Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w cieniu brzozy 09:02, 16 mar 2017

Do góry
Mirko, mam w miarę duże donice, dodaję kompost zmieszany z ziemią z ogrodu, żadnej ziemi z worka, nawożenia nie potrzebują i dają tyle uroku na tarasie, nie szybko zamienię na coś innego.

Jolanka, Kasiu, miło mi, że zaglądnęłyście do mojego ogródka, zapraszam, dla Was Innocencia.

Vito, wyszukałam lepszą fotkę.

...uDany ogród 08:54, 16 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Ooo, kalinę bodnanteńską masz! Powiesz coś więcej o niej?
Jak wygląda poza okresem kwitnienia i czy obficie kwitnie? Podobno czasami zakwita tylko część krzewu - to prawda?

Asiu mam dwie. Faktycznie w tym roku kwitnie tylko połowa, ciekawe.
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam
Pąki wykształciła w styczniu teraz już ma prawie otwarte kwiaty. Miły dodatek do jeszcze posępnego ogrodu.
Po kwitnieniu ma piękne, głęboko zielone liście. Jest ozdobą rabaty cały rok.
Szczerze polecam

Anulajda w raju 08:50, 16 mar 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Mniejsze białe doniczki tak samo obsadzone jak duże tylko mniejszą wersją kulek bukszpanowych

ps. Twoje ptaszki są cudne, ostatnio u siebie na zakupach takie dojrzałam - od razu z Tobą mi się skojarzyły
Ogród Mirelli 08:33, 16 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

MIrellko, czy ten wielki kwitnący krzaczor to budleja???! Możesz mi napisać jak takie COŚ osiągnąć: odmiana, jak ciąć, czym nawozić. Będę bardzo zobowiązana. Próbuje odgrodzić się budlejami od sąsiadki

U mnie też rabaty w zimie są łyse, bo wszystko mam prawie liściaste i też się zastanawiam, że może coś zimozielonego powinnam tam posadzić.
Wizytówka - Borówcowy 08:30, 16 mar 2017

Do góry
Przedwiośnie 2017 r.

Ogród w remoncie 08:27, 16 mar 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Pilnie poszukuję miejsca dla moich świdośliw. Póki co maleńkie jeszcze ale strasznie się męczą wsadzone wszystkie do jednego dołka. Nie chciałabym latać z nimi po całym ogrodzie i ciągle zmieniać im miejsca . Tak dziś wyglądają

Przyszło mi do głowy żeby może posadzić je na tej kolistej rabacie przy altanie,zostawić tam rosnącego derenia i dołożyć te śś. Zrobiłby się wielopniowy lasek.

Przecież źle nie wyglądają Jakie są wysokie? ŚŚ moim zdaniem nadaje się jako soliter lub z kilkoma ŚŚ podsadzona trawami np
Mini Kubusiowo 08:21, 16 mar 2017

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Karolina byłam, widziałam Słodziak ale dużo drobniejszy niż nasza Chila

Gosiu, wiesz co, Dino jaśniejszy i trochę krótszy pysk miał. Uszka takie same, drobniejszy raczej nie był. Ważył ok 10kg. Może tak na zdjęciu bardzo archiwalnym wyglądał. Muszę mamie pokazać Twoje zdjęcia

O jaka ona słodka a, że szczeka. Domu pilnuje Podrap ją ode mnie
Droga do spełnienia 08:10, 16 mar 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jeju uwielbiam tę mordkę pod drzewkiem

no to masz
Kiedyś będzie tu ogród 08:05, 16 mar 2017

Do góry
Ewo przede wszystkim te dwie brzozy maja zupełnie inne wymiary. Papierowa rośnie szybko i wielkościowo będzie jak pospolita. Doorenbos to przy niej miniaturka.
Tak, jestem bardzo zadowolona z papierowej (dużą mam jedną). Na tyle, że doszły następne. Jak już pisałam- szybki wzrost. Liście większe niż u brzozy pospolitej. Piękna, łuszcząca się kora.

Jak jest miejsce na wysokie drzewo to jak najbardziej polecam.

Ewo nawet nie wiesz jak się cieszę, że jakieś zrządzenie losu przywiodło cię w moje progi. Mogłam z radością i zachwytem przekroczyć bramę twojego ogrodu. zobaczyłam, że różnorodność i pozorny busz nie jest równoważny z bałaganem. Że można na jednej rabacie iść w różne drzewa i wyciszyć dołem. Iść w różnorodność czy kolor, jednocześnie trzymając umiar. Rabata a Anabelkami super.

Malutki pod lasem 08:05, 16 mar 2017

Do góry
Aniu, największą kulkę w sam środek trójkąta, średnią na prawo od niej (tak jak rabata idzie), a małe gdzie się zmieszczą.

Mniej więcej tak:

Borówcowy raj 08:00, 16 mar 2017

Do góry
Z tyłu zmieniona sytuacja. Zasiana jesienią trawa rośnie, ale jakoś dziwnie. Z jednej strony słabo wykiełkowała.

Jeszcze trochę i będzie tu równa linia rabaty.

Wczoraj kupiłam sobie nożyce elektryczne do żywopłotu z wysięgnikiem. Nie będę wreszcie skakała po drabinie z tymi krótkimi. Sięgnę do 3 metrów, więc sobie poobcinam świerki z tyłu i żywopłoty wyrównam. Przydadzą się też do formowania wysokich stożków. Że też wcześniej na to nie wpadłam, żeby taką maszynę sobie kupić.

Pozdrawiam wszystkie ogrodniczki i ogrodników widokiem sadu, jeszcze niekwitnącego .

Przerwa na kawę... 07:57, 16 mar 2017

Do góry
Ciemierniki z rana w maju je jednak będę przenosiła na nowe miejscówki.
Borówcowy raj 07:55, 16 mar 2017

Do góry
A pewnie, że na giełdę pojadę, ale bliżej Świąt. Może razem się wybierzemy?
A jeśli chodzi o prace ogrodowe, to zostało mi już niewiele obrzeży trawnikowych do wyrównania i hortensje, te duże, do obcięcia. Czekam na kalendarzową wiosnę z nimi. Na razie jeszcze są zeszłoroczne. W planach miałam rewolucję trawnika, ale się nie odbędzie, bo koszty mnie przerosły. Będziemy, z wiadomymi ogrodnikami , walczyć sami. Czeka mnie koszenie prawie do zera, wertykulacja ze 4 razy, wyrównanie gleby po kretach, rozsypanie kompostu, nawożenie i podlewanie. Potem dosiewka, a jeszcze później oprysk na dwuliścienne.

Byliny obcięłam, bluszcz na rabatach wyrównałam, jeszcze gdzieś tam są liście do wygrabienia. Metasekwoja przycięta, trawy, rozchodniki, szałwia - wycięte. Została jeszcze lawenda, ale z nią czekam. Kiedyś mi zmarzła.

Na różance wycięłam bardzo mocno różę New Dawn. Zaryzykowałam, była ogromna i śmieciła strasznie.

Gunnera - parzeplin 07:08, 16 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W takim oto buszu nad rzeką

A gdzie to można zobaczyć?
Wszystkiego po trochu 06:59, 16 mar 2017

Do góry
Martini ściółka po strzyżeniu iglaków
Jolu witam i zapraszam częściej Nie chcę się tu przekomarzać ale ogrody każdy potrafi jakoś urządzić, jeden lepiej drugi gorzej, malarstwo to już dar
Ewa bo to ich czas zaraz zajrzę do Ciebie, pewno też pokazujesz swoje piękności

Dla zaglądających trochę kolorku jeszcze z parapetów, ale skoro tak długo i pięknie kwitnie Vanda to nie mogę się powstrzymać przed jej pokazywaniem

Ukojenie 06:56, 16 mar 2017

Do góry
I narcyz przed wejsciem zakwitl

Ukojenie 06:55, 16 mar 2017

Do góry
Pobieglam -doslownie- zobaczyc moje krokusy w swietle dziennym i sa takie:

Dla mnie najpiekniejsze
...uDany ogród 06:32, 16 mar 2017

Do góry
jolusia napisał(a)

Już jest pięknie... a co będzie za 5 lat...pewnie Raj

Danusiu wiem o czym mówisz... przechodziliśmy przez to wszystko... Przez wiele lat plany były ambitne... czas uciekał nieubłaganie... zasoby topniały... Tylko marzeń wciąż przybywa i powiększa się lista chciejstw...

Pozdrowionka i uściski...

Joluniu chcę zrealizować mój plan ogrodowy, wtedy powinno być piękne
Cały czas brakuje architektury ogrodowej, ale póki co nie mam funduszy, bo chęci i zapał mamy ogromny.
Mam nadzieję , że kiedyś wszystko się uda zrobić.
Jedyne co teraz mogę robić to komponować rabaty z tego co mam i dostaję od znajomych. Niech już sobie rosną i cieszą moje oko i serce.
Grunt, że przyszła wiosna

...uDany ogród 06:17, 16 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
alez pracus z Ciebie
ja w ogrodzie dzis posadzilam tylko przeisniegi i zrobilam zakupy mam kaline bodnanteska (?) - nie jestem pewna polskiej nazwy i orzech wloski

Izuniu kiedyś był ze mnie pracuś, teraz mam zdecydowanie mniej siły. Staram się zrobić jak najwięcej.
Czekają nas grube roboty, ale jak je wykonamy ogród zmieni się diametralnie.
Też stale coś sadzę, rozsadzam i przesadzam. Jednym słowem sezon
Kalina Bodnantska, właśnie rozwinęła kwiaty

Ptasi gaj 01:12, 16 mar 2017

Do góry
Znalazlam tylko takie zdjecie z 2014 r. To jest poczatek kwitnienia.
Deren byl piekny i dlatego zrobilam zdjecie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies