Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w remoncie 08:20, 26 mar 2017

Do góry
W poniedziałek lub wtorek zacznę prace na rabacie przy altanie i jest coś , co trochę mi daje do myślenia. Nie wiem gdzie mam przenieść świerka z tej rabaty. Chodzi o tego szarego

Nie chciałabym go 10 razy przenosić bo mi go szkoda i moich pleców też . Wykopanie go nie będzie łatwe. Już nawet mam pomysły żeby go może zacząć przycinać i zrobić z niego kopkę ale nie wiem czy się da.
Osiedlowy ogródek 07:59, 26 mar 2017

Do góry
Sałaty, pomidorki koktajlowe, buraki liściowe, papryczki, szałwia omączona

I przepikowana wczoraj sałata
Właściwie sałaty, bo w każdym rządku inna odmiana

Hmmm, dużo tego wyszło, chyba sobie kupię królika

Sezon 2017 u Hanusi 06:43, 26 mar 2017

Do góry
Radziu, Edytko, Basiu taka jest nasza tegoroczna wiosna. Tez na spacer psi rękawiczki ubrałam, bo tak zimno było.
A i teraz nie lepiej - szron na dachach i trawniku.
Moje biedne róże dostają w dziób! Ale cóż na to można poradzić? Nie sadzić?
O nie! Mam nadzieję, że pod kopczykami wytrzymają!
I tej wersji się trzymam.
Słonecznego i ciepłego dnia dla wszystkich!

Ogród, mydło i powidło. 01:02, 26 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)

Mirka, no weź mnie nie strasz , ogrodzenie solidne, mam nadzieję, że da radę za jakiś czas się okaże bo ja nawet nie mam jej gdzie przenieść.

Witaj! Bardzo wolno rośnie i przez jakieś pierwsze 3 lata średnio się prezentowała ale od zeszłego roku zaczęła ciut szybciej rosnąć.
Kupiona wiosną 2012,na drugim zdjęciu 2013, kolejne 2014 (maleństwo pomiędzy goździkami), 2015 ogromne przyrosty (jak na nią - pierwszy raz takie miała).

A ja mam 5 veilchenblau
Mój 4 arowy azyl... 00:39, 26 mar 2017

Do góry
Krokusy skulone

Cebulice syberyjskie też się z kwitnieniem ociągają, to jedyna co kwiatki pokazała...

Startują ostróżki

Mój 4 arowy azyl... 00:31, 26 mar 2017

Do góry
Taki dzisiaj był lodowaty wiatr, że przenikał na wskroś. Ale i tak cośkolwiek na działce zrobiłam. Przycięłam lawendę i trawy Ice Dance. Kłopot sprawił nam bluszcz, który rozpanoszył się w rynnie, wlazł na dach i podziurawił papę. Było wielkie cięcie! I sprzątanie... wprawdzie częściowe, bo zmrok zapadł.

Wreszcie udało mi się zrobić, jaką taką, fotkę tym przebiśniegom.

Kwiaty we włosach 00:28, 26 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Sylwia moje koty po ciężkiej pracy u nas i u sąsiadów, zasłużony wypoczynek.

Biszkopt mnie rozrabja, zawsze w pozie na leniwca
Fajne te Twoje kociaki, przytulaki lubię się nawzajem a nie zawsze taka symbioza panuje miedzy kotami
Bawarka 00:00, 26 mar 2017

Do góry
Dubelek mi się zrobił

Miejski ogród w wersji mini 23:26, 25 mar 2017
Do góry
kaz742011 napisał(a)
Dzisiaj znowu nic ogrodowo nie podziałałam. No może niezupełnie . Sadzić nie sadziłam bo wiało okropnie i zimno mi było. Nie mam ciśnienia że muszę teraz, zaraz, już. Poczekam na cieplejsze dni. Dokupiłam za to wrzoścce i zrobiliśmy kompostownik. Na razie na próbę z palet. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Fajny, a ja tyle palet spaliłam, a mogłam je wykorzystać po budowie, nawet nie pomyślałam.

Teraz się głowie z czego zrobić kompostownik, sypie trawę na kupki, bo nie ma gdzie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:17, 25 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatko cieszę się razem z Wami i to bardzo, bardzo . Wyściskaj Paulinkę ode mnie .

Świętowaliśmy...Paulinka wyściskana...była pierwsza pizza

Moja działka na Dębowym Lesie 23:08, 25 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
No piękne pączki. Kurcze, muszę sobie chyba sprawić odpowiedni obiektyw do takich fotek.

Lubię różne fazy roślin i te początkujące też
mój 8 letni sprzęt - lustrzanka ale jeszcze się sprawdza, obiektyw dodatkowy do makro dostałam od męża w prezencie :
W sezonie będą lepsze

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:05, 25 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Kuchnia super. A jak tam wiosna w grodzie? Magnolie pąki szykują?

Kuchenne widoki

Magnolie już na stracie...pąki rozchylają

Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 25 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam Twoje zdjęcia Aniu

Sylwuś dziękuję bardzo
Dziś trochę popracowałam na działce, potem zakupy i jmakm to mkieciece zycie,,wieczór trochę z filmem i forum.
Jutro cały dzień w Lublinie i najważniejsze spotkanie z dziewczynami z forum.Dla mnie pierwszy raz m
Potem w planach kilka ogrodowych zaliczę ,Także pozaglądam do was w poniedziałek
wiosna jakaś tam jest już

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 25 mar 2017

Do góry
taki był projekt

na razie tak wyszło

Ogród z uśmiechem 22:54, 25 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Dla Ani-Anbu

Jodła lasiocarpa compacta

dzisiejsze zdjęcia (śmiecie to patyki ścinanych hortensji)

Zdjęcia z ub. roku - sama, na drugim widać ją obok katalpy po prawej

Piękna jest, czuję się zachęcona. Joluś ona wolno rośnie?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:53, 25 mar 2017

Do góry
No i cały plan w łeb poszedł, no jak można przyjechać sobie bez zapowiedzi na kawę i to aż z Niemiec... no trzeba być niepoważnym człowiekiem by nie zapytać wcześniej czy ogrodnik nie ma czasem pilnych planów, czysty skandal No i przez 2 zmarnowane godziny nie zrealizowałem dzisiejszego planu, ale i tak jest dobrze.

Mam rośliny w kółkach na trawniku.
Wysadzone i przesadzone ze 20 sporych roślin, jednego prawie metrowego bukszpana nadal czuję w plecach... siłowałem się z nim chyba godzinę. Do tego ze 20 roślin wyniesionych do poczekalni i odratowana masa szafirków, dwie taczki kompostu przesiane. Kostka częściowo rozmontowana, posprzątane po bałaganie i tyle udało mi się zrobić. W planach było wyniesienie kolejnej porcji bylin do przechowalnika i przesadzenie różaneczników, ale na to tych zmarnowanych 2 godzin brakło

Ledwo widać sznureczek wytyczający nową linie rabaty.

Przymierzanie grabów w nowych miejscach... prawie ich nie widać

Później to już wielka rozpierducha, a skończyłem sprzątać po ciemku, ale z efektu jestem na razie zadowolony. Tylko zastanawiam się po co mi było 3 miesiące ćwiczeń jak teraz i tak ledwo siedzę

Ogród, mydło i powidło. 22:49, 25 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia a te clematisy to jakie nazwy, kolorki intensywne, fajnie się komponują.
A to drzewko przy nich? Podpowiedz. A to różowe nisko to co? Malujesz kolorami.

Monia ja mam zamówione już clematisy, będą po świętach wielkanocnych, posadzę przy altanie, mam zamówione 2 pnące i 1 bylinowy.

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Monia81 napisał(a)
Kasiu a polecasz jakieś konkretne odmiany. Moje by miały południowo-zachodnią ścianę. Tak cały czas się zastanawiam, czy same powojniki, czy wrzucić też jakąś różę pnącą...

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew. Wielkokwiatowe Późno kwitnące, zerknij też na tą listę:
clematisy dla początkujących
Wystawa o której napisałaś to taka mocno nasłoneczniona, sprawdzaj sobie jaka wystawa pasuje clematisowi który wybierzesz, możesz też użyć wyszukiwania np. po kolorze (po prawej w tabelce)
clematisy
KAMILowe krok po kroku 22:47, 25 mar 2017

Do góry
przed

po

pierwszy rząd tawuła japońska za nią będzie lawenda a to co widać to 30 szt róży leonardo da vinci i 2 szt rosarium

poszła tona kompostu żeby ten piach wzbogacić.

W oddali ma powstać rabata z trawami.

Do ogarnięcia na szybko warzywnik, ale wysiadła mi glebogryzarka -parę prób reanimacji ale bez skutku. Więc jak pomyślę że musze to ręcznie ogarnąć to mnie strzyka
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:46, 25 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Piękne zdjęcie, super skadrowane. Muszę sobie chyba tez jakiś kursik wyszukać i co nieco odświeżyć. A teraz coś tak poprzestawiałam w aparacie, że go nastawić z powrotem nie mogę i coś mi foty nie tak wychodzą. Ot elektronika i miliony funkcji, trochę tego za dużo

A Leoś rozczula na maksa.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:45, 25 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
specjalnie dla ciebie

mam plik w excelu ...tzw notatnik sobie zrobiłam.(bo karteczki zeszyty gina i sie robi bałagan jak czasem cos trzeba skreslić ....albo dopisac ) kazda zakładka dotyczy innej grupy roslin
i tam kopiuje takie rózne przydatne rzeczy co gdzieś spotkam - to tez przekopiowałam z jakiegoś watku na forum ale to było tak dawno ze juz nie pamietam

1.kiedy kwitną krokusy siejemy rzodkiewkę,szpinak, pasternak i pietruszkę
2.kiedy kwitną żonkile wysiewamy marchew, buraki i boćwinę
3.kiedy kwitnie forsycja siejemy isadzimy groszek, cebulę i sałaty, tniemy róże
4.gdy kwitnie mlecz sadzimy ziemniaki
5.kiedy klon ma nowiutkie liście przesadzamy byliny
6.kiedy kwitnie pigwa czas na sadzenie kapusty i brokułów
7.gdy sady jabłoniowe w kwiatach jest czas na sianie niskiej fasoli
8. opad kwiatów jabłoni czas na fasolę tyczną i ogórki
9.kiedy kwitną bzy jes czas na kabaczki, i wysiew pozostałych jednorocznych warzyw
10.gdy kwitnie konwalia czas na wysadzanie pomidorów
11.w pelni rozwinięte liście klonu -można wysiewać powoje i wysadzać ipomeę
12.kwitnie irysów, to czas na wysadzanie do gruntu papryki i bakłażanów
13. kwitnienie piwonii oznacza, że przyszedł czas na arbuzy i melony

Bardzo Ci dziękuję...za treśc, za pomysł, i dzięki Tobie znalazłam uchwyty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies