Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 20:43, 05 lut 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
Obejrzałam Twoją wizytówkę i na nowo zakochałam się w Twoim ogrodzie...Zdjęcia robione przez Ciebie nadają się na piękne widokówki...Dziś to przeżytek, bo wysyła się smsy, a nie pocztówki, a szkoda...

Serdecznie dziękuję za takie wyznanie, to już prawie Walentynki
Miło mi bardzo , że tak pozytywnie odbierasz moje zwykłe pstrykanie, fakt nie mogłabym żyć bez aparatu. Uwielbiam to!
Wielka szkoda, że wyszły z mody, a raczej zostały wypchnięte

Jak miłość, to koniecznie musi być zakochana para , mogą być Mazurki?

Kwiaty we włosach 20:43, 05 lut 2017

Do góry
Agato ja w tym roku dużo pryskałam róże, chociaż mam 2 róże na nóżce kupione 2 lata temu na targach, ale ostatnio chorowały mi, w pierwszym roku były cudne ale już w drugim roku nie zachwyciły tak urodą i też pryskane, jakieś takie kapryśne.Altankę pokażę potem bo mam kłopot ze skopiowaniem.Wiosną udały mi się też tulipany to niektóre z nich. Na jesień posadziłam dużo więcej zobaczymy co wzejdzie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:39, 05 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Piękne obrazki. Bakcyla ogrodowego już jako dziecko miałaś we krwi
Oczywiście jak zwykle u Ciebie fotki takie, że tylko padam na kolana. I to nieważne czy to Twój ogród czy jakiś angielski. Uwielbiam
Wizytówka śliczna. I też uważam, że fotek mogłoby być więcej.
Wracaj szybko do zdrowia

Anda wizytówka dopiero skończona przyłapaliście mnie na procesie produkcyjnym nie umię dołączyć

Cieszę się że uwielbiasz bo ja też i czasem się zastanawiam jak to jest odbierane - no ale jak jest mała grupa takich jak ja to już wystarczy.

dalsza część bakcyla

to był mój ulubiony album z dziecka ok 10 lat i nie pamiętam skąd mam

fotografie biało czarne i kilka kolorowych ale fatalne a te czarno białe bardzo mi się podobały

na końcu tablice - pamiętam jak je sprawdzałam i tyle
książka ma jeszcze ciekawa historię nie wiem czy pisać -

...uDany ogród 20:39, 05 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Na wątkach tematycznych za Tobą pochodziłam i zdjęcia podziwiałam, a teraz piękna wizytówka - super
Czekam na wiosnę i lato

Bardzo dziękuję za dobre słowo
Cieszę się , że zajrzałaś i jeszcze Ci się podoba.
Ja też nie mogę się doczekać ciepła i zieleni
Może razem jakoś damy radę?

Póki co zima wlecze się jak on

...uDany ogród 20:37, 05 lut 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
byłam w wizytówce , już się nie mogę wiosny u Ciebie i u siebie doczekać

Też czekam na wiosnę, wtedy uzupełnię wizytówkę
Zapraszam!

I kolejne serce

Ogród Anety 20:35, 05 lut 2017

Do góry
anetta napisał(a)
znalezione przez przypadek zdj. z lata

Bardzo ładne połączenie!
Też jestm ciekawa jaka to tawułka

A jak moja ulubiona rabata z hamakiem?
...uDany ogród 20:34, 05 lut 2017

Do góry
vts napisał(a)
Dana, Ty to masz dobrze, jesteś wybranką losu; utalentowaną artystycznie, właścicielką przepięknego ogrodu, domu, M. i rodzinki i pewno wiele innych zalet posiadasz.
Proszę abyś jak już ruszysz do ogrodu skrzętnie wszystko opisywała.Piszesz że tniesz wierzby, które? bo myślałam że dopiero po kwitnieniu.
Dużo się uczę i inspiruję zaglądając do Ciebie.
U nas na kaszubach mróz cały czas.
Trzymaj się, powodzenia!

Że niby ja
Nie zawstydzaj mnie, proszę
Postaram się opisywać wszystko co będę robiła.
Tnę purpurowe i hakuro, bo nie mają jakichś super bazi. Reszta później
Miło, że mogę być pomocna, mnie też wiele ogrodów inspiruje.
Tu coś podpatrzę, tam coś skopiuję i tworzy się niwy zakątek.
Kocham Kaszuby , pozdrów je ode mnie

Dla Ciebie naturalne serce

Anulajda w raju 20:34, 05 lut 2017

Do góry
Geoff Hamilton
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:32, 05 lut 2017

Do góry
Elu sniegu coraz mniej, duzo sie stopilo, tam gdzie slonko poswiecilo juz nie ma. o ale teraz znow mroz wiec co zostalo polezy do nastepnego ocieplenia

Takiego oczara jeszcze mialam ale nornice obgryzly korzonki, foto z 2013r

naoglaalam sie starych fotek z M az mi sie w glowie kreci

Anulajda w raju 20:24, 05 lut 2017

Do góry
A Shropshire Lad
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 05 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Mireczko naleweczki są dla zdrowia, ja się nawet trzymam...mam tylko lekki katarek. Klony...też nie wiem kiedy zacząć u nich cięcie, ale to już chyba ich czas na przycinanie....u nas był wczoraj deszcz...wiosna w powietrzu...oj, śniegu też dosypało, kupiłam sobie donicę dużą, nie wiem co w niej posadzić... Mireczko pokaż swoje wspomnienia donicowe?

Czy zdrówko wróciło..super fotki

Agania klony to już czas na cięcie tyle że znów mrozy zapowiadają więc trzeba poczekać no i sucho musi być, pewnie gdzieś koło 20 trzeba będzie się uwinąć - oby zdążyć wyzdrowieć -

Ha donicę sobie kupiłam - to pokaż. A skąd ja wiem co Ci w głowie siedzi.
W każdym wątku z wypadów w ogrodach świata pokazuję też donice - zakukaj tam proszę,
Muszę przyznać że anglicy mają bajeczne te donice i nie przejmują się nasadzeniami czasem aż za bardzo ja tego do końca nie rozumię no ale jak naładują piękności to kto zauważy donicę ?

Ja w tym roku mam plan minimalistyczny - bratki potem pelargonie i na pewno pęknę przy zakupach .

to tak kilka ale sama wiesz że to wszystko musi grać jeszcze z otoczeniem - musiałabym wątek doniczkowy stworzyć chyba to nie ma sensu bo musi być widać otoczenie.

pozdrawiam
Anulajda w raju 20:13, 05 lut 2017

Do góry
Home & Garden
Działeczka Asi :) 20:10, 05 lut 2017

Do góry
Jeszcze raz wrzucę rysunek

Jak pisałam wcześniej, żeby nie wyjeżdżać z tym żywopłotem na środek działki, mogłabym zasłonić tylko długość kompostownika. Od strony głównej alejki, wędzarnia jest wyższa od kompostownika, więc go zasłania I jest ok.
Najbardziej nie wiem co zrobić na tych zakreskowanych odcinkach, co by się zasłonić

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:02, 05 lut 2017

Do góry
Agatko, obecność śniegowych łat uzależniona jest od położenia rabaty. Na tych wyniesionych i nasłonecznionych poznikał po czwartkowych opadach deszczu.
Profilaktycznie objadam się kiszona kapustą. Mimo grasującej w okolicy grypy, jakoś się trzymam.
Zdrówka życzę!
kalina nana dla Ciebie
Kwiaty we włosach 20:00, 05 lut 2017

Do góry
Jestem, jestem.
Mirello planuję jeszcze rabaty z 2 magnoliami, dziś zamówiłam altanę, mam już plac pod nią, kiedyś stał tam pawilon ogrodowy, bo były wtedy modne , potem basen dla dzieci a teraz pustkami świeci i tam właśnie na tej stronie skupię się, bo trawnik paskudny, muszę pomyśleć co koło tej altany, podobają mi się ścieżki z kamieni, takie przypominające stare.

Eliso dzięki, pokażę jeszcze inne róże bo ostatnio udały mi się.

Sylwia dzięki za odwiedziny, będę z rewizytą.

Ania już jestem, byłam przed chwilą u Ciebie.

Tutaj będzie altana i tam będę wszystko porządkować, tj.stare zdjęcie, teraz jest trochę inaczej.

I moje róże

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:55, 05 lut 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ewuś, czy warta kupienia i czy rzeczywiście tak ładnie wygląda jak na niektórych zdjęciach w necie. I czy długo kwitnie?

Mireczko, bylin poniżej 60 cm już nie kupuję Też obrałam ten kierunek w tamtym roku. I myślę, że dobry, jak patrzę na te cudne obrazki angielskie.

Jak z wszystkim potrzebny umiar, i małe i duże. Ja duże omijałam bo jak stale słyszę że wali się wszystko po deszczu....

Ale teraz wiem że jak się wcześnie nie podpiera albo wiąże chochoła sznurkiem to nie w tym rzecz i brzydko wygląda.
A szkoda bo nawet w małym ogrodzie można mieć jakiś piękny okaz.
Teraz jak będą większe to zaraz podpora - większe dłużej rosną i są to raczej byliny lata - długa droga przede mną

Kupiłam kiełkownicę i niem mam sił wysiać kiełki - jutro muszę

a taki kupiłam ostatnio pojemnik na cebulę - bardzo je lubię

Ogród, mydło i powidło. 19:46, 05 lut 2017

Do góry
lutroja napisał(a)
ja lubię kolor czerwony w ogrodzie i ten bez ślicznie wygląda z białym kolorem

Witaj! U mnie miało nie być czerwonego ale się pozmieniało a teraz to już nie wyobrażam sobie bez niego ogrodu .

ryska napisał(a)
Witaj Kasiu, obejrzałam przed chwilą Twoją wizytówkę. Masz piękne i różnorodne powojniki. Zaznaczam i będę podglądać

Witaj Rysko! Pięknie i kolorowo masz u siebie a ja bardzo lubię kolorowe ogrody . Masz u siebie powojniki? Dziś chcę jeszcze wstawić trochę zdjęć do wizytówki ale jutro biegnę porozglądać się u siebie .

Wstawiam jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć, zima na całego a na ulicach szklanka .

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:41, 05 lut 2017

Do góry
Agnieszko, własna pomidorówka, to jest to co lubię! I nawet grytki mi nie przeszkadzają, jak niektóre ziarenka przez sitko przelecą.

Radziu, Izabelko, cieszą informacje o ptaszkach, moje drobne ostatnio się przyczaiły. Natomiast od dwóch dni z rana mewy całymi chmarami okupują osiedlowe tereny. Widocznie rybacy nie łowią, urlopowiczów na plaży mniej, to szukają jedzenia na gwałt.

Zdjęć ptaków w locie nie podejmuję się robić, nie z moim refleksem!
Moja przylaszczka dla Was!

Ogród z widokiem na jezioro 19:39, 05 lut 2017

Do góry
yolka napisał(a)
c.d.

u lala
na chłodne dni jak znalazł
tez czekam na końcowy efekt
W cieniu - zacieniona 19:37, 05 lut 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Kolejny piękny,słoneczny dzień na Z.
ty to chociaż masz kołderkę ze śniegu, a u mnie goły ogród i pola, ciekawe jak to dotknie rośliny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies