Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:35, 05 gru 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Mira - to zdjęcie jest zachwycające Przyglądam się mi ju dłuższą chwile

Zatrzymać Twój wzrok na tak długą chwilę hmmm... no to musi coś być. Poszłam więc dzisiaj zobaczyć czy to jest zachwycające

jest różnica ?

Malutki pod lasem 19:33, 05 gru 2016

Do góry
Potwierdzam, że choiny i serby wolą glebę zasadową.
Propozycje nasadzeniowe pod drzewkiem brzmią całkiem fajnie.
Osobiście bardzo lubię katalpy i wybaczam im późny start. W sezonie widok olbrzymich liści to prawdziwa uczta dla oka.
Zdecydowana jesteś na formalne, kuliste drzewko?
Bo można by iść w stronę mniej formalnych nasadzeń i strzelić tam niewielkiego klona (Ginnala, ussyryjski, ściętolistny) lub naturalnie prowadzoną śliwę wiśniową (nieszczepioną). Byłoby to takie naturalne przejście z przedogródka do prywatnej części ogrodu. Nasadzenia pod drzewkiem nawiązywały częściowo do frontu, a częściowo do tyłu.
To taka luźna propozycja.
Edit: wpadłyśmy z Iwonką na ten sam pomysł
Może coś takiego

Można by powsadzać białe i filoletowe/różowe/lila tulipany. Można między choiny wsadzic turzyce the beatles. Wiele opcji jest...
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:29, 05 gru 2016

Do góry
Jana napisał(a)
mnie się bardzo podoba Twój ogród Miro ja tam nie widzę efekty formalizmu, dla mnie Twój ogród jest bardzo naturalny śliczne fotki

Jana jeśli z fotek wynika że naturalny to ok. Miłe to co piszesz - dziękuję.

Teraz to tylko naturalność jest w ogrodzie no z odrobiną sztuczności

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:26, 05 gru 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Mira uwielbiam Twój ogród, jest przepiękny i niesamowiry. Ale to nie tylko uroda stanowi o jego niezwykłości. Ma w sobie coś magicznego, cos co przyciąga. Na mnie dziala w kazdym razie jak magnez. Pozdrawiam Mireczko . Acha, choc zobacz moje styropianowe grzybki. Co sądzisz ?

Kasiu to niezwykle miłe co piszesz - a jak mój ogród jest przepiękny zobaczysz jak zobaczysz W każdym razie mojego na łamach prasy ogrodowej jeszcze nie było

Widziałam styropianowe grzybki - bardzo takie by mi pasowały chyba sobie zrobię jak zdążę.

Na razie w domu zaczynam roznosić to i owo
taka choineczka z kory mi się podoba

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:16, 05 gru 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Tylko jak dojść do tego ogrodniczkowania na luzie? Bo ja ostatnio za bardzo się spinam. I w efekcie zamiast pełnej przyjemności z "ogrodniczkowania" to mam ciągle stresy... a że to i tamto nie zrobione, a to że nareszcie pogoda a ja w pracy do późna, a że sobota i czas wolny a pogoda fatalna, a że muszę gdzieś wyjechać a tu tyle pracy w ogrodzie i że jak wrócę to nie nadrobię tego wszystkiego, a to że jakieś nasadzenia takie nie trendy, a to że nie rośnie a tamto za bardzo i zagłusza inne roślinki... Po za tym wiem, że za dużo czasu poświęcam na ogród i brakuje mi czasu i sił na wiele innych spraw . I jak tu żyć?
Obejrzałam relację z Twojej wyprawy.Cudnie! Zazdroszczę ale tak pozytywnie . Taka wyprawa to moje marzenie. Ciekawa jestem czy jakieś biuro podróży organizuje takie tematyczne podróże. Pewnie byłabym pierwszą klientką

Ogrodniczkowanie na luzie chyba tak naprawdę nie istnieje.
Tak się wymądrzam .

Nawet najbardziej wyluzowany ogrodnik jak w kwietniu nie posieje czy nie posadzi to stresuje się bo przecież w lipcu to już nie to samo.

Ale my tu o innym stresie. Ja Cię rozumię jak się pracuje i czeka na ten jeden w miesiącu week i organizuje wszystko by się ogrodowo spełnić a tu albo nagły wyjazd albo właśnie długo oczekiwane deszcze....no i ogród zarasta.

A jak się stale coś robi w ogrodzie to inne sprawy przeciekają. I jak się tak robi to czasem sobie myślę że to bez sensu bo za miesiąc, dwa i tak nic z tego.

Jest jeszcze coś co mnie irytuje im więcej pracuję w ogrodzie widzę więcej i wydaje mi się, że można więcej robić a nawet trzeba.

Ale jest też jeszcze coś innego - jak się sporo zrobi to się widzi zimą że jest jakaś przestrzeń lepiej zorganizowana/zaprojektowana - i to cieszy i tam mniej się pracuje.

No wszystko wymaga równowagi. Bo równowaga w przyrodzie i życiu jest najważniejsza ...no prawie.

Trzymajmy się zatem tezy że ogrodnictwo musi być wyluzowane wszak wszyscy wyznają że ogród przynosi ukojenie dla starganych nerwów

Odnośnie takich wycieczek - to oczywiście sa biura - jak będziesz zainteresowana to Ci powiem a Danusia na pewno też.

To dla wyluzowania

największy wyluzowany luzak - jak teraz nie zdąży to ma czas to świąt

pozdrawiam dziś na luzie jeszcze

Ogród Loczka 19:13, 05 gru 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

skądś ty to wytrzasnął?
piekne to
Ogród z widokiem na jezioro 19:11, 05 gru 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim za zachwyt nad moimi plecionymi trawami, zainspirował mnie Pawlus - ma zaplecione miskanty, choć w zwykłe warkocze. Gdzieś też widziałam podobne choć podplecione u podstawy tylko. Cieszę się, że się Wam podoba

Oto miskanty Pawlusa

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 19:10, 05 gru 2016

Do góry
regli napisał(a)
I jeszcze jedna ważna zmiana. Pojawił się strażnik ogrodu, tępiciel kretów Poznajcie Gustawa

nie no babo. Gustaw w trawach wymiata.
Ogród, mydło i powidło. 19:09, 05 gru 2016

Do góry
katel napisał(a)

Dzięki Aganiu za takie pochwały , po dzisiejszym odśnieżaniu i ja się dogrzać nie mogę , jeszcze fotka z ośnieżonego ogrodu.

aleeeeeeeeee zima
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:00, 05 gru 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Miro, zabraniam kupować sadzonek mikołajka, siewek u mnie wielki dostatek

Uwielbiam takie zakazy

Czy to oznacza, że u mnie też mogą się sadzonki pojawić ?

Niestety mam zamiar tu grzebać wiosną znaczy przesadzać

tak wygląda kępka dziś a ja chcę może mikołajka

Ogród z koniczynką 18:41, 05 gru 2016

Do góry
Ogród z koniczynką 18:40, 05 gru 2016

Do góry
Ogród z koniczynką 18:39, 05 gru 2016

Do góry
Ogród z koniczynką 18:38, 05 gru 2016

Do góry
U mnie pogoda zmieniała się w błyskawicznym tempie...
Pogubiłam się po drodze... 18:36, 05 gru 2016

Do góry
I tylko choinka została
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:17, 05 gru 2016

Do góry
Dzisiaj ostatecznie w tym roku byłam w ogrodzie. Roboty jeszcze by było. bo liście z okolicy i z moich krzaczków teraz na ziemi leżą, ale przymknęłam oko i starałam się tego nie widzieć. Ostatecznie, z braku śniegu będą robić za ciepłe okrycie bylinom i cebulkom. Donice w szklarni do góry dnem ustawiłam, woda wylana z pojemników, kopczyki różom powiększyłam, i teraz już ostatecznie założyłam ręce w kieszeń.
W weekend piekę pierniczki z wnusiem, a po niedzieli lepię pierogi.

Zimy u mnie nie było, i do świąt może nie będzie? I tego się trzymam.

Rozchodniki małe "kapustki" u podstawy mają, a maczek kalifornijski cudnie zielony. Innych zdjęć z ogrodu nie mam, bo aparat zmarzł, i powiedział, że nie ma mocy.

Ogród Ani :) 18:05, 05 gru 2016

Do góry
Iza no ffffiesz od razu powiedź, że chcesz lato powspominać Och jak ja chcę już wiosnę

No to wspominki

Pszczelarnia 18:03, 05 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I pytania kolejne:
Na schodach płoży się irga (Major?)
Co to za róża?

Pszczelarnia 18:01, 05 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mam pytanie: co to takie białe drobne kwiatki przy funkii?
Ogród Ani :) 17:59, 05 gru 2016

Do góry

Przód w zwałach śniegu Musiałam odkopywać buksy :/

Różowe trzmieliny, nie lubię takich

No i moje nieporadnie związane trawy....a niech tylko ktoś spróbuje się śmiać - to ubiję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies