Kilka zbliżeń...to jest ten pas 15m metrów tuji przy czym na tym zdjęciu pod samym płotem na całej długości są paprocie a za płotem 12 letnie tuje....przed paprociami jest skarpa i rów z wodą..potem po lewej droga...m chce zmienić ogrodzenie zlikwidować tę skarpę i przesunąć płot w stronę drogi prawie tak jak wyżej ma sąsiad....to rodzi problem po drugiej stronie gdzie kiedyś zostawiliśmy tyle luzu między płotem a tujami (obecny luz jest na kolejnym zdjęciu).....teraz ta szpara się poszerzy o szerokość tej skarpy....tuje są za duże moim zdaniem by je przesadzić nie wiem co robić
Kasiu na FM musiałam dawkować fotki, ale i tak coś pokazywałam tu mogę poszaleć
Sama się dziwię, że wątek tak nabrał przyspieszenia.
Zapraszam!
Zaraz poczytam, różę gorąco polecam. Jest nadzwyczajna i ten kolor.
Mam w tym samym odcieniu Tereskę z Liseux. Cudna!
Dziękuję Wam Wszystkim za serdeczne wpisy.
U mnie w wątku marazm. Brak sprzętu, dane wyparowane w sufit, burzliwe życie osobiste.... Ach, samo życie!
Niemniej jednak nasze zainteresowania domagają się cierpliwości, prawda?
Odrobina z tego co zostało ogrodowego w telefonie w poprzednim roku:
Myślałam, że w zimę nie odwiedzę działki, ale się udało, fajnie.
Przynajmniej mogłam zobaczyć jak u mnie wygląda zima.
Szkoda tylko, że nie było szronu, uwielbiam oszronione rośliny
Widok po otwarciu bramy, gładki śnieg ze śladami zwierząt
Po prawej stronie ma na wiosnę stanąć garaż.
Widok na zasypany ogródek
Synek odśnieżał wjazd do swojego garażu
Przeżywam dokładnie to samo.
Na szczęście wśród moich zakupów natrafiłam na takie, które teraz powielę w większej ilości w tym roku. Np Nahema z pnących i Elisabeth Oberle z wielokwiatowych.
Mam nadzieję, że mój Sybelius też zabłyśnie, choć zastanawia mnie jego miejscówka. Mam gorącą nadzieję na ten moment - niech się stara to dostanie więcej sibeliusów
To bardzo miłe co piszesz, dziękuję.
Mam nadzieję , że ten sezon przyniesie spektakularne zmiany w moim ogrodzie.
Też mam taką nadzieję, że zmienią co mają zmienić i wybudujemy domek, mój śliczny, mały angielski domek