Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:49, 24 paź 2016

Do góry
tak na szybkiego wrzucam kilka fotek

Pierwsze podejście do planowania, drugie do realizacji:) 20:48, 24 paź 2016

Do góry
Witam serdecznie!
Przyznam, ze z glebą nic nie robiłem, poza kwasolubnymi gdzie dosypywaliśmy torf.
Ziemia porolnicza z dużą ilością gliny. Mieliśmy często grzyba i od połowy lata regularnie pryskaliśmy. szkodniki były na brzozach i koreankach (szyszki).Na zdjęciu, na którym jest magnolia jest uschnięta sosna. Ale to podobno nie nasza wina. Była źle wykopana i zabezpieczona (słowa ogrodnika) . Miała robaki, coś jak korniki, pryskaliśmy preparatem fastac, ale nie udało się jej pomóc. Wiele moich roślin rośnie w darni co podobno tez nie jest dobre. Tuje brabanty zdychają ! Choć są tacy co w to nie wierzą. Z sąsiadami stwierdziliśmy, że albo maja za mokro, albo za sucho Koreanki też kiepsko, ogrodnik kazał dwie wykopać. Sporo strat niestety zaliczamy, a uns rośliny wyjątkowo na wagę złota

I poniżej magnolia i prośba o ocenę lokacji nasadzenia
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:48, 24 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Miły jesienny akcent...

Marti, co to za żółtek? Nie mogę dopatrzyć się jakoś
Ogród tworzony z pasją 20:44, 24 paź 2016

Do góry

Chciałam zapytać o okrąg Miskantów, a tu jak na zamówienie. Jaką masz średnicę koła?
Będzie tajemnicze biesiadowanie.
Jesień jest cudna u ciebie.
W ogródku Iwony 20:42, 24 paź 2016

Do góry
Dziękuję Wam wszystkim bardzo To miłe że nasza praca została doceniona i że komuś oprócz nas podoba się nasz ogród.

Basiu, muszę iść podejrzeć czy sadzonki coś pokazują, nie przyjrzałam im się jeszcze W ogóle w tym roku nie mogę się obrobić, a to brak czasu, a to pogoda do kitu. Ale już wychodzę na prostą, zostało tylko wycinanie badyli i wiązanie traw. Dzisiaj chyba ostatni raz M. skosił trawę.

Ps. Mam zapowiedzianych mnóstwo gości chcących obejrzeć ogród. W przyszłym roku będzie prawdziwe oblężenie

Dla wszystkich miłych gości kwiatuch - jedna z ostatnich różyczek.
Bawarka 20:37, 24 paź 2016

Do góry
A tak to miejsce wyglada w lato

Bawarka 20:34, 24 paź 2016

Do góry
Mam jeszcze kilka, chcecie? Jezeli jakies powtorze to przepraszam, mam je jeszcze w balaganie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:23, 24 paź 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Piękna. Nazwy nawet nie próbuję zapamiętać
Jolu łatwiej zapamiętać Golteria rozesłana to jej spolszczona nazwa

Ogród bez roweru 20:20, 24 paź 2016

Do góry
Zdjęcia obieli dla Gosi.

Maj 2014 - Pędę skierowane ku górze.

Maj 2016 - Rośnie płasko.

Ogródek Iwony II 20:12, 24 paź 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Gdy się Ciebie Iwonko czyta, świat wydaje się człowiekowi taki jakiś bardziej łagodny i dobry. Tak ciepło piszesz o swoim mężu, że aż Ci zazdroszczę miłości i do niego i do ogrodu (o którym też piszesz z miłością).

Beatko, każdemu życzę, by był szczęśliwy ze swoją połówką, ale przyznam, że do pewnych sytuacji człowiek musi dorosnąć, dojrzeć. Nie zawsze i nie od razu jest sielsko i słodko.
Kiedyś Madżenka pisała chyba o szklance od połowy pustej lub do połowy pełnej. Każdy tą samą rzecz widzi inaczej. Od tego, jak postrzegamy świat wkoło nas zależy, czy jesteśmy szczęśliwi...
Jesień na początku sprawiała, ze miałam doła, bo zimno, bo mokro, bo dni szybko się kończą... A teraz dostrzegam nowe kolory, pięknie przebarwia się jesień
W sobotę się przewróciłam ( zbieg kilku zdarzeń) i nogę mocno stłukłam. Mogłabym być zła, że kuleję, ze boli, a ja się cieszę, że na bólu i opuchliźnie się skończyło, a nie na złamaniu

LyraBea napisał(a)
Iwonko, ale Ty wcale nie masz powodów do wpadania w doły jakieś (no chyba, że w dołki pod cebulowe), bo u Ren, u Edytki jest bardzo ładnie, uporządkowanie, ale to Twoja rabatka dla mnie jest ładniejsza a co więcej, też rokuje na więcej i na jeszcze ładniej.
Mam na myśli tę:

Przeczytałam, że fachowcy od dachu się nie pojawili. Po prostu masakra co się dzieje, U mnie nie było przez miesiąc komu przyjechać i podwiesić okap. Umawiałam się z "fachowcami" po czym nastawał termin i nie pojawiali się. Mało tego, nawet nie zadawali sobie trudu, by odwołać terminu choćby smsem ani też nie odbierali telefonów. W końcu jakiś pan z łapanki internetowej podjął się tematu i jakimś cudem moje cudo wisi nad płytą indukcyjną. Boję się pomyśleć, co będzie, gdy przyjdzie pora na remonty i prace konserwacyjne koło domu

Jak to dobrze, że wstawiłaś tą fotkę. Miałam wątpliwości co do tej rabaty, bo sadziłam wszystko malutkie, potem wymarzły zawilce i w tym roku sadziłam jeszcze raz. Red Baron był malutki, po dwa źdźbła sadziłam, ale zaczyna go być widać. Brakuje jeszcze tła, ma być murek obrośnięty bluszczem. Bluszcz rośnie, tylko murku jeszcze nie ma

Może kiedyś między wiśniami będzie lustro z widokiem na rabatę buksową

Beatko, z twoimi fachowcami, jak z moimi. Ale już jest lepiej. Dostałam namiary na inną firmę, wczoraj był ojciec i syn na "wizji lokalnej mojego garażu", mają wejść w tym tygodniu zabezpieczyć dach, czyli pierwszy etap: wymiana belki, nowe odeskowanie, nowa papa, kontrłaty, łaty...), potem mam poczekać już w kolejce na położenie blachy. Ale nie będę długo czekać
Odetchnęłam z ulgą.
Bawarka 20:08, 24 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Odpisze Wam jutro, a dzisiaj...fotki na dobranoc...Takie troche jesienne...

Czy to wszystko to widok z twoich okien , nieziemski cudowne klimaty.
W cieniu - zacieniona 20:05, 24 paź 2016

Do góry
...jeszcze kwitną floksy...

...trawki czarują...

...zawilce kwitną nadal...

...coś do pojedzenia też się jeszcze znalazło...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:03, 24 paź 2016
Do góry
ren133 napisał(a)
Lubię werbenę mimo sryliona siewek na wiosnę))

wróciłam jeszcze do tych twoich fotek ...i tak ci powiem ze aktualnie plewie werbenę ...po 3 latach postanowiłam ja wysiudać z ogrodu ...pewnie z 10 latek zejdzie ...bo nasion w ziemi leży pewnie ze srylion

a jednego ludwiczka wywiozłam 4 taczki w zeszłym tygodniu ...dziś zaczęłam drugiego ludwiczka czyścic i jedna taczkę mi się udało wycharkać ...8 taczek werbeny czujesz to

siewki mnie wnerwiły bo tyle samo taczek wyplewiłam w sierpniu z innych rabat ....a ona pieronica dopiero w połowie sierpnia raczyła zakwitnąć ...gdyby kwitła od kwietnia ...to pewnie bym rozwazała jej pobyt ...a nie chce mi sie bawic w domowe wysiewanie ...obrazona jestem na nia ....mam nadzieje ze za nia nie zatesknie za 2-3 sezony bo w przyszłym jak nic bede jak nadal plewic
W cieniu - zacieniona 19:59, 24 paź 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Limkowa alejka robi wrażenie Ja marcinków nie mam, więc tym bardziej podobają mi się Twoje . Pozdrawiam serdecznie
Marcinkowo zrobiło się w tym roku...dzięki namowom Ani.Miło Cię widzieć.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

W ten sam sposób przekompostowałam liście orzecha. Mają również rok i nie wiem, czy już użyć, czy przeczekać, aby bardziej się przegryzły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Robię to po raz pierwszy qpe rozsypuję na korze i posypuję wszystko kompostem ... zobaczymy jak to się sprawdzi a na hortensjową dam jeszcze przekompostowane liście debowe sprzed roku ... o takie coś udało mi się z nich uzyskać:

A kiedy realizujesz projekt frontu?
Jaaaaki kowboj Aniu?

mi tam sie pan krzyś z kowbojem kojarzy... no ale ja to generalnie zboczona jestem
ten front który masz na swojej grabowej u mnie był na tapecie w lutym a od tamtej pory to już plan sie zmienił na świdośliwy i kwadraty.

jestem w szoku jakie czarne te liście sie zrobily, musze koniecznie tez zebrać. w worku je trzymalaś jak dlugo? taki szczelnie zamknięty?
W cieniu - zacieniona 19:57, 24 paź 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Widzę, ze naprawdę cieplutko
pozdrawiamy
Aniu...było cieplutko...obiadek,kawka,kilka fotek i do domu...
Moja "przyziemna" :) pasja 19:49, 24 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W donicy mam busz

Super to wygląda masz jakoś ocieplone te donice ?
Winobluszcz trójklapowy 19:45, 24 paź 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:44, 24 paź 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies