Próbowałam zrobić foto tak aby cięcie było widać ale nie da rady - wszystko się zlewa. W tym roku tylko przewodniki skróciliśmy. Natomiast wcześniejsze lata cieliśmy całą górę. Czy poprawnie - niewiem - robiliśmy intuicyjnie ale zadanie spełniło korony się zagęściły
Moje brzozy jakoś nie maja dużo owoców. Z wyjątkiem jednej, którą kupiłam z 5 lat temu jako cienkiego badylaczka (późniejbyła pomysłem do stworzenia gaików) ma inny pokrój - jest niższa i jej nigdy nie cieliśmy aby dogoniła te kupione później (mają dobre 5m). Ta ma bardzo dużo owoców - ogólnie mnie wkurza - inaczej była wyprowadzona w szkółce rozgałęzia się już na 1 metrze, ma mniejsze listki - nie jest tak ładna jak pozostałe
Masz rację Elu..w drugim roku prawie podwoiła ilość kwiatów ..w pierwszym liczyłam dokladnie miała 55 ,a w drugim coś ze 100 tak liczyłam pi razy drzwi
kolorystcznie jest podobna Marlene..nawet jestem pewna tak jak pisałam wcześniej..
Tak wyglada moja zdj z 2015 roku
Spróbujemy poszukać po polskich szkółkach...a jak sie nie uda to na wrześień pomyślimy o zamówieniu
Dziękuję Kasiu za poświęcony czas
Ja właśnie tak podejrzewałam, że to się zwyczajnie nie opłaci.
Używany kosztuje 300 złotych, tylko nie wiadomo co trafię...
Chyba się wstrzymam i kupię dopiero nowy aparat za jakiś czas.
Kiedyś musi się udać, a póki co będę Was raczyć fotkami ze starego
U mnie pada od rana, jednak nie powstrzymało nas to przed posprzątaniem ogródka przy domu. Zaczyna wyglądać
Niech się zazieleni, może się Ktoś skusi
Teraz idę podlać wysiewy do namiotu