Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 06:04, 05 paź 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Aktualne zdjęcie jeżówek Green Jewel dla Izy:

I Melica Ciliata dla Edyty (o ile cokolwiek na tym zdjęciu widać):

Anek, kusisz tymi jezówami
Ogród, mydło i powidło. 06:03, 05 paź 2016

Do góry
katel napisał(a)
Glediczja Rubylace.

Podkładka ma gigantyczne (ponad 2 cm) kolce ale na górze już ich nie ma .

To przynajmniej żaden stwór się nie przytuli
Przerwa na kawę... 00:08, 05 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Właśnie przymierzam się do zakupu właśnie Slendera, więc mam kilka pytań, jeśli sie nie pogniewasz A w górę szybko rośnie? Wcześnie czy późno gubi liści i później wypuszcza? Okrywałas go na zimę? Myślisz, że gdyby miał rosnąć jako soliter, bez podpory, to da radę, czy będzie się przechylał?
Przepraszam, że tyle naraz, ale jak już go u Ciebie wypatrzyłam, to korzystam.

A dlaczego miałabym się gniewać? To co mam z chęcią opiszę na tyle na ile umiem, to czego nie mam - staram się nie wypowiadać, aby w błąd nieświadomie nie wprowadzić no dobrze, odpowiem na ile potrafię aby pomóc...

Nie potrafię powiedzieć o ile dokładnie urósł w górę. Mam wrażenie, że się nie ruszył z miejsca. U dziewczyn bez podpory rośnie. U mnie patyk to podpieram. Ja kupiłam tanią, małą sadzonkę, teraz chyba bym się wykosztowała na większą, aby efekt jakiś był od razu. Wg mnie może być absolutnie pięknym soliterem. Na zdjęciach katalogowych taki jest. W moim ogrodniczym ulubionym też piękny jest solo. U nas to chyba stosunkowo nowa odmiana bo rzadko można w szkółkach czy w ogrodach spotkać. Nie okrywałam i chyba to był błąd, niby nie zmarzł ale przymarzł na końcowkach chyba pędów i stoi w miejscu. Może coś mu w miejscu nie pasuje ale nie choruje. W teorii miejsce i ziemia dobra. Druga opcja, że zanim ruszy musi się dobrze ukorzenić. Nigra i katalpy też dopiero po roku, dwóch mocno z kopyta ruszyły. Późno zgubił listki i późno stosunkowo wypuścił. Jakoś w maju ale nie mam za dużo zdjęć tej rabatki bo ona w powijakach była. Madżenka jeszcze ładnego Slendera ma. Podpytaj u niej.

Zobacz mojego wiosną i teraz.
Problemy z tujami 23:43, 04 paź 2016

Do góry
Nesti napisał(a)

Przede wszystkim je wypiel, zrób rabatę i wyściółkuj, wtedy łatwiej utrzyma się woda. Kiepsko mają w takich warunkach, chwasty je zagłuszą. Zacienią, wypiją wodę. Wszystko.
Mój zakątek - początki 23:41, 04 paź 2016
Do góry
Natka ja moją prowadzę na niwaki, wszystkim zwiedzającym rzuca się w oczy. Stare zdjęcia świeższych nie mam, jedne z wiosny, puszcza listki wszędzie.

Tylko pies mi obgryzł dwie fajne poduchy na dole i próbuje nową zrobić (ta cienka).

Sorki za foty, jak chcesz to usunę.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:25, 04 paź 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Czysta precyzja!
Podwórkowa rehabilitacja 23:14, 04 paź 2016

Do góry
Dziękuję Jolu
Na dobranoc kwiat z kałuży. Miłej nocki dla Wszystkich Gości
Coś jeszcze, coś więcej... 23:12, 04 paź 2016

Do góry

Koniec Dziękuję za uwagę - następne zdjęcia... Nie mam zielonego pojęcia kiedy
Coś jeszcze, coś więcej... 23:11, 04 paź 2016

Do góry

Coś jeszcze, coś więcej... 23:10, 04 paź 2016

Do góry
Hortensja Kyushu daje radę, słońce o dziwo jej nie załatwiło jak reszty

Bylinowa - denerwuje mnie, po prostu Staram się patrzeć w inną stronę

Coś jeszcze, coś więcej... 23:08, 04 paź 2016

Do góry
Lubię tą rabatę, chyba bardziej niż front

Coś jeszcze, coś więcej... 23:07, 04 paź 2016

Do góry
Jedyny kwiat hortensji piłkowanej - lubię je

Coś jeszcze, coś więcej... 23:05, 04 paź 2016

Do góry
Hortensje słońce traktuje ostro - trudno

Trawnik się zebrał po nawozie i deszczu A te bukszpany jeszcze niedawno były łyse jak kolano - chemia jednak działa cuda

Coś jeszcze, coś więcej... 23:03, 04 paź 2016

Do góry

Hortensje serrata poczuły jesień - szkoda, że teraz również zaczeły wypuszczać pąki kwiatowe...

Myślałem, że mam wżery w rh od opuchlaków - a to ślimaki mogą być... Ten ma jakieś 120 wysokości, że też się mu chciało wchodzić na samą górę

Coś jeszcze, coś więcej... 23:01, 04 paź 2016

Do góry
Zrobiłem w zeszłym tygodniu zdjęcia i... zapomniałem je Wam wgrać Zatem z lekkim opóźnieniem zapraszam na spacer Wtedy jeszcze w słońcu

Moja bajka 23:01, 04 paź 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
a to sąsiedztwo Sylwii, w stanie opłakanym niestety. Z tej perspektywy wygląda jednak moim zdaniem uroczo

Bardzo uroczo
Kasiu pokazywałaś już stoliczek który przygarnęłaś, chyba nie !
"a dla czemu"?
Szarobiałego ogrodowe początki. 22:49, 04 paź 2016

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Tak wyglądała nasza działka 24 sierpnia, czyli 40 dni temu. Zmiana niesamowita, wprost niewyobrażalna. Muszę dodać, że nie używaliśmy żadnych środków chemicznych. Nawet glebogryzarka, po parokrotnym przekopaniu ziemi motyką, nie była potrzebna. Perzu, skrzypu, kamieni mieliśmy zatrzęsienie.

Zazdroszczę. Ja ze swoim terenem walczę już kilka lat. I wiem, że mi to jeszcze kolejnych kilka lat zajmie.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:48, 04 paź 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dzisiaj odkrylam w ogrodzie hoste ktora zaczela kwitnac...Cos sobie chyba przypomniala? Fotne jutro

Rośliny zachowują się nienormalnie, bo było ciepło, zimno, znowu ciepło i deszcze. Myślą, że wiosna. I mimo, że one faktycznie mózgów nie mają, ale w genach jest coś zapisane. No to działają zgodnie z instrukcją. Moje krokusy mają pędy kwiatowe na wysokość małego palca. Ale chyba kwiatów nie będzie, Bo u mnie znowu ochłodzenie. I to znaczne.

Ale Twoją hostę chętnie obejrzę. Mój hibiskus jeszcze ma zamiar mnie ucieszyć

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:38, 04 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale to mądre Haniu. Powiedz mi jeszcze, czy ty masz glinę, czy piasek w ogródku? Chodzi mi o typ gleby ...

Iwonko, ja mam piszczystą glebę, tylko w jednym miescu skądś glina. Jak opady są słabe, to nie ma problemu z roślinami, ale u nas jesień, zima i wiosna przeważnie wilgotne są. Teraz przeglądając prognozę na 16 dni widzę codziennie opady. I jak tu żyć?

No to róże kopczykuję,/jeszcze jest trochę czasu/ a resztę zostawiam na pastwę losu do 1 marca. Potem albo est ok, albo jeszcze miesiąc deszczu jak w tym roku.

A podobno dziś w nocy w Zakopanem już śniegiem poprószy. Ja nie chcę śniegu!

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:36, 04 paź 2016

Do góry
Dzisiaj szaruga, deszcz i przeraźliwe zimno. Chwilami miałam wrażenie, że to był deszcz ze śniegiem Słoneczko i ciepełko wróć!
Dla ocieplenia kilka słonecznych fotek z niedzieli .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies