Szczeniaczki mają dziś 10 dni. Jeszcze nie widzą.
Jeden jest brązowy, 3 czarne.
Bywa, że przytulone do siebie już same śpią. Rosną. Tola już przestaje się wygodnie mieścić w kartonie z nimi. Więc czasami idzie spać na dywanik, a one obok śpią same wtulone w siebie.
A to ich mama Tola.
Ewo, szczeniaczki mają dziś 10 dni. Jeszcze nie widzą.
Jeden jest brązowy, 3 czarne.
Bywa, że przytulone do siebie już same śpią. Rosną. Tola już przestaje się wygodnie mieścić w kartonie z nimi. Więc czasami idzie spać na dywanik, a one obok śpią same wtulone w siebie.
A to ich mama Tola.
No właśnie trzeba ciąć, a mnie chodzi o to by NIE CIĄĆ.
Tak wygląda cis Wojtek po 3 latach 1,0-1,2 m (kupiony ok. 40 cm po 16 zł) - nigdy nie cięty:
a tak wygląda Dawid u sąsiada ma wys. ponad 2 m i nigdy nie był cięty:
i mój Dawid kupiony rok temu wys. 0,4 m (17 zł), widoczne na górze przyrosty ok. 15 cm
a tak wygląda inny "dostany" cis miał ponad 1.0 m wys. nazwy nie znam rośnie 3 lata i kilka razy już był cięty, nadal jest rzadki i ma małe przyrosty wzrost 1,3 m
Karolka domyśliłam się, że chodzi o falował Czekam na rozkwit kolejnych pięciu kremowych hiacyntów, a błękitne szafirki właśnie zaczynają zakwitać Tym razem dziwne te hiacynty tzn. mają bardzo długie liście.
Na stokrotki też czekam już bym chciała w donicach wiosenne kompozycje ułożyć. W tym roku postanowiłam, że nie będę kupowała stokrotek marniutkich z L czy C tylko kupię z kwiaciarni duże, dorodne kwiatki
Karolka dla Ciebie przegląd moich stokrotek z ubiegłego sezonu
Basiu dziękuję. Zaczynają rozkwitać coraz bardziej.
Horciu wielkie dzięki. Każda informacja i własne doświadczenia pomagają poznać tajniki tych pięknych roślin. Moje dendrobium zaczyna "pączkować" i wygląda na to że jednak będą pojawiały się liście a może i kwiaty później. W lecie zrobię tak jak piszesz - pójdzie na taras do półcienia. Falenopsisy przekwitły już któryś raz i zaczynają się dopiero rozkręcać.