pod tą jabłonią mam runiankę, ciemierniki i przebiśniegi
jak ładnie już kołatka spatynowała drzwi czekają na wiosenne malowanie
takie detale, które lubię
Tutaj widać gdzie jest róg działki, biegnie ona na wprost do tego betonowego muru i po środku tej długości będzie stał dom.
Myślałem aby zrobić dwa ogrody w jednym czyli tutaj gdzie będzie dom będą rabaty suche a tam gdzie jest więcej wilgoci rabaty wilgotne. Cały ogród będzie mocno wystawiony na promienie słoneczne szczególnie górny taras, dolny dostanie słońce tak około godziny 11 lub 12 a potem już do końca dnia. Po prawej stronie tej fotki widać jednego dęba i tam się zaczyna dolny taras Troszkę to zawiłe
Haniu, bardzo mi się tam podobało.
Do tego stopnie, że pozostawiłam tam aparat.
Musieliśmy wracać po niego po zwiedzeniu innego ogrodu.
Gdybym go utraciła, to mówiłam, że bardziej żałowałabym zdjęć, aniżeli mojego pstryczka.
Witam w moim ogrodzie https://www.ogrodowisko.pl/watek/405-raczkujacy-ogrod-iwony.
Pierwsze rośliny pojawiły się w 2008 roku, sadzenie "z głową" i planem rozpoczęłam w 2011. Początkowym zamysłem było mało roślin, uwielbiam jednak byliny i trawy, którymi teraz zapełniam każdą lukę pomiędzy zimozielonymi.
Gosiu ze mnie taka niepoprawna romantyczka, stoję nad każdym kwiatkiem, latam za motylkiem , podglądam ptaki... niektórzy mają z tego ubaw po pachy, a ja po prostu uwielbiam naturę. To jest dzieło doskonałe