Jak chcesz nie poszerzać rabaty, a mieć nadal trawę w tym miejscu to dosadź do środkowego rządka te z krawędzi - w przyszłym roku liście i tak sięgną krawędzi rabaty.
Zobacz - u mnie ID mają gdzieś 35-40 cm do trawnika.
2015
I 2016 - prawie zakryły kostkę - kępy mają już dobre pół metra średnicy. W przyszłym roku pewnie będę je ograniczać od nowa...
Barcelona mówisz? Mam na liście, ale plany wakacyjne 2017 już mam prawie zamknięte... Może w 2018
Dziękuję Haniu. Dla mnie deszczowy i zawirusowany. Po trzech dniach poniewierania przez wirusy mam jednak chwilę, by zajrzeć na forum. Chociaż jakieś plusy z chorowania
Nie mam niestety ostatnich zdjęć, ale coś na dobry wieczór się znajdzie
No prawie tak zawsze wychodzi, że po cebulowych lądują dalie. Tulipany jak pezkwitną, to już potem można je nawet w donicach przez miesiąc przetrzymac do zaschnięcia. A dalie, niektóre czekają 2 tygodnie w podpędzarce. i potem już z pędami na wierzchu siedzą na rabatach, ale u mnie wiosna bywa kapryśna, wobec czego nie wiem, czy u was ta metoda sie sprawdzi.
Ostatni kwiat powojnika
U mnie też zawsze krokusów więcej - irysy tez ładne, ale ten szczypiorek po nich strasznie irytuje... U mnie wylądowały w rozplenicach, niech je pochłoną
To moje pierwsze kroczki...sadzonki dostałam od Ani Tre i to jej zawdzięczam swoją przygodę z marcinkami.Mam białe niskie i wysokie,różowe mają średni wzrost...na pewno w następnym roku coś dołożę.Nazw nie znam,trzeba zapytać Anię...zamówiłaś piękne odmiany.
Siewek Bronze u mnie nie ma...z prostego powodu...nie zakwitła.Też okryję i zobaczę czy przezimuje.