Marta, jak miło Cię gościć.
Dziękuję, że ci się chciało. I dziękuję za pochwałę.
Hi, hi, e-Ma już nie będę angażować w takie zadanie
Niestety miskanty tej wiosny się nie obudziły, szkoda wielka, ale berberysy bosko się rozrosły i godnie zastąpiły ich miejsce.
Cudnie wchodzą kolorem na taras Uwielbiam patrzeć na nie w słońcu przez okno
Wizytówkę w wolnym czasie muszę uaktualnić.
Ścieżki mam wyprostowane
Zostało jedno koło w przejściu z bukiem
Rabaty są geometryczne
Cardinal i Nova Zembla całe zapączkowane. Cieszę się, bo w tym roku Nova Zembla nie miał ani jednego kwiatka, za to urósł.
A tu mój śliczny, kofany Roseum Elegans - jeden z 3. Tzn jeden nn, ale jak kwitnie to jest podobny do Roseum Elegans.
Nooooo, wreszcie moje dziecię zasnęło. Już mnie lewa ręka od lulania boli .
ten miniaturowy rodek ma śliczne czerwonkawe pączusie. A kupiłam go takiego troszkę wymizerowanego na przecenie w Casto.
Oczami wyobraźni zobaczyłam jak moją największą dynię próbuję wcisnąć do piekarnika i mi się styki przegrzały. Musiałabym chyba piec hutniczy mieć pod ręką
Na szczęście 3 średnie dynie już wydałam, drugą co do wielkości rozłożyłam na czynniki pierwsze. Zostało mi 3 konkretne sztuki. Aktualnie sobie spoczęły pod schodami.
Przepis na placuszki do wykorzystania. Nie pomyślałabym, żeby zmieszać z ziemniakami. W najbliższym czasie usmażę.
O losie, nadal pada?
Rok temu miałam ogrodową piękną, kwitnącą,
w tym roku miałam jednego kwiatka.
Reszta zmarzła
Są jednak odmiany, co kwitną także na rocznych przyrostach. Taką odmianę kwitnącą co roku dostałam od Mirki (Mirkaka). Młode sadzonki.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną
Mirelli ogrodówki też o to podejrzewam, że to ta bardziej doskonała odmiana
U mnie śniegu jeszcze nie ma
W ogrodzie bezruch. Mam za to w głowie biegunkę pomysłów co dalej
Ale nic nie zdradzę bo to takie tam ten tego, no ćwiczebne takie
Właśnie oglądam miejsca które rozjaśniłam farba lub żwirem... Sporo tego i chyba przerzucam sie coraz bardziej z ciemnego na jasne
Zbiór miejsc rozjaśnionych
2015
2016