Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bacowej 18:15, 06 sty 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Ciągnie górali do gór. Oto moja górka w ogrodzie.

Jak się kilka razy przejde z pełną taczką pod tą górkę , to mam fitness, siłownie , kijki, joge i co tam jeszcze w jednym.

Ha ha ha to zupełnie tak jak ja , a potem zima psuje mi figurę
Fikus sprężysty - choroby i szkodniki 18:14, 06 sty 2017

Do góry
Cześć
Szukam pomocy dla moich fikusów, zakupiłem ostatnio dwa małe fikusy sprężyste i w domu przesadziłem je do jednej doniczki.
Przez pierwszy tydzień czuły się świetnie, nowe liście zaczęły szybko rosnąć, fikusy były w pełni zdrowe.
Niestety wyjechałem na 2 tygodnie i dałem je pod opiekę znajomej, która miała je raz podlać, ale przy okazji zasłoniła okno w pokoju...
fikusy stały w głębi pokoju i przez około 10 dni miały światło tylko przez zasłonę.
Dodatkowo ogrzewanie było wyłączone więc temperatura spadła z powiedzmy 25 stopni do 15.
Po przyjeździe zastałem liście jak na pierwszych dwóch zdjęciach, ostatecznie liście odpadły.

Przestawiłem fikusa bliżej okna (zachodnia strona), tą samą stroną w którą był wcześniej skierowany,
wlałem mu małą ilość wody, przetarłem liście i co jakiś czas zraszam je wodą.
Jest teraz bliżej kaloryfera, i nie jest narażony na przeciągi.
Niestety jak widać na kolejnych zdjęciach następne liście zaczynają chorować.
Mija tydzień odkąd się nim zajmuje i nie wiem czy jego stan wynika z ciągle złych warunków czy
dostał na tyle w kość przez te dni bez światła, że ciągle się to na nim odbija.

dodatkowo niektóre liście są opadnięte:

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 18:14, 06 sty 2017
Do góry
mira napisał(a)
róża lykefund

róża Tomelise

musze zapisać na liste obowiazkowych zakupów w tym roku ...widziałam ja juz u Agani i Alinki z klasztoru ...jest niesamowita
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:13, 06 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Lowa, to chart rosyjski, lubi szybkie ringi, po nich po wyczynie do domu trzeba go prawie nosić, ale ja jestem
zakochana w tych psach
Lowa chart rosyjski ...lubi biegać i lubi śnieg, niebieskie niebo, i wiatr dodający skrzydeł

Agatka cudne te ptaszynki
Do raju daleko - u Ewy 18:10, 06 sty 2017
Do góry

ale fajne pingwinki

PS. zime w ogrodzie dopuszczam do końca lutego ...potem życzę sobie regularnej wiosny
Beskidzkie marzenie 18:09, 06 sty 2017

Do góry
Dzisiejszy hardkor na nartach, minus 19, ale i mile spotkanie z Justyna . Jeszcze raz macham

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:05, 06 sty 2017

Do góry
u mnie zima na całego ..w południe w pelnym słońcu było -15

a mnie się marzy wiosna

Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:58, 06 sty 2017

Do góry
Wschód słońca

Futrzaki też poszły na spacer
Moja codzienność - ogród Oli 17:57, 06 sty 2017
Do góry
leon60 napisał(a)

co to za trawa na pierwszym planie?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:57, 06 sty 2017

Do góry
Zima w pełnej krasie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:56, 06 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dwa bataty leżą mi na półce w spiżarni, zapomniałam że je miałam upiec.
Ptaki u mnie zawzięcie wydziobują nasionka różne, owoce róży, skubią resztki zasuszonych winogron, bo nie wszystkie badyle śniegiem pokryte, dadzą sobie radę. Jednego widziałam na berberysie, zdeterminowany musiał być, zauważyłam że ptaki niechętnie je jedzą.

U mnie róży nie tykaj na razie, berberysy i irgi też jeszcze w koralikach, a ogniki obrane jeszcze jesienią
Dwa ogrody 17:55, 06 sty 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

]

Cudne bombki masz. I chyba zrobiłaś takie jakie ja kupiłam w zeszłym roku? Mam na myśli te białe płaskie z różami.
Plany miałam ogromne, materiały, w tym podarowane serwetki przecież i ... nic z tego. Zabrakło mi czasu, więc dalej mam piękne pudło i plany. Miałam robić takie robione na stare, srebrne z patyną i serwetkowe, takie jak w 2015-tym też. Na razie mam środki produkcji.
Mam nadzieję że dobrze Ci się mieszka, chyba że nadal jeszcze system mieszany? Rabaty zachwycające, ogród się rozwija. Najlepszego w NR.
Moja codzienność - ogród Oli 17:54, 06 sty 2017

Do góry
i dziś

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:54, 06 sty 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:53, 06 sty 2017

Do góry
a potem to co spadło na dół też trzeba wyzbierać

A koło szałasu kret sobie urządził mieszkanie w rabacie

poszłam bażantom posypać za makietą syna

bo one też głodne szukają w tamtej okolicy
Moja codzienność - ogród Oli 17:51, 06 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wiem, że nie lubisz zimy ale chyba lepsza taka śnieżna niż szara, bura i deszczowa...

Buziaki przesyła ta która tęskni za prawdziwą zimą

Co prawda to prawda
Dla Ciebie prawdziwa zima
Buziaki

kilka dni temu

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:48, 06 sty 2017

Do góry
bardzo trudno było złapać bo jak potrzebowałam to mi ekran nie reagował brrrr palców nie czułam

karmnik od Katki też był oblegany tam dopiero było ciekawie , ale telefon się buntował i najlepszego nie złapałam jak sobie sikorki z dzioba wyrywały w powietrzu to samo ziarenko, tutaj szukać na gałązce i na drugiej w karmniku

w locie

udało sie dostać do karmnika
Moja bajka 17:47, 06 sty 2017
Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiulek zafiksowałam się karmnikowo i jeszcze z takiego pudełka zrobiłam. Sama jestem ciekawa czy zda egzamin

rzeczywiście jesteś zafiksowana ...ale pomysł z przeźroczysta tubą fajny bo ptaszki można będzie łatwo oglądać.

PS. oby tylko tuba nie popekała na mrozie.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:44, 06 sty 2017

Do góry
Iwona u mnie co roku mieszane towarzystwo..
Joku bardzo się cieszę, że ptaszki są, dzień coraz dłuższy więc jeszcze trochę i coś tam może ustrzelisz

Na chwilę wyszło słoneczko - więc jest lepsze światło.

Moja bajka 17:43, 06 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

O super Gabrysiu, dzięki. Miło że o mnie pomyślałaś. A zobacz co ja mam do obsadzenia nimi
Takie drewienko (przywiezione kilka lat temu oczywiście z nad morza ) ładnych parę lat wisiało w domu.

ale nacieszyłam się już nim na tyle, że wiosną powędruje do ogrodu i powtykam do niego rojniki .
]

Skoro z morza, to zakonserwowane i powinno dłużej wytrzymać warunki polowe. Będziesz miała skalniak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies