Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:45, 14 lut 2017

Do góry
Dla Was na Walentynki od moich przedszkolakow

ja dzis nie swietuje, bo M w pracy a jak wroci to juz bedzie po

Z ogródka na wsi 13:31, 14 lut 2017

Do góry
W sobotę wysiewałem pierwsze nasionka
Sąsiad z naprzeciwka również ogrodnik był tak miły i kupił mi dwa worki ziemi. Niestety worki w sklepie były przechowywane nie wewnątrz budynku a na zewnątrz - ziemia była tak zamarznięta że nawet po kilku godzinach stania przy kaloryferze nie dało się jej rozbić młotkiem
No i tak główkowałem co by tu zrobić żeby móc wysiać pierwszą partię już dzisiaj ( na poniedziałek były zaplanowane porządki generalne w głównej kuchni ) ...
W końcu mnie olśniło ...
Mamy przecież nieużywany już ale wciąż jeszcze działający stary piekarnik. Szybko poszukałem jakiejś blaszki i ...

Prawdziwe ciasto kopiec kreta
Wilgotne, kruchutkie mmmm a jak pięknie pachnie
Polecam
Sezon 2017 u Hanusi 13:26, 14 lut 2017

Do góry
Dziękuję za odwiedziny Edytce od lilii, działkowej Bogusi, i Gobasi!
U mnie dziś źno ale juz słoneczko operuje i chyba temperatura idzie w góre. Z -5 C jest już jeden w plusie! Dobra nasza!

Sezon 2017 u Hanusi 13:19, 14 lut 2017

Do góry
Nie było mnie kilka dni a tu proszę, OGRODOWE REWOLUCJE!!!
Przyszedłem się przywitać w nowym rozdziale i ja - lepiej późno niż wcale

ps.
Haniu ogromne dzięki za paczuszkę. Babcia przy odbiorze uśmiała się do łez, jak przeczytała Radosław Radek . Większość nasionek została już nawet wysiana. Czekam teraz tylko aż zaczną roooosnąć :
Typografia ogrodu 13:12, 14 lut 2017

Do góry
I was też dziś tak pięknie? I nie mam na myśli walentynek.
Miałam robotę w ogródzie bo musiałam trochę drewna poszlifowac i jest cudnie.slonko grzeje aż żyć się chce.
Dlatego spalilam Marzanne
Scielam trzcinnika i rozchodnikach.ten pierwszy w środku całkiem zielony... Drugi zresztą też. Spaliły się w trzy minuty a górka z suszu była spora.w takich chwilach dziękuję że mamy jednak takie duże palenisko.
Ptasi gaj 13:09, 14 lut 2017

Do góry
Oj mam do zagopodarowania jeszcze jedno zwirowisko suche oczko musze poszukac trawe w razie podtopienia czy da sobie rade to jeszcze przede mna. Mam tam ppsadzone krzewuszki ktore zostaly przekopane z innego miejsca gdzie kazdej zimy pedy wymarsaly i odbijaly od korzenia a nowo.
Wszystko bedzie zalezalo od ich stanu na wiosne. Jezeli wymarzna posadze nkezawodne trawy lub trzcine australijska, ale ona musi byc posadzona w donicach bo jest bardzo ekspansywna. Pedy podzirmne potrafia wyrosnac nawet 2 m od źrodla ale jest ladna zielona z źoltymi paskami. A moze bambusy.
Wiesz tak prawde mowiac ja nigdy nic nke planuje somo mi sie rodzi jak wchodze do szkolek - choroba na rosliny.

To jest wlasnie ta trzcina wysoka trawa w srodku wiosna i jesien zdj z 2015 r.

Ponizej oczko o ktorym mowa powyzej tam rosna 4 daglezje.

A to moj wiciokrzew znalazlam fotke 2015 r.
Pszczelarnia 13:04, 14 lut 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Ewo nasionka dostałam tak oznaczone .Jedna to rudbekia a to drugie co to nie znam.

Jak zwykle poplątałam naklejki: Mirko, otrzymałaś rudbekię 'Cherry Brandy' i jeżówkę palidę ale nie pytaj co jest co? Pokażesz, co było w kopercie arcydzięgla? Mam nadzieję, że jednak jezówka/rudbekia.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:03, 14 lut 2017

Do góry
Byłam w realu nie mogłam się powstrzymać

dynie dla moich chłopaków
zielenina i parę kwiatuszków

Rozpoznawanie traw 13:02, 14 lut 2017

Do góry
Trawka, wykopana jesienią z ogrodu, przechowana w Ogrodzie zimowym.
Stan na dzień dzisiejszy jest taki;

Pytanie: jaka to trawa i co z nią teraz robić, przyciąć czy tylko wyskubać, zacząć mocniej podlewać, zasilić?
ładna jest i chciałabym ją na wiosnę przenieść do ogrodu.
Skoro ona nie zimuje (tak mi podpowiedział w ub . roku Mariusz, niestety nie zapisałam nazwy no i wyleciało z pamięci )
to może lepiej posadzić ją w donicy i na zimę z powrotem do ogrodu zimowego.
Mirkowy ogród (początki) 13:01, 14 lut 2017

Do góry
Walentynkowe tulipanki zostawiłam Miłego świętowania
Typografia ogrodu 12:49, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja na klatce też mam ale inne.i już od paru lat.to znaczy nie mam galeria a jedynie dwa plakaty bo klatka cała w szkle więc ścian niewiele
Na pewno coś fajnego znjdziesz.tyle teraz tego...A jak nie to rodzinnie odcisniete łapki pomalowane farbą i też jest super plakat

Takie odciśnięte łapki też mam. Całej naszej piątki. Tylko kolorowe farby i na płótnie. Do rączek dzieciaki jeszcze nóżki odcisnęły. Po pięciu latach nie raz podchodzą i sprawdzają wielkość odcisków. To na prawdę wspaniała pamiątka.
Typografia ogrodu 12:48, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Trudno zrobić fotkę w pomieszczeniu które ma 2m2 dodam że to WC

Polska, Zadupie, Bałtyk, Kurpie i Tatry .

Fajna galeria.

Ogrodowe kreacje 12:40, 14 lut 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 12:39, 14 lut 2017

Do góry
Z okazji walentynek - serduszkowy skalniak, który przypadkiem taki wyszedł dopiero jak został utworzony i mu się przyjrzałam, to z niektórych stron pzypomina serduszko

Pogubiłam się po drodze... 12:38, 14 lut 2017

Do góry
Pozdrowienia Walentynkowe z za moich krat przesyłam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:34, 14 lut 2017
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Skąd Ci się biorę takie pomysły? Jesteś bardzo kreatywna i wierna charakterowi ogrodu Lubię do Ciebie zaglądać
Gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie wozy,taczki i wiele innych dawnych sprzętów.Ogród jedyny w swoim rodzaju.
Sylwia i masz fajnie bo możesz sadzić drzewa,które będą dużymi drzewami

Maślanka pomaga w rozrastaniu mchu
Typografia ogrodu 12:31, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja na klatce też mam ale inne.i już od paru lat.to znaczy nie mam galeria a jedynie dwa plakaty bo klatka cała w szkle więc ścian niewiele
Na pewno coś fajnego znjdziesz.tyle teraz tego...A jak nie to rodzinnie odcisniete łapki pomalowane farbą i też jest super plakat

Siostrze muszę zapodać pomysł.

A ja w Walentynki przychodzę do Ciebie .... . Jakieś serducho?

Idzie wiosna i żadne mrozy tego nie zmienią.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:28, 14 lut 2017

Do góry

kolejne wyzwanie do obsadzenia, a dojdzie jeszcze rabata z oczkiem koło gunnerki

Fajny układ. Idziesz jak burza z budową ogrodu, nie wiem, jak to robisz?
Ogród Cioci cz. 3 12:26, 14 lut 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:26, 14 lut 2017

Do góry
Nie wiem jak Wy , ale ja uwielbiam maki i na Walentynki zostawiam takiego kfiotka właśnie

Ja też, tylko czasami za dużo ich na rabacie. Nie do wypielenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies