Małe balkony też mogą być przytulne, zaraz coś na to zaradzimy. Może jakieś pufy? Lub coś takiego jak na zdjęciu? Może jednak coś Ci się zmieści nie dużego, żeby można było usiąść i się zrelaksować.
rabatka przy ścieżce do domku dostała rozmnożoną przeze mnie lawendę i kostrzewę siną i lawenda wzdłuż ścieżki sobie dalej rosła i kwitła i produkowała sadzonki na inne rabaty i dla znajomych na prezenty. Kostrzewę wyautowałam, strasznie się rozsiewała a bez kwiatostanów wyglądała głupio
rabata żwirowa nie skradła mojego serca, za to róże pnące rosły jak szalone
Tę rabatkę musisz zdecydowanie poszerzyć.
Rabatom możesz dać linie faliste, ale takie łagodne.
Musisz zdecydować się, czy chcesz faliste, czy proste. Bo jak faliste, to przy domku wtedy może rabatę półokrągłą?
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z wysiewaniem nasion czosnków?
Mam takie piękności- Mount Everest
i w zeszłym sezonie pozbierałam nasionka które zawiązał.
Gdzieś czytałam, że trzeba je wysadzić na wiosnę- ktoś po prostu zakopał je w zacisznym kącie swojego ogrodu, ale teraz wyczytałam, ze trzeba je przechłodzić najpierw i posadzić do doniczek najlepiej...
To już drugi raz tak się zadziało...pierwsze ogród później dom.
Robotnikami będziemy my, także nie ma obaw żeby coś zniszczyć.
Chcemy dom postawić sami z pomocą znajomych i rodziny
Raz się udało, myślę że i drugi raz się uda
Jedyni obcy na budowie byli Panowie z betoniarni, którzy nawet ziemię za sobą spłukali i przepraszali , że stopy samochodu zrobiły dziury
Chyba mam szczęście do ludzi
To dopiero pierwsze dwa lata prac ogrodowych, zastanawiam się jak będzie wyglądał za 10?
Mam nadzieję, że zmieni się na korzyść
Dzisiaj cudna pogoda, idziemy zaraz z M na ogród podcinać drzewa i wyciąć ałyczę, która rośnie w pokoju Dużego
Chcę do końca przygotować teren pod dom i zrobić podjazd , bo na początku marca przyjeżdża pierwsza dostawa cegieł
Sarny to piękne zwierzęta, ale z daleka
Idę zobaczyć co znowu nawywijały. Powieszę te płyty na drzewach i kawałki mydła. Może choć na chwilę coś pomoże.
Też nie lubię siatki dlatego będziemy robić płot drewniany
Zrobi mi ładne tło dla nasadzeń i będzie mniej hulał wiatr
To już wkrótce
Cieszę się , że lubisz do mnie zaglądać
Miło mi bardzo.
Uwielbiam mój ogród, nie mogę się opanować żeby go nie fotografować dlatego teraz Was zarzucam starymi fotkami
Mirella w temacie skrzydeł już nie tak łatwo(z tym Pesel) znaleźć coś co uskrzydla zwłaszcza że nie jestem miłośnikiem Red B...
Ania to cyprysik nutkajski Pendula i tego właśnie polecam, spokojnie znosi cień jest najszerszy z płaczących nutkajów
wyjątkowo bezobsługowy a jak ma być jeszcze szerszy to wystarczy mu tylko lekko podeprzeć (podwiązać) dolne gałęzie - szybko sie usztywnią w tej pozycji a "firanki" będą dalej zwisać, zrobiłem tak z jedną gałęzią nad ścieżką
to właśnie ta gałąź po prawej, na wprost c.n. Jubilee (wąski)
i autostrada do nieba
Halinko, co słyszę? Leżysz w betach? No ale na grypę to tylko łóżeczko! Zdrowiej szybko, bo u mnie już powoli się rusza!
To piękne niebieskie to szafirki!