Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 17:05, 09 gru 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Mogę wiedzieć skąd je masz ? Polinka Ci zrobiła ? .....ja mam z pepco ,ale one małe są ..... sama nie umiem i nie mam cierpliwości do tworzenia w betonie
A butków to jeszcze nie musisz zmieniać ..hihi.. u mnie cały śnieg stopniał i zimy nie widać ,za to wieeeeje ....

Tak Kochana, zamówiłam u Polinki, są grube 5 cm, świetnie same stoją - ja coś się tam bawiłam z betonem, kule będę robić wiosną .... ale przy moich urwisach nie wyrabiam ostatnio więc żywcem nie ma kiedy, a zamówione gwiazdeczki to profeska w każdym calu od wykonania po transport

Ogród w remoncie 22:08, 08 gru 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Asiu-sprawdzone info od Toszki to hacone od razu dostaje kopa po oborniku. W tym roku dałam granulowany pod żółte hacone i od razu ruszyły Na wiosnę dobrze jest obsypać kompostem. Z moich obserwacji to zielona szybciej przybiera na masie niż zółta-(mam po dwie odmiany jednej i drugiej) Toszka też twierdzi, że w 3 sezonie dopiero pokazuje na co ją stać
A Silvery świetnie rosną w cieniu i półcieniu na wilgotnej glebie. Ogólnie po tym sezzonie mam obserwacje, że większość carexów uwielbia duuużo wody. Wiecej może napiszę jak wróce do swojego wątku...
Pozdrawiam serdecznie Asiu!

Polinko ściągnęłam Cię telepatycznie chyba bo dopiero co u Ciebie byłam. Małe mam doświadczenia z carexami,z trawami ogólnie też poza rozplenicami ,ale też mi się wydaje ,że lubią wodę. Tam gdzie ewentualnie by były silvery mam właśnie półcień i cień. Powinno im tam być dobrze. Ooj,wiosną podsypę hakonkom kompostu w takim razie. Z nawożeniem to może jeszcze poczekam sezon bo to młodziutkie sadzonki.Buziaczki i dzięki za info
Ogród w remoncie 21:40, 08 gru 2017

Do góry
Asiu-sprawdzone info od Toszki to hacone od razu dostaje kopa po oborniku. W tym roku dałam granulowany pod żółte hacone i od razu ruszyły Na wiosnę dobrze jest obsypać kompostem. Z moich obserwacji to zielona szybciej przybiera na masie niż zółta-(mam po dwie odmiany jednej i drugiej) Toszka też twierdzi, że w 3 sezonie dopiero pokazuje na co ją stać
A Silvery świetnie rosną w cieniu i półcieniu na wilgotnej glebie. Ogólnie po tym sezzonie mam obserwacje, że większość carexów uwielbia duuużo wody. Wiecej może napiszę jak wróce do swojego wątku...
Pozdrawiam serdecznie Asiu!
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:06, 08 gru 2017

Do góry
beata_m napisał(a)

naprawdę są suuuper!!! polecam gorąco

Mogę wiedzieć skąd je masz ? Polinka Ci zrobiła ? .....ja mam z pepco ,ale one małe są ..... sama nie umiem i nie mam cierpliwości do tworzenia w betonie
A butków to jeszcze nie musisz zmieniać ..hihi.. u mnie cały śnieg stopniał i zimy nie widać ,za to wieeeeje ....
Typografia ogrodu 07:13, 04 gru 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Byliście na Szczelincu? Dobrze rozpoznaje?
pewnie ze dobrze. I nasze 6 i 4 latka tez były. I dzielne jak nigdy. Choc oblodzone i ośnieżone schody nawet dla dorosłego dość niebiezpieczne.to był super dzień
Moja codzienność - ogród Oli 21:40, 03 gru 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ach jak cudnie Siedzimy z eMem i podziwiamy śnieg u Ciebie!
Może dmuchniesz trochę tego białego puchu do mnie

Dmucham kochana mnie już wystarczy a raptem od 15-tej sypie. Mokry jak pieron wszystko ponaginał, eM właśnie był otrzepać świerki bo niektóre do ziemi wygięte...
Moja codzienność - ogród Oli 21:35, 03 gru 2017

Do góry
Ach jak cudnie Siedzimy z eMem i podziwiamy śnieg u Ciebie!
Może dmuchniesz trochę tego białego puchu do mnie
Typografia ogrodu 21:33, 03 gru 2017

Do góry
Byliście na Szczelincu? Dobrze rozpoznaje?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:40, 14 lis 2017

Do góry
A dla wszystkich którzy czekają na śnieg mam kilka zimowych zdjęć z weekendowego wędkowania po karkonoszach

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:27, 14 lis 2017

Do góry
Terażniejszych zdjęć nie mam. Zrobiłam sobie ponad miesięczny detoks od ogrodów...Ostatnie foty jakie zrobiłam to 16.10 w drugim ogrodzie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 14 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
Piękny ogród, uwielbiam go oglądać do znudzenia

Dzięki! Cieszą takie słowa
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 14 lis 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasja świetnie to podsumowała. ...nie podobało Ci się zevzmienilas ?

Boska zmiana !

Joluś
Dzięki za wszystko dobra dziewczyno!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:19, 14 lis 2017

Do góry
ewellinka napisał(a)

Co to za odmiana cisa ?

Robusta.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 14 lis 2017

Do góry
adewzuol napisał(a)

Polinko, powiedz mi proszę czy te najwyższe trawy to miskant Morning Light?
Mam trzy (przynajmniej tak kupowałam) i wszystkie mają piuropusze, a z nimi już mi się tak bardzo nie podobają?

Tak to ML. Jeśli 13.10 miałaś piuropusze to chyba nie ML
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:17, 14 lis 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Witaj Polinko, teraz rzuciłam się na Twój pamiętnik. Szkoda było nie zacytować tych traw, można je oglądać i sto razy Toszka kiedyś poleciła mi mieszankę do traw, którą Ty stosujesz. Jeśli moje trawki będą kiedyś tak wyglądać, to już teraz przestanę żałować tego biegania za kupami No i do znudzenia: przepięknie!

Cześć Brzozowa dziewczyno
Mieszanka, którą stosuję to przepis Toszki. Życzę aby również i Twoje trawy odwdzięczyly Ci się za bieganie
Za pochwały traw bardzo dziękuję!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:12, 14 lis 2017

Do góry
beata_m napisał(a)

nie wierze!!!! wow, wielkie wow!!!

Dzięki Beatko i macham cieplutko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:12, 14 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kurcze...różnica ledwo dostrzegalna.Dziwię Ci się, że nie pozostałaś przy stylu industrialnym z pierwszej fotki

co ja tu będę...dobrze, że jest komin-pomyślałabym, że to dwa zupełnie inne miejsca.Olbrzymia zmiana!

Nie wiedziałam, ze nawet taki bałagan można określić jakimś stylem
Nawet nie chcę sobie przypominać tego syfu bryyy...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:09, 14 lis 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Oj tam, oj tam Połechtałaś i mnie
Buziak

Aniu,toż to prawda! Trawnik masz zaje...y
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:08, 14 lis 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

taaaaa malusia prawie nic nie widać... Poli chcesz do tyłku dostać ?

Zrobiłaś z tego miejsca prawdziwe cudeńko !

Dzięki Olik Cieszę się, że tak mówisz
Tu ma być ogród :) 15:04, 14 lis 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Warzywnik nawet jesienią robi wrażenie! Ładny, soczysty ten poplon

Pozdrawiam Edytko

Jeszcze eM mi musi deseczki od góry do skrzyń poprzybijać i je pomalować a wtedy to już będzie git
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies