Cisy tnę swobodnie, jest przerwa między nimi, rosną szerokie zwykłe hosty, by zagłuszały chwasty. łan anabelek których nie widać od strony trawnika. i to co widoczne na zdjęciu.
Wiesz, na zdjęciu zdałam sobie sprawę jak ważne jest dalsze tło, poza ogrodzeniem.
u mnie większość ok jedną złapał super mączniak musiałam ją usuąć
Jutro jadę po Gardinę nie mogę się doczekać jak będzie u mnie kwitnąć
trzeba im tylko miejscówkę znaleźć
w tym roku premierowe kwitnienie
bailando
Aniu, ja też nie wiedziałam. Rok temu zdążyły wybarwić się kwiaty, potem był mróz i wszystko ścięło. Takiego koloru nie pamiętam ...
Każda jesień innymi kolorami maluje
Asiu, dziękuję
Chyba tak źle z nadrabianiem nie było
Jolu, ja już nie planuję nowych rabat. Tulipany i inne cebulki sadzę. jakoś dłużej mi schodzi, niż innym
Tylko nie wiem,dlaczego
Kasiu, oczywiście, że chodzi o ogród
25 październik 2015:
23 październik 2016:
W takim dużym ogrodzie znalazłabym miejsce na niejedno drzewo
A tak na poważnie Haniu to kupuję oczami, a później mam problem gdzie posadzić. A najczęściej to coś wykopię, oddam w dobre ręce i miejsce się robi.
Berberyski od Ciebie płoną, ciekawa jestem jaka odmiana mi się trafiła.
Wpraszam sie do Ciebie jak zakwitnie krokusowa rzeczka i łany narcyzów na łezce czy nerce Sadzenia takich ilości cebul nie zazdroszczę.
U mnie czeka jeszcze sporo cebul tulipanów do wsadzenia, ale jak wracam z pracy to tylko na nie mogę popatrzeć i zaraz ciemno. I ten deszcz skutecznie psuje plany.
Dzisiaj powiało, ogród zasypany liśćmi, ale popatrzyłam i stwierdziłam że nawet ładnie
Ściskam Haniu, uważaj na siebie bo pogoda zdradliwa bardzo.