Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój ogród pod górkę... 19:59, 30 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Jakim cudem masz już tak zielony trawnik? Stokrotki super - już widzę jak się rozbujają i będzie taka różowa wstęga

No tak się jakoś zazielenił.
Przy takiej pogodzie może się konkretnie zaróżowi.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:58, 30 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze nie wykopuj, choć powinna już dawać oznaki życia, tzn. pąki powinny powoli pękać.
Jak tak głośno myślę, to ona zawiązała pąki latem 2015, zima 2015/2016 nie była mroźna, wlaściwie jej nie było i się magnolii upiekło. Znowu zima 2016/2017 przez właściwie 2-3 tygodnie dała nam i ogrodom mocno w kość, a magnolia z osłabionym systemem korzeniowym mogła tego nie znieść... Obserwuj ją, bo może nie zakwitnie, ale ruszy z liśćmi później.

Dajesz nadzieję dzięki bardzo.
Na huśtawce miło płynie czas... 19:52, 30 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Fajna lista, co? Jak dla mnie laika, to nieźle. Masz którąś z nich?

nie Po wiosennym cięciu zawsze się mi odechciewa róź, miłość wróci w czerwcu
Mój ogród pod górkę... 19:51, 30 mar 2017

Do góry
Jakim cudem masz już tak zielony trawnik? Stokrotki super - już widzę jak się rozbujają i będzie taka różowa wstęga
Coś jeszcze, coś więcej... 19:44, 30 mar 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)

)) dobre, mam podobnie dobrze, że przy programie na YT nie widać jak ziewam, bo jeszcze by się ktoś obraził )))

Ziewanie to oznaka szacunku, bo mózg walczy i się chłodzi, by dalej uczestniczyć w danej sytuacji Przynajmniej raz to próbowałem sprzedać profesorowi, bo mnie upomniał o ziewanie na wykładzie
Coś jeszcze, coś więcej... 19:43, 30 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Sebek, należysz do tych, którzy trochę wiedzy ogrodniczej posiadają, więc do Ciebie kieruję moje pytanie. Co sądzisz o takiej sytuacji...magnolia kilkuletnia kwitła kilka lat bez problemu. Jesienią 2015 zmieniłam jej miejscówkę, przesunięta dosłownie o 60 cm (głupi pomysł). Porządnie okryta dotrwała do wiosny 2016 i nawet zakwitła, jakby nic się nie stało.
Teraz patrzę, a ona bez pąków, czyli bez oznak życia czy dać jej szansę ?

Jeszcze nie wykopuj, choć powinna już dawać oznaki życia, tzn. pąki powinny powoli pękać.
Jak tak głośno myślę, to ona zawiązała pąki latem 2015, zima 2015/2016 nie była mroźna, wlaściwie jej nie było i się magnolii upiekło. Znowu zima 2016/2017 przez właściwie 2-3 tygodnie dała nam i ogrodom mocno w kość, a magnolia z osłabionym systemem korzeniowym mogła tego nie znieść... Obserwuj ją, bo może nie zakwitnie, ale ruszy z liśćmi później.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:39, 30 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zazdroszczę Ci tej wyprawy, ale widoki!

A ja zazdraszczam ciemierników w awatarze
Coś jeszcze, coś więcej... 19:35, 30 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak ktos dłużej gada po angielsku to działa to na mnie jak najlepszy usypiacz, wiec oglądam przed snem

)) dobre, mam podobnie dobrze, że przy programie na YT nie widać jak ziewam, bo jeszcze by się ktoś obraził )))
Coś jeszcze, coś więcej... 19:15, 30 mar 2017

Do góry
Sebek, należysz do tych, którzy trochę wiedzy ogrodniczej posiadają, więc do Ciebie kieruję moje pytanie. Co sądzisz o takiej sytuacji...magnolia kwitła kilka lat bez problemu. Jesienią 2015 zmieniłam jej miejscówkę, przesunięta dosłownie o 60 cm (głupi pomysł). Porządnie okryta dotrwała do wiosny 2016 i nawet zakwitła, jakby nic się nie stało.
Teraz patrzę, a ona bez pąków, czyli bez oznak życia czy dać jej szansę ?
Typografia ogrodu 18:28, 30 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Po wiosennych widokach fajnie dla równowagi pooglądac orkę
sprowadza do parteru co?
Coś jeszcze, coś więcej... 16:24, 30 mar 2017

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Dzięki za info oraz za daleką wyprawę do YP
Pozdrawiam

Jak ktos dłużej gada po angielsku to działa to na mnie jak najlepszy usypiacz, wiec oglądam przed snem
Coś jeszcze, coś więcej... 16:23, 30 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Hmm, ok. Już wszystko rozumiem.

Ogródkowe perypetie:) 16:22, 30 mar 2017

Do góry
Szkoda róż Ale to nie głowa - odrosną, kiedyś
Typografia ogrodu 15:18, 30 mar 2017

Do góry
Po wiosennych widokach fajnie dla równowagi pooglądac orkę
Tu ma być ogród :) 14:27, 30 mar 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
piękna wiosna !

kasia_c napisał(a)
Piękne krokusy

Sebek napisał(a)
Łąka krokusów powala

Zana napisał(a)
Jeeeenyyyy padłam, po prostu cudownie

siakowa napisał(a)
Fantastyczne to poletko!!!

MAD napisał(a)
Dołączam do grona zachwycających się wrzosowiskiem.

kasja83 napisał(a)
Edyta wrzosowisko mega!!!Kolory cudnie nasycone-robi to wrażenie

Madzenka napisał(a)
Wrzosowisko zachwyca!

Konieczki napisał(a)
Ale u Ciebie cudnie wow zbieram szczękę

malkul napisał(a)
przepiekne to wrzosowisko

Merci Kochani!
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:51, 30 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Ale u ciebie wiosna... na ten widok oczy jak złotówy mi sie zrobiły
a róże to za miesiąc takich mieć nie bedę...ale spoko podejrzałam w ogrodzie u Szmita to tez dopiero kopce zdejmują i też im nieżle przymarzły

W tym roku wiosna szybko przyszla. Bardzo sie z tego ciesze Juz mialam dosyc tej szarowy.

Sebek napisał(a)
Ciekawe jak sprawdzi Ci się ta szklarnia

Tulipany masz mocno zaawansowane - i jak dużo!

Tez jestem ciekawa Na tulipki juz czekam i przebieram nozkami

tulucy napisał(a)
Mocno do przodu jesteś wiosennie świetna sprawa taka szklarenka.

Ja dziś domowo, bo na dworze pada, pikowałam pomidory, zrobiłam połowę, bo mi ziemi zabrakło, a leń mój wewnętrzny odmawia zejścia do piwnicy. Może m przyniesie, jak łaskawie powróci na łono rodziny z garażu.

Tez musze troche dzis podzialac z wysiewami, do ogorkow troche ziemi dosypac, troche groszku pachnacego dosiac, bo wiecej go chce Musze na liste looknac, co nastepne do wysiania.

Katkak napisał(a)
Ewcia świetna ta szklarnia . Cudnie wszystko Ci rośnie. Muszę zdążyć przed pracą róże posadzić .

Pewnie juz je posadzilas Widzialam, ze sie moczyly we wiaderku.

Madzenka napisał(a)
Ładna szklarenka

Miałam 25 stron do nadrobienia u Ciebie!

Ja sama nie wiem, jak te strony tak szybko leca Szklarenke niedlugo bede zasiedlac

Nowalijka napisał(a)

Ja jestem w goracej wodzie kapana, to fakt ale nasza Ewcia to wzor solidnosci wiec bedzie dobrze z tymi ogorasami. Poza tym w "roku w ogrodzie" w przedostatnim odcinku prowadzacy mowil zevto ostatni moment na sianie ogorkow, pomidorow.... Wiec nie czekajac na nic posialam

Ja wzor? Oj, nie jestem tego taka pewna
Rok w ogrodzie tez bardzo lubie ogladac. Musze obejrzec ostatnie odcinki, bo mam zaleglosci. Najbardziej lubie Gardeners World

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:45, 30 mar 2017

Do góry
Niemożliwe???U Ciebie później????

Rowerowy spacer po takiej okolicy sama przyjemność
Podobnie jak Sebek należę do światłolubnych, nawet czasami w nocy podnoszę rolety przy pełni aby blask księżyca wpadał do domu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:06, 30 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Siaka, ja po 5 latach wykopałem rododendrony i one tez nie powiększyły bryły korzeniowej od momentu sadzenia A rosną i kwitną co roku Zwalilem winę na to, ze ich w puchu nie posadziłem i korzenie nie chciały opuścić miękkiej ziemi z doniczki Posadziłem je ponownie w szerokich dołach i po dwóch latach żyją Ale czy puściły korzenie, tego nie wiem
hmmm przesadziłem jak zacznie rosnąć to.się zdziwię
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:01, 30 mar 2017

Do góry

Babka, Jola, Anda, Ewa, Beata, Mad, Konieczki, Moniq, AniMa, malkul, kasja, Zana, Anbu, Rojodziejowa, dominika dziękuję za pochwały dla moich krokusów Rzeczywiście cieszą ogromnie

AniMa napisał(a)
Jesteś Jeżeli tyle Cie nie było, to niezłe plany musiałaś opracowywać
Czy niezłe to się okaże Plany nie są oryginalne - trawy sadzić będę

Sebek napisał(a)
Nic innego? Akulki w trawie?
Oj już nie bądź taki złośliwy

Zana napisał(a)
Jak Twoje trytomy mają się po zimie? U moich liście suche, ale trzymają się ziemi, więc chyba nie wygniły, a może i nawet przeżyły.

Moja/Twoja wielka stipa brachytricha już puszcza zielone
Kurcze, trytoma chyba nie przeżyła Może ją śmielej pociągnę, to się przekonam czy wygniła właśnie.
Trzcinniki na szczęście mają się dobrze Już domówiłam kolejne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies