Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:36, 21 lut 2017

Do góry
REINE des VIOLETTES przynajmniej kupiona pod taką nazwą
Fioletowa jest,ale czy to ona ? Chyba nie,ale z innymi bladymi komponuje się fajnie,więc niech się nazywa jak chce

Mirkowy ogród (początki) 10:34, 21 lut 2017

Do góry
Cleome dla Hani(Żywopłotki Cisowe).
Zobacz jak ładnie wzeszły nasionka.Kupiłam jeszcze torebkę nasion Cleome mieszankę może inne kolory będą.Posieję w marcu będą dłużej kwitły
Księżycowy... 10:33, 21 lut 2017

Do góry
Trzeba zdjąć całą warstwę humusu, tak jak pod fundamenty
Wkleję zdjęcia, a potem usunę

Na to poszła jeszcze warstwa utwardzonego klińca.
Pogubiłam się po drodze... 10:33, 21 lut 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu pytałaś u siebie co mnie powstrzymuje? ja myślę o takiej pergoli i dopiero zasłonki czy firanki tylko że jak o tym małżonkowi w tamtym roku wspomniałam to kupił mi wleką parasolkę żebym już nie zrzędziła i pomysł zadaszenia tarasu od słońca rozmył się tak szybko jak powstał

Jak dla mnie fajny pomysł trzeba by poszperać na pincie a eM umie spawać?
Mirkowy ogród (początki) 10:27, 21 lut 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mirko,stipa u Ciebie już taka ładna a ja jeszcze swojej nie wysiałam nawet . Chyba zaraz się wezmę. Będziesz ją jeszcze pikować czy takimi kępkami wysadzisz?
Siałam z zamiarem nie pikowania ale w takiej ilości się wysiały ze jak podrośnie to po prostu podzielę na kawałki bez pikowania.Chcę zobaczyć jak urośnie bez pikowania bo jednak pikowania spowalnia wzrost.Taki eksperyment Haha ale się napikałam
Księżycowy... 10:25, 21 lut 2017

Do góry
To się nazywa bardzo dobry dzień Dojechały nasionka z wymiany

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:17, 21 lut 2017

Do góry
Red Leonardo

Daleko jej do wigorności rózowej. Po jednej gałązce z kwiatami w każdym kwitnieniu,to jej drugi sezon.
Zobaczymy w kolejnym sezonie,może się poprawi.
Niewielkich rozmiarów,zapachu nie wywąchałam Możliwe,że deszcze wypłukały

Myślałam,że pączki coś mi wyżera,ale u innych podobnie wyglądały,więc chyba taka ich uroda. Kwiaty później były kształtne.

Ogród w remoncie 10:08, 21 lut 2017

Do góry
Tak teraz jest u mnie

Wszędzie stoi woda, masakra jakaś.
Ogród z łezką II 10:06, 21 lut 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu dopiero do siebie zajrzałam ☺Pisałaś o nasionkach cyni ja w zeszłym roku siałam nasionka Cynii takie z przed 2 lat.Bez obaw wysiewaj☺Moje kwitły tak.

Fotkę usunę

Nie usuwaj!!!

I takiego potwierdzenia mi było trzeba
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:06, 21 lut 2017

Do góry
abiko - Może podkarm Szwedkę i się poprawi

Mam jeszcze takie okrywowe,ale kupione jako okrywowe i tyle Ta mi bardziej pasuje do Red Fairy

Kwiaty we włosach 09:54, 21 lut 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witaj Edytko, dziękuję ja i moje kociaki za odwiedziny.Wpadaj do mnie jak masz ochotę. Pozdrawiam.

Dl ciebie kwiatki i kotki na łonie natury no i ptaszek

Piękne zdjęcia, a to z sójką (chyba) świetne.
U mnie na działce też mam koty, ale bezdomniaczki, obfocę je jak zacznę sezon. Arystokracja kocia przebywa wyłącznie w domu.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:46, 21 lut 2017

Do góry
No i jeszcze rodki : na 3 -jeden ma pąki kwiatowe ale zżółkły mu listki, pozostałe 2 obok ( w tym samym miejscu kupowane), mają śliczne zieloniutkie liście ale nie mają pąków....

Chyba się nie nacieszę kwiatami
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:43, 21 lut 2017

Do góry
Ogolone trzcinniki (jak sadziłam wydawało się, że jest równiutko):

Hortensje mają już ładne pączki:

Martwią mnie jednak żurawki, czy to normalny widok??? W zeszłym roku listki były podniesione....przypalone listki oczywiście do wyskubania....
Ogródek Iwony II 09:36, 21 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kurcze, cały dzień przeglądam fotki z ogrodu. Chciałam zaktualizować wizytówkę. Tym czasem nasunęło mi się kilka refleksji, czyli chęcizmian. Typu: co tu nie gra
Pod Nigrami nasadzenia są zbyt niskie. Chyba tutaj posadzę Vanilki i uzupełnię czosnkami.

Iwonko A może jakieś miscanty po te nigry?
A co tam za trawkę masz w rogu?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:35, 21 lut 2017

Do góry
Stan trawnika na wczoraj:

Dowód na to jak Ogród wciąga

W oddali przebarwiona na czerwono trzmielina:

Zdjęcia drżącą ręką w dżdżystą pogodę
Rewolucje w ogrodzie 09:35, 21 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jedną donicę Danusia ci rozrysowała i tego bym się trzymała:

W donicy kulki bukszpanowe podsadzone trzmieliną lub bluszczem albo irgą major ...
Na dole donicy ( na ziemi, gdzie donica jest tłem) widzę Variegatusy albo ML podsadzone lawendą, zielone, to moze być runianka, chociaż na słońcu nie zawsze sobie radzi, bo woli półcień... Ja mam jedną na słońcu i jest ok, ale dziewczyny różnie piszą ...
Czerwone - to berberysy kolumnowe, tak jak u mnie w donicy - są śliczne w słońcu.
Przed nimi dwa kolory żurawek, albo mogą być carexy ... np. ptasie łąpki, ID, może też być stipa z twojej inspiracji ...
To zielone pnące - typowałabym bluszcz...

Pozostaje druga i trzecia donica ...

Na dole powtórzyłabym miskanta. Tego samego. Tylko przeciągnęłabym nasadzenia dolne spod berberysów... Zresztą musisz ocenić sama, bo może się zmieści więcej beberysów. Jednak co 70 - 80 cm musisz je sadzić, bo się rozrastają

Iwonko jeśli chodzi o nasadzenia z inspiracji Danusi to rozszyfrowałam je również tak jak Ty . Tylko nie wiem jak to ładnie dalej pociągnąć aby nie narobić chaosu i aby pasowało to do stylu formalnego jaki nadała Danusia w donicy.
Pogubiłam się po drodze... 09:31, 21 lut 2017

Do góry
Reniu pytałaś u siebie co mnie powstrzymuje? ja myślę o takiej pergoli i dopiero zasłonki czy firanki tylko że jak o tym małżonkowi w tamtym roku wspomniałam to kupił mi wleką parasolkę żebym już nie zrzędziła i pomysł zadaszenia tarasu od słońca rozmył się tak szybko jak powstał
Mirkowy ogród (początki) 09:17, 21 lut 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Przyszłam się przywitać tu jeszcze nie wlazłam a jeśli pozwolisz z chęcią bym została Moje naparstnice kiepsko wyglądają ciekawe czy coś z nich będzie, Pozdrawiam
Fajnie że wlazłaś Dla Ciebie kwiatuch na powitanie
Mirkowy ogród (początki) 09:13, 21 lut 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
I pomyśleć, że z tych mikrusków na powyższym zdjęciu będą w tym roku owoce....

Kurczę, nasiałaś Mirko dużo.... Ja mam zawsze problem z pikowaniem- tzn gdzie to wszystko postawić po przepikowaniu....
Aniu w tym roku zaszalałam z wysiewami i problem będzie z przechowywaniem ale jakoś to upcham.Poziomki w zeszłym roku wcale mi nie wzeszły to w tym na maska Stipka też szaleje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies