ROSA
dzięki Ewopo zimie jednak bałaganu trochę jest, ale powolutku ogarniemy
Raz mi się udało z odmianową, od Kindzi dostałam nasiona Milkshake i o dziwo dokładnie to wyrosło, dlatego jestem ciekawa, jak będzie z tymi
ANIAAAA
A z ciekawości pora policzyć te moje trawy, coraz ciężej z nimi. Mnie te nasiona rozplenic wkurzają, mam wszędzie i skubanie potem. No i ile siewek znowu, szok.
Dziękuję, mam nadzieję, że łuki w różach i powojnikach będą już w tym roku piękniejsze. Z porządkami różnie, czeka nas sporo prac, wymiana dachu, murarka, to znowu bajzel będzie
OLIWKA
kochana nie pomogę, ja nie robię żadnych oprysków, zabezpieczeń i czegokolwiek innego, jedynie daję nawóz rodkom, azaliam, hortensjom i magnoliom, na tym się kończy chemia...robię wywar z pokrzywy i jej używam na jakieś dolegliwości, albo czekam, jak roślina sama sobie poradzi, nie żebym taka eko była, nie mam na to czasu
odwiedzę was w wolnym czasie, muszę się za robotę zabrać
No właśnie też się cieszę bo na razie wszystko wygląda jakby żyło Carexy zieloniutkie, brązowe carexy ...brązowiutkie ale na suche nie wygladaja nawet jesienne przyrosty bukszpanów wyglądają na niezmarzniete
Z racji tego, że u nas naprawdę przepiękny dzień - taki wiosenny - zrobiłam sobie poranny obchód po ogrodzie I co znalazłam? WIOSNĘ Huuuraaa...przyszła do mnie
Jedna koleżanka z forum, już się przeprowadziła z zimnego w nasze okolice wiem, że żartujemy, ale faktycznie u nas ta wiosna szybciej, w Jel. Górze tak też 2 tygodnie później.
dymy pachnące z trawy palonej się snuły
na tarasie juz przyjemnie w słońcu było
klona też nie przycięliśmy, za mało czasu
i dzień się powoli kończył
Hej Justyś
Było jeszcze gorzej, to mini wycinek.
Niebieski obejrzysz i mam nadzieję, kwiaty paulowni i wszystkie nowinki
Myślę, że albizja ruszy w nowym miejscu szybciej, dam też nawóz.
Mam obie te magnolie, Piruette kupiła mi Kasik, ma cudowne kwiaty i pięknie pachnie, Wildcat dopiero w tym roku kwiaty zobaczę i będzie można porównac, rosną w pobliżu siebie. Mam 2 Wildcat, jedna zmarniałą, więc boczny pęd poprowadziłam, jako przewodnik, ta ma na razie tylko pąki listkowe.
Zatem, jak tylko zakwitną, wypowiem się porównawczo, niemniej juz ci Piruette polecam. A Vulcan chyba ma 1 pąk, zobaczymy, kwiat czy liść.
Też chcę Grandiflorę, podłączam się pod zamówienie, piękne okazy w Austrii podziwiałam. A na Opolskiej, Na Książu, facet ma taką już ogromną, z 6m, tyle lat jeżdżę tą trasą i nic jego magnolii się nie dzieje, tylko jest coraz większa.mnie, że twoja ma się dobrze, ale i warunki ma sprzyjające...super, że z twoja ok, ma super warunki
cmokam was obie i niebawem do zobaczenia
mieliśmy ciąć konary tego drzewa, do końca nie wiem co to jest
ale czasu nie starczyło, bo to poważna operacja