Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

bdan 16:30, 29 mar 2017

Reniu dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Napisz jeszcze prosze n jakim stanowisku ją masz ( słońce, półcień?)
Milka 13:58, 30 mar 2017

Reniu, co kwitnie teraz? jakie plany nasadzeniowe na ten sezon?
07_Rene 14:45, 31 mar 2017

Irenko, moje plany nasadzeniowe sprowadzają się do posadzenia tego, co zimę spędzało w doniczce... a trochę tego mam: liliowce, kilka donic piwonii, jakieś inne byliny, 2 hortensje dębolistne, 2 rodki, bez czarny... i cos tam jeszcze.

Muszę wysprzątać po wycince, wygrabić resztkę liści i gałązek, wyściółkować rabaty kompostem, dosadzić graby, wyplewić stary żywopłot, ponawozić rośliny, zadbać o trawnik przed domem.

Jeszcze jedna rabata została do ogarnięcia... mega-zachwaszczona. Nawet rozważam czy nie prościej byłoby wysadzić rośliny. Przekopać po całości, wybrać chwasty i posadzić wszystko na nowo. Co myślicie?

Coś tam już kwitnie, ale czasu nie starcza, żeby z aparatem wyjść. Telefonem cyknęłam to:

Małe żonkile

Fiołki

07_Rene 14:55, 31 mar 2017

Anda 16:29, 31 mar 2017

Fajne rzeczy do posadzenia masz w donicach
Nie wiem, ile masz roślin na rabacie. W sumie trochę szkoda by ich było, bo musiałyby zaczynać od początku. No chyba, że i tak czas ich dzielenia blisko. Wtedy miałabyś spokój na minimum trzy lata
Ten łan Pulmonarii przepiękny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 20:41, 31 mar 2017

Fiołeczki urocze, lubię je. Kiedyś miałam kępkę i już ładnie się zaczęły rozrastać a moja mama wyrugowała do zera bo myślała że to chwasty

Na brak zajęć napewno narzekać nie możesz i jak to moja ww mama mówi: wyżej doopy nie podskoczysz
Więc weź na luz, co dasz radę to zrobisz a co nie da się - trudno.
07_Rene 18:32, 05 kwi 2017

Ando,
muszę dostosować plany do możliwości Poszerzę ciut rabatę, już nawet wiem którą, i posadzę piwonie. Może któraś zakwitnie to uporządkuje i poprzesadzam w sierpniu. Docelowo chce się pozbyć doniczek, żeby latem nie podlewać... bo nóż zapomnę i szkoda by było

Babko, fiołki strasznie się sieją. Może nawet lepiej, że nie masz, bo u mnie rosną nawet w trawniku i trudno to kontrolować. Mam jeszcze białe fiołki, które kwitną w maju, one nie są inwazyjne.

Ostatnio naprawdę jakoś czas mi ucieka przez palce. Coraz więcej roślin kwitnie... może w końcu sięgnę po aparat.

Siewka ciemiernika?

Po kilku latach doczekałam się pierwszego kwiatu magnolii Aleksandriny Cieszę się niesamowicie, bo traktowałam ją po macoszemu, nawet okrycia nie dostała na zimę.
07_Rene 10:31, 09 kwi 2017

Czy ktoś rozpoznaje co to może być?
Mam kilka kępek, wygląda na celowe nasadzenia, ale zupełna amnezja mnie dopadła

Filomena 10:38, 09 kwi 2017

Stawiam na bodziszki.
U mnie magnolia Alexandrina też ma nieliczne kwiaty denerwuje mnie to bardzo bo inne sprawują się bez zarzutu.
Witam Renato wiosennie
07_Rene 16:12, 09 kwi 2017

Filomena napisał(a)
Stawiam na bodziszki.
U mnie magnolia Alexandrina też ma nieliczne kwiaty denerwuje mnie to bardzo bo inne sprawują się bez zarzutu.
Witam Renato wiosennie

Witam, witam
Mi też przypomina to bodziszki, ale dziwna sprawa.
Zdjęcie z dziś... Mam chyba pięć takich kęp. Oj, kiepsko z moją pamięcią