Taką różę widziałam, przy okazji nagrywania Akademii Ogrodnika w zimozielonym. Maja w domu klientki mówiła o tej róży i ją wstawiła do pustego wazonu. Wieczna róża wygląda tak
Mam nowe hiacynty, bladożółte Mam też tulipany do wazonu, będzie..hm co tam będzie już jest wiosennie, bo rozebrałam choinkę Lampiony z bombek też rozebrałam, ale wianki zostawiłam. Podobają mi się
Wieje, a norweska prognoza osłabła nieco w tych mrozach, już jest lepiej
Na mapkę, którą wysyłasz, nanosisz drzewa czy elementy, które są, muszą zostać, robisz spis innych roślin do wykorzystania, które już posadziłaś, bo te mniejsze dadzą się przesadzić. Opisujesz sąsiedztwo, np. brzydkie budynki, bałagan u sąsiada.
Ja wtedy oceniam i projektuję ogród z ich wykorzystaniem. Tylko brzydkie i mało cenne krzewy można oddać albo się pozbyć, bo np. nie nadają się. Ale jak się uprzesz możesz wszystko co istnieje wykorzystać, choć niekoniecznie będzie to ładnie wyglądało. Ale to jest do ustalenia.
Wszystko zależy od profesjonalizmu firmy, doboru roślin i pomysłu na ogród.
Projekt zlecasz firmie, której ufasz, której realizacje znasz i Ci się podobają. Wtedy jest pewność, że Twój nowy ogród Cię zachwyci
Jak dasz niesprawdzonemu, co ma kiepskie realizacje, albo wcale ich nie pokazuje, a na stronie ma zdjęcia "skradzione, czyli nie swoje" - to możesz wydać pieniądze, a ogrodu dalej nie będziesz miała.
To całe pole, tak jak w górnej części projektu, tylko nie chciałam zamazać całkiem malowidła
Między Platycladus do tej linii jest irga Major. Nie sama linia, a płaszczyzna.
Choć nie myślałam się logować...myślę wpadnę na chwilkę, żeby zobaczyc co słychać w Wielkim Świecie....i nie zawiodłam się...... co tu dużo mówić ...harmonia i klaaaasa!!!!
Pozdrawiam w Nowym Roku
1 - ekran strzyżony iglasty dość niski koło metra
2 - niska irga Major, płozy się po ziemi i dalej za szambem też zaznaczyłam jej linię
3 - Platycladus orientalis 'Aurea Nana' 5 szt
4 - może żurawka 'Berry Smoothie' - kilkanaście szt
5 - donice z roślinami sezonowymi lub trawami Hakonechloa macra 'Aureola' 3 szt
6 - Hakonechloa macra 'Aureola' 8 szt
7 - Hydrangea paniculata - dowolna odmiana 3 szt
8 - Fagus 'Rohan Obelisk' lub inne drzewo np Ginkgo biloba 'Pendula', Prunus 'Kanzan'.
Na szambie kamyki w ekobordach lub w ramce z kostki