Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

jolanka 22:40, 06 kwi 2017

Mam mieszane odczucia co do budlei. uwielbiam je. Kupiłam 3, jedna nie przeżyła, druga kupowana jako fioletowa urosla biała. Trzecia też biała taka drapakowata była, chyba nie bardzo mnie lubiła zastanawiam się czy zawziąć się i znowu kupić?
Anusia 07:16, 07 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Mam mieszane odczucia co do budlei. uwielbiam je. Kupiłam 3, jedna nie przeżyła, druga kupowana jako fioletowa urosla biała. Trzecia też biała taka drapakowata była, chyba nie bardzo mnie lubiła zastanawiam się czy zawziąć się i znowu kupić?

Co mogę poradzić. Ja swoją budleję kupiłam kwitnącą. To przynajmniej daję gwarancję na kolor Przeżyła drugą zimę a muszę przyznać, że stanowisko ma nie ciekawe. Stale narażona jest na silne wiatry, dlatego na zimę wysoko ją kopczykuję, dodatkowo nakładam Sorgo( trawa która maskuje mi rokrocznie kompostownik)oraz okręcam agrowłukniną.
AsiaK_Z 07:54, 07 kwi 2017

Warmia napisał(a)

Moi sąsiedzi biorą. A co, masz chrapkę na budleję? Jakby coś to mam jeszcze jedną, która nie koniecznie musi u mnie zostać.

Dzięki wielkie, ale u mnie nie poradzi sobie
AsiaK_Z 11:27, 08 kwi 2017

Marti, wyczytałam u Asi... będziesz sadzić pyry? WOW
elka_ 23:04, 09 kwi 2017

Wiosna u Ciebie pełną parą, zieleń, kolory, zasiewy, nawet orliki nie wiadomo skąd, dobrej ogrodniczce, to po prostu kwiatki same wchodzą na rabatki , tylko kot w bucie niewzruszony i obojętny na uroki wiosny

Ciekawe jak te pyry ci się udają

Pozdrawiam cieplutko
Warmia 18:06, 15 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Marti, wyczytałam u Asi... będziesz sadzić pyry? WOW

Chciałabym, ale nie wiem czy damy radę, bo mamy tyle roboty, że nie wiem, czy ze wszystkim się wyrobimy do jesieni.
Warmia 18:07, 15 kwi 2017

elka_ napisał(a)
Wiosna u Ciebie pełną parą, zieleń, kolory, zasiewy, nawet orliki nie wiadomo skąd, dobrej ogrodniczce, to po prostu kwiatki same wchodzą na rabatki , tylko kot w bucie niewzruszony i obojętny na uroki wiosny

Ciekawe jak te pyry ci się udają

Pozdrawiam cieplutko

Eluś, zobaczymy co będzie z tymi pyrkami
Gardener27 13:09, 16 kwi 2017

Wpadłem na nowości ogrodowe a tu przerwa świąteczna
Pozdrawiam.
Warmia 21:28, 16 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Hej Martuś mogłabyś pokazać zdjęcie budleji? Masz ją w cieniu czy na słońcu?

Miałam wstawić zdjęcia budlei i okazało się, że nie mam zdjęcia, na którym dobrze widać ten krzew. Wstawię więc takie jakie znalazłam. Budleja na zdjęciu jest po prawej stronie. Dopiero zaczynała kwitnąć, więc kwiatów jeszcze mało.
U mnie osiąga rozmiary 2-2,5m. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez budlei. Nigdy mi nie przemarzła. Co roku na wiosnę tnę je dość nisko i mimo to osiągają pokaźne rozmiary.

Warmia 21:32, 16 kwi 2017

Kilka zdjęć z dzisiejszego nieco kapryśnego dnia.