso, potem 2 szt trawy afrykańskiej i znowu proso, tego dużego miskanta nie widać, bo został przesadzona w 2015 r. z innego miejsca w miejsce wymarzniętej lasecznicy biało zielona.
Jakie było moje zdziwienie jak gdzieś w sierpniu pokazały się liście lasecznicy w miskancie. W zeszłym roku też były dwa badyle.
To widać na trzecim zdjęciu 2015 r.
Kamilka póki co jeden kwiat iryska i jeden większy tulipan i to wszystko
Byłam tam gdzie mi podałaś namiary, przygotowalam sobie samochód, rozłożyłam siedzenia, wybrałam kasę z konta, bo nie miałam pewności czy tam karta można płacić i co??? I Pan pokazał mi krzaczek wielkości ok 80 cm i mówi,że to jest ten klon...aż mnie zatkało, bo myślałam,że będzie duuuużo większy, stałam, stałam, namyslalam się i w końcu nie wzięłam. Za to przytargalam....Buka szczepionego na pniu ' purpurea pendula ' taki okaz mi się trafił i rozłożone siedzenia nie poszły na marne
Niestety katar z nosa cieknie, więc na razie na dwór się nie wychylam bo wieje ostro, ale jak podziałać w ogrodzie nie mogę to chociaż sobie tematykę ogrodniczą oglądam, bo dzisiaj mam wolne, no i jak na złość można podziałać a się katar przyplątał Wertując gazetki znalazłam takie fajne zdjęcia dotyczące bratków i fiołków
Witam
Moja jodła już jest 2 lata po posadzeniu, pięknie rosła, zieleniła się do teraz, zauważyłem brązowienie po zimie, jakie mogą być przyczyny i jak ratować moje drzewko? dziękuje pozdrawiam
Cześć bezlistna zaatakowana przez mączniaka. Na pozostałej części tez jakieś plamy
Toszka pisała ze u mnie czas na miedzian.
Jakie stężenie zastosować bo chyba trzeba całość spryskać. Wyczytałam ze na bezliste jest inne a dla liściastych inne i nie wiem jak to ugryźć.
Cześć bezlistna zaatakowana przez mączniaka. Na pozostałej części tez jakieś plamy Jakie stężenie zastosować bo chyba trzeba całość spryskać. Wyczytałam ze na bezliste jest inne a dla liściastych inne i nie wiem jak to ugryźć.
Wczoraj przyszły panny z Florinbudy uśmiech od ucha do ucha Dziś już część rośnie na rabacie na jutro zostały do posadzenia 3 Angele.
1) Princess Alexandra of Kent
2) Angelica (KORday) - 3 szt.
3) Savoy Hotel (Harvintage) - 1 szt.
4) Schone Maid - 1 szt.
5) Granny (Pouloma) - 1 szt.
6) Giardina - 1 szt.
kochana wiem że ty tyle wątków odwiedzasz że nie masz czasu na zgebanie treści
sekator był czysty ale faktycznie tępy przed cięciem cisa go umyłam bo pamiętałam o tej dezynfekcji ale nie mam jeszcze wszystkich niezbędnych środków
cis sadzony w czerwcu zeszłego roku - teraz widze zę mi zmarniał bardzo
kurde - nie mam zdjęcia całego po cięciu - dzisiaj zrobię po południu jak wrócę z pracy - chciaż jak go oglądałam to widziałam jak od pnia puszcza nowe przyrosty