Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 09:41, 02 gru 2016

ren133 napisał(a)

Piękna jesień
To zdjęcie utwierdziło mnie w przekonaniu, że hortki świetnie wyglądają podsadzone trawami

Lubię to połączenie, same hortki byłyby jakieś niepełne. Myśl u siebie i zmieniaj, nawet wąziutki pas czegoś nieskiego pod samymi hortkami zrobi różnicę .
Jagodaa 09:43, 02 gru 2016

bleebla napisał(a)

Trawy na pewno piękne wybierzesz.
Ja natomiast nie mogę oderwać oczu z 2 planu. Ta kłosownica z białymi nóżkami brzóz + horki. Mniam, wygląda to jak namalowane.

Kłosownice też wiążesz czy zostaje tak jak jest?

Kłosownicy nie wiążę. Zostaje na zimę zasuszona i bardzo wczesną wiosną trzeba ją ściąć, bo szybko rusza.

Brzozy już się zrobiły bardzo fajne, ładnie się ta biel odcina na tle traw , jestem z tego bardzo zadowolona, bo nie czekałam tak długo, jak się obawiałam .
Jagodaa 09:44, 02 gru 2016

lojalna_ napisał(a)
Jagoda haha niezle hasło ) najwazniejsze ze juz jest i to zasadzony /))))

Jagodaa 09:45, 02 gru 2016

Matylda napisał(a)
Witam, oglądam Twój wątek od kilku dni, bardzo podoba mi się Twój ogród. Ciągły niedosyt zdjęć. Cudowne Erecty, muszę je również gdzieś wykorzystać, choć w takiej ilości u Ciebie robią wrażenie. I umbry z lawendą na froncie. Zresztą wszystko, co tu dużo mówić zachwyca. Będę śledzić dalej Twój wątek.

Bardzo dziękuję za tyle miłych słów i zapraszam serdecznie .
Jagodaa 09:47, 02 gru 2016

Sebek napisał(a)
A na następny dzień świerka zasypał śnieg?
Kurcze podziwiam Was, że się nadal Wam chce o tej porze sadzić

Sebek to był mus zasadzić, bo z reklamacji przyszedł dopiero teraz .

Masz rację, w ostatniej chwili przed śniegami zdążyliśmy z robotą, jeszcze mi się udało zadołować lawendę x 27szt, hortki, małe buksy i zostały mi jeszcze ML i kłosownica... a tu pada i pada :S
Jagodaa 09:54, 02 gru 2016

lindsay80 napisał(a)
A co się działo z tym jednym świerkiem, w ogóle się nie przyjął?
Bo ja niedawno się zorientowałam, że u mnie jeden w szpalerze też jakiś dziwny, tylko wcześniej nic mu nie było, zastanawiam się czy coś mu korzeni nie podgryzło, bo zeszłej wiosny coś mi obok niego wszystkie irysy wciągneło do wnętrza, chyba jakiś karczownik.

Wiosną się trzymał zielony i z igłami, ale robił się stopniowo taki niezdrowy w kolorze i kiedy inne już wypuściły przyrosty (trzy pozostałe z posadzonych 11.2015), on dalej nic. W maju już zaczął rudzieć i się sypać. Jak go wyciągnęłam, to widać było, że korzenie miał bardzo drastycznie uciachane, chyba musiał być źle wykopany jesienią.

W czasie reklamacji mówiono mi, że się poprzyjmowały innym, a dużo ich sprzedali, ale ja mam od nich już 30 świerków, więc ze względu na to wymienili. Ale teraz gdy odbierałam, właścicielka mówiła, że zmieniła dostawcę i ten już jest pewny, bo w zeszłym roku mieli dużo strat, więc jednak nie było tak różowo z tymi świerkami.
malkul 17:28, 18 gru 2016

Jagódko : całuski slę
Madzenka 06:52, 19 gru 2016

Niedosyt zdjęć mam
Jagodaa 09:53, 22 gru 2016

Wczoraj rano było przepięknie . Szadź zrekompensowała brak śniegu .

Jagodaa 09:56, 22 gru 2016