Kochani co mu bidulkowi moze dolegac? Brak nawozu czy coś go zjada? Proszę zerknijcie, bo sama mimo lektury nie mogę określić co to moze byc. Mam nadzieję że będzie coś widać.
Piękne te niebieskie marcinki...Taka fajna kępka, a ja z takiej malutkiej podzieliłam pojedynczo, bo więcej nie miałam, więc kiedy to mi urośnie do takiego widoku jak u Ciebie? Chyba poczekam ze 100 lat...Chciałam dokupić ale nigdzie takich nie widzę...cóż było robić, tylko dzielić...
Kasiula - to my dziękujemy za kolejne fantastyczne spotkanko w Waszym ogrodzie czarów - tak wiele na tak niewielkiej powierzchni to tylko u Ciebie! Ilość dodatków - piorunująca - ale jakie - niepowtarzalne! Dlatego masz ogród wyjątkowy i... pełen niespodzianek
Dziś wykopałam rozchodnika Stardust dla jednej miłej ogrodniczki z O.☺Rozchodnika dzieliłam wiosną 2016r.po jednej gałązce.Dziś po wykopaniu widać ile urosło już kapustek z kazdej wiosną 2017r będzię jeden pęd .Na jednej sadzonkę nauczyłam 11 kapustek.Mój wniosek jest takizielimy rozchodnika wiosną jak już z kazdej kapustki wyrośnie łodyżka.Wtedy łatwo można rozdzielić pędy (Ja tak robię)Dzieleniem jesiennym możemy uszkodzić rosnące już kapustki.Ale to tylko moje przemyslenia☺