Bukszpany tnę już tylko dwa razy w sezonie w czerwcu i pod koniec sieprnia/początek wrzesnia. Gdy były młode musiałam je ciac jeszcze wiosna , na poczatku kwietnia bo miały takie inetnsywne przyrosty
Uff , czyli jak przytnę je po zimnicy (czy lepiej na dniach?) to nie będzie za późno? Mają trochę oschniętych końcówek i brzydko wyglądają...
Co do porządków wiosennych, to ja wychodzę z założenia, że dom jest do mieszkania nie do sprzątania , co z tego, że się narobię, natyram po łokcie jak nie będę miała z tego przyjemności, bo padnę na pysk
Pozdrawiam świątecznie
Jeśli są brzydkie to oczywiście je tnij, ale najlepiej po zapowiadanych mrozach w nocy, zapowiadanych na środe . Moje juz maja młode orzyrosty i ciecie bedzie dla nich dobre dopiero w czerwcu, gdy młode orzyrosty zciemnieja. Ale jak widac na fotkach tylko kilka bukszpanów wymaga cięcia , zostawie to sobie na spokojniejszy czas
Ja na szczęście generalnie mam dom posprzątany, bo mam od lat Pania, ktora wspiera mnie w ogarniania bałaganu Wcale tego nie ukrywam, bo lrzy ilosci godzin, ktore spedzamy z M w pracy a córka na uczelni, trudno dokładnie taki duzy dom posprzątać. Ponadto jutro jak w kazda sobotę z córką przed "inspekcja sanepidu" pomyjemy podłogi, doprowadzi y dom do błysku
U mnie mycie okien trwa pełny tydzien, poczekam na ocieplenie a teraz tylko dół na zewnatrz Hobot załatwi. Wewnatrz sa juz umyte
Zmykam do okien, prania, przygotowania dekoracji, pieczenia pasztetu, ciast, pisanek etc. Wróce na chwile w przerwę na kawe
Miłych i spokojnych, bez napinania przygotowań świątecznych. Na zyczenia przyjdzie jeszcze czas
Zakupy z dostawą do domu - fajna sprawa, nie tracisz czasu w kolejkach w zatłoczonym sklepie, nie biegasz do różnych marketów bo w jednym nie dostałaś wszystkiego, nie kupujesz niepotrzebnych rzeczy "oczami, nie nabierasz się na promocje... Szkoda, że u nas nie ma Tesco.
Czy cebulowe nawozi się też jak już kwitną lub po?
Zakupy robie juz w poniedziałek, do czwartku wieczorem uzupłeniam listę (mozna wileokrotnie zmianiać, dodawac, etc) i w piatek kurier przywozi. Gorąco polecam bo nie cierpię tłoku w marketach przed swietami.
M tylko ma za zadanie kupić miesa i świeże rzeczy w hali targowej Właśnie z córką sa na zakupach