Tutaj będzie grządka z cukinią, na około obsadzona cebulą, białą i czerwoną.
Od lewej:
zioła i siedmiolatka, dalej czosnek sadzony wiosną, marchew, brukiew i rzodkiew posieję w przyszły weekend, dalej groch i znów czosnek.
Na końcu rabatki są przesadzone i podzielone poziomki, które wcześniej rosły w warzywniku, tu bliżej będzie chyba fasolka szparagowa. Na całość dałam ziemie z kompostu.
W ,,piaskownicy kompostowej"
Skalniak
Miodunkę przyniosłam w zeszłym roku trzy sadzonki, a teraz tak pięknie się rozrosła.
Wysiałam w zeszłym roku nasionka na skalniak, wyrosła mi taka roślinka, tylko niewiem jak się nazywa
Krokusy już przekwitły, za to bratki pięknie zaczynają kwitnąć, posiałam nasionka w zeszłym roku, więc cieszą podwójnie.
Tutaj tydzień później.
Tutaj na skalniaku, same się wysiały
Miałam wstawić zdjęcia budlei i okazało się, że nie mam zdjęcia, na którym dobrze widać ten krzew. Wstawię więc takie jakie znalazłam. Budleja na zdjęciu jest po prawej stronie. Dopiero zaczynała kwitnąć, więc kwiatów jeszcze mało.
U mnie osiąga rozmiary 2-2,5m. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez budlei. Nigdy mi nie przemarzła. Co roku na wiosnę tnę je dość nisko i mimo to osiągają pokaźne rozmiary.
Ten zakątek znacie. Lubię go... widać, że tu nasadzenia już mają parę latek. Trudno uwierzyć, że to wiosenne kolory . Niestety przed domem wygląda to jeszcze skromnie.