Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 09:24, 02 gru 2016

Do góry

Anna i Ogród 09:23, 02 gru 2016

Do góry

Anna i Ogród 09:22, 02 gru 2016

Do góry
A u mnie od rana jest pięknie?

Raj Ewy 09:21, 02 gru 2016

Do góry

Chciałabym taki grób zrobić mężowi. Czy dobrze rozpoznaję iż okrywowe to mogą być trzmielina biała i irga
Wszystkich Świętych u naszych zachodnich sąsiadów 09:19, 02 gru 2016

Do góry

Chciałabym taki grób zrobić mężowi. Czy dobrze rozpoznaję iż okrywowe to mogą być trzmielina biała i irga
Ogród w remoncie 08:59, 02 gru 2016

Do góry
Podtrzymuję powyższy

Wiem, że takie starocie zniechęcają i człowiek najchętniej wywaliłby wszystko w kosmos i zaczął od nowa.
Trzeba jednak nauczyć się dostrzegać piękno w niedoskonałościach
Dawno, dawno temu, na pewnym forum wnętrzarskim pojawiła się dziewczyna, która własnymi siłami remontowała starą, naprawdę starą chatkę. M.in. odnowiła stare, skrzynkowe okna, zrobiła samodzielnie okap nad kuchnią, kładła kostkę granitową. Zrobiła z tego domu cudeńko.
Pomyślałam, że nie święci garnki lepią i po wprowadzeniu się do swojego domu, który też ma swoje lata i wymagał dużych nakładów, których nie mieliśmy, też spróbowałam. Jedne pomysły były bardziej udane, inne mniej, ale zawsze do przodu.

Żeby nie być gołosłowną, popatrz jaką różnicę robi parę puszek białej farby

Nie pokazuję tego, żeby się chwalić, tylko żeby przekonać Cię, że te komórki da się jeszcze "wyprowadzić na ludzi"
Ukojenie 08:43, 02 gru 2016

Do góry
Agnieszko dziekuje

---------------

Dzis piekna zima:

Zdjecia ze zdalnego "podgladu"
Podmiejski ogródek 08:16, 02 gru 2016

Do góry
Ojej, dziewczyny,
po ciężkich dwóch tygodniach, zaglądam sobie na ogrodowisko przy kawie, a tu taka miła niespodzianka na moim własnym wątku
Strasznie mi miło

Asiu - dziękuję, zapewniam, że cała przyjemność po mojej stronie

Aniu - akurat u Ciebie to niewielkie miałam pole do popisu - zaledwie jedna rabatka; z całym tyłem świetnie sobie poradziłaś przecież sama! I nie narzekaj już tak na ten śnieg! Może i chlapa, ale za to przez okno jaki ładny widok

Aniu - szczególnie Ci dziękuję za dobre słowo, bo już mi się mało przyjemnie zrobiło; to fakt, że jestem więcej u Was niż u siebie, z tej prostej przyczyny, że mój ogród już zaprojektowany, więc główna zabawa dla mnie się skończyła; teraz pozostało tylko obsadzić rabaty, a to już mało zabawne

Rytla - dobry tort nie jest zły ale to chyba ja powinnam stawiać?
Biorąc pod uwagę dzisiejszą aurę, ten będzie stosowny:

Anetko - mam nadzieję, że post od Ciebie oznacza, że wychodzisz na prostą; żebyś tylko teraz nie przemęczała się przygotowaniami do świąt!

Polinko, Zoju, Teresko, Ewo, Iwonko, Sylwiu - rety, nawet nie wiedziałam że Was tak dużo! Jeszcze raz dziękuję wszystkim odwiedzającym mnie!
Podmiejski ogródek 07:34, 02 gru 2016

Do góry
Nie mogło i mnie u Ciebie nie być na stówce . Podziwiam Twoje zdolności postrzegania przestrzeni i chęć dzielenia się z nami Ţwoją wiedzą .

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 00:30, 02 gru 2016

Do góry
No to na dobranoc jeszcze jedno zdjątko!
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 00:18, 02 gru 2016

Do góry
Między drzwiami a oknem budynku gospodarczego myślałam o cisa kolumnowych, soliterach, ale nie wiem czy 3 się zmieszczą. I obwódka z bukszpanu jak najbardziej pasi. Coś w ten deseń, tylko bez podśmiewania się z moich zdolności plastycznych

Miejsce, które wydaje mi się trudne, to to:

Z tego co zrozumiałam, to tam jest składowisko drewna, więc mało atrakcyjny widok. A jeżeli ogrodzenie i brama wjazdowa nie będzie szczelne, to będzie to widoczne z ulicy. Poza tym wjeżdżając samochodem do domu będziesz mieć je cały czas przed oczyma. Dlatego chyba zrobiłabym tam żywopłot, taki sam jak przed warzywniakiem. Czy coś jeszcze się przed tym żywopłotem zmieści? Na samym końcu, już za tymi podkładami posadziłabym jakieś ciekawe drzewo, np. miłorząb, żeby coś stamtąd wystawało.

A może tam przy budynku dałoby się zrobić jakąś ciekawą furtkę?

Teraz bok, po lewej stronie wjazdu. Posadzenie tam wiśni było super pomysłem Ja dodałabym do nich hortensje, miskanty i jakieś kulki:

lub coś takiego: https://pl.pinterest.com/pin/306807793342622305/

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:41, 01 gru 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Jesienna aura chwila dla chryzantemy

Ale cudna ta ścieżka! A jak dalej wygląda?
Ogrodowe szaleństwo ... 22:38, 01 gru 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Elu, nasionka ci zbiorę Tylko niech przestanie padać deszcz
Zobaczę, co mi jeszcze zostało z innych nasionek

edit: zjadło mi pół posta.

Czytam, ze niewiadome są losy twojej działki, więc zaplanujemy rabatkę sposobem gospodarczym.:
Większość z roślinek, które masz, albo z sadzonek, które możesz pozyskać od dziewczyn. I z nasionek. Najwyżej zainwestujesz w 5 Anabelek. One szybko kwitną i przez cały sezon.
Poszukamy tanich namiarów
Kupowałam w tym roku po 12 zł w szkółce
O, takie:

A planem zajmiemy się po świętach, dobrze? Ja bym zaplanowała jedną ładną szeroką rabatę tak na 3 metry szerokości. Minimum 2,5 m. Wtedy można by mieć pole do popisu z nasadzeniami wielopoziomowymi: 3 poziomy: wysoki, średni i okrywowe

Coraz bardziej mi się to podoba, a już miałam wątpliwości. Iwonko, czy rabata o której piszesz miałaby być w miejscu zacienionym, tym o którym pisałam, że nie wiem co wsadzić? Czy też masz wizję innego miejsca?
Dziewczyny, jesteście niesamowite, dziękuję za zainteresowanie i pomoc
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:38, 01 gru 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Chwilę było ładnie... Zadzwoniłam z pracy by eM cyknał fotki śniegu ... Się rozpedził że heej - z 5 fotek trzasnał z tego śniegu jedną

I tyle...

A co tu jest za tą siatką? przegapiłam jaką fotkę??
Pogubiłam się po drodze... 22:34, 01 gru 2016

Do góry
Z ostatniej chwili

Ogrodowe szaleństwo ... 21:58, 01 gru 2016

Do góry
Elu, nasionka ci zbiorę Tylko niech przestanie padać deszcz
Zobaczę, co mi jeszcze zostało z innych nasionek

edit: zjadło mi pół posta.

Czytam, ze niewiadome są losy twojej działki, więc zaplanujemy rabatkę sposobem gospodarczym.:
Większość z roślinek, które masz, albo z sadzonek, które możesz pozyskać od dziewczyn. I z nasionek. Najwyżej zainwestujesz w 5 Anabelek. One szybko kwitną i przez cały sezon.
Poszukamy tanich namiarów
Kupowałam w tym roku po 12 zł w szkółce
O, takie:

A planem zajmiemy się po świętach, dobrze? Ja bym zaplanowała jedną ładną szeroką rabatę tak na 3 metry szerokości. Minimum 2,5 m. Wtedy można by mieć pole do popisu z nasadzeniami wielopoziomowymi: 3 poziomy: wysoki, średni i okrywowe

Ogród do odnowy 21:39, 01 gru 2016

Do góry

Gile przyleciały

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:38, 01 gru 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Świetnie ten murek wygląda ale pieski są superowe )

Dziekuje i za murek i za futrzaki Dla mnie są the best

Nasza mała blondynka ( fotki latem wklejałam ) na niedzielnej wystawie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:09, 01 gru 2016

Do góry
grudzień zeszłego roku.....słonko i mona było w ogrodzie działać

powstawała konstrukcja szałasu i ławki, oraz druga brama....a teraz modlę się żeby szałas przetrwał te 100 km na godzinę co zapowiadają
Ot pogoda
Pod naporem wiatru woda leje mi się oknem do pokoju.....trzeba szmaty rozkładać i wymieniać
W cieniu - zacieniona 20:37, 01 gru 2016

Do góry
...brązowe też wyglądają ciekawie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies