Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 16:32, 22 sty 2017

Jana 16:34, 22 sty 2017

Mam nadzieję że uda się coś z tego odczytać....będę wdzięczna za każdą propozycję bo nie wiem co z tym zrobić....zapomniałam dodać że przy jałowcach na calej długości są też paprocie
Jana 16:44, 22 sty 2017

Kilka zbliżeń...to jest ten pas 15m metrów tuji przy czym na tym zdjęciu pod samym płotem na całej długości są paprocie a za płotem 12 letnie tuje....przed paprociami jest skarpa i rów z wodą..potem po lewej droga...m chce zmienić ogrodzenie zlikwidować tę skarpę i przesunąć płot w stronę drogi prawie tak jak wyżej ma sąsiad....to rodzi problem po drugiej stronie gdzie kiedyś zostawiliśmy tyle luzu między płotem a tujami (obecny luz jest na kolejnym zdjęciu).....teraz ta szpara się poszerzy o szerokość tej skarpy....tuje są za duże moim zdaniem by je przesadzić nie wiem co robić
Jana 16:52, 22 sty 2017

na zdjęciu ta duża tuja M wspominał że ją usunie...przed nią trochę po prawej stronie jest miejsce na altanę i leszczyna....studnia jest widoczna w prawym dolnym rogu zdjęcia, szpeci ale chcę zostawić to ujęcie wody by była woda do ogrodu do podlewania, może zamontuję pompę...zmienię jej wygląd może w tym miejscu jakieś ciurkadełko....trzepak i piaskownica do usunięcia i zmiany miejscówki...pod tują widoczna buda psa...zapomniałam dodać, że zaraz obok chodnika na zdjęciu po prawej stronie ma być oczyszczalnia przydomowa jeszcze przed tą altaną, mniej więcej gdzie na zdjęciu jest trzepak...
Jana 16:56, 22 sty 2017

Jana 17:03, 22 sty 2017

to rośnie m.in.przed 15 metrowym pasem tuj bukszpan i dereń rodki hortensje ...mogę je przesadzić
Jana 17:16, 22 sty 2017

na pierwszym zdjęciu są malutkie tuje posadzone po prawej stronie szkica...jak widać są jeszcze malutkie i muszę poczekać kilka lat aby trochę zasłonić się od sąsiada...na drugim zdjęciu stoję przed samym domem, tuż przede mną jest miejsce gdzie rosną hosty, po prawej tuja i buda psa, a bezpośrednio za hostami jest miejsce wyłożone kostką pod altaną...na ostatnim leszczyna która może być przesadzona do sadu....na razie kostką mam wyłożone miejsce tj chodnik koło domu i miejsce - placyk pod altanką....w tym roku robimy kostkę na reszcie terenu, w tym będziemy zmieniać także tę pod altanką i przed domem więc mogę zmienić jej kształt....altanka może więc także zmienić miejsce ale nie wiem gdzie.....
Jana 17:18, 22 sty 2017

Przepraszam za błędy piszę z telefonu....
Pomożecie? Z góry dziękuję
Jana 17:26, 22 sty 2017

Chciałabym zostawić hosty bo to jedyne miejsce gdzie mogą rosnąć bo jest cień....oprócz 5 host olbrzymich przed domem rosną 3 małe hosty w tym żółta....są też 3 żurawki żółte, które może się da wykorzystać.....ogrodzenie będzie tym razem pewnie z paneli metalowych....
Chciałabym wizualnie połączyć różankę bezpośrednio koło domu z tymi kwadratami przed domem (jak wskazałam wyżej mogę je usunąć lub zmienić ich kształt) i to jakoś zaokrąglić -złagodzić.....lubię wiejski styl więc nie chciałabym tam wprowadzić mocno nowoczesnego stylu czyli drzew szczepionych bo moim zdaniem nie będzie to pasowało do bryły i stylu domu....ostatecznie zniknąć może i ta leszczyna i ta duża tuja, ale chciałabym mieć przed domem jakieś drzewo
Anda 07:20, 23 sty 2017

Jana, jestem i patrze. Pomyślę dziś nad planem Później się odezwę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies