Informacja:Wątek został przeniesiony przez moderatora z Herbicydy
Witam czy muszę moje floksy szydlaste czymś opryskać, bo nie wiem czy to ich natura, czy coś im dolega, jesienią robią się żółtawe, a na wiosnę ładnie zielenieją i kwitną
Alicja169 - co do foto hyy firma nikon, Olympus, sony bym polecał przez nie przechodziłem teraz mam lustrzankę Nikona, ostatnio sprzedałem lustrzankę Sony alphe, zależy czy chcesz aparat wykorzystać do foto tylko- ogród imprezy rodzinne, czy bardziej profesjonalnego potrzebujesz...?
A czasem zdjęcie należy trochę polepszyć tzn. dodać światła i cieni i już jest inny efekt. niżej pokazuje foto przed obróbką i po
Foto zostało przycięte dodane i dostrojone cieniem i światłem.
Widzisz tą różnicę...?
Fotografia się różni nasyceniem barw. Może tylko tego u cb brakuje
Jakie to piękne, normalnie siedzę z otwartą buzią. Myślicie dziewczyny o świętach już na całego.
Wszyscy śmieją się ze świątecznych reklam tv, ale każdy już w głowie plan układa
HT- stosowanie- zapisałam. Zostanę na razie przy suszonych ziołach bo łatwiej i mniej czasochłonne przygotowanie.
Dokładnie HT i OW stosuje co tydzień. Najpierw HT a na drugi dzień OW. Wszystkie niekwasolubne tak pryskam. Do kwasolubnych chce preparat jodowy ale jeszcze się nie zabrałam za niego. I taki sam schemat bym chciała wprowadzić dla kwasolubnych. HT + PJ( preparat jodowy) na następny dzień. Co tydzień opryski.
Jeszcze mam pytanie laika Jak mocno mam opryskiwać rośliny? Mam psikać tak żeby owiać mgiełką rośliny czy porządnie zmoczyć?
Nie wiem co mam z warzywami. To mój pierwszy, eksperymentalny rok z pomidorami.
Tak wyglądają pomidory
A tak truskawki
I jedne i drugie stoją na świeżym powietrzu, niczym nieosłonięte.
kuningamia pod namiotem
taką samą osłonę dostała sośnica i kamelie.....albo dadzą rade, albo nie....po zimie się wyjaśni
mój maleńki oczar ma kwiatuszki, ale są mikrusie i mało oczar przypominają
A z liści i przebarwienia jesiennego jestem pewna , że to oczar, choc kwiatki ma mniejsze od wawrzynka
Co o tym sądzić???
Mam kredę techniczna. Zrobiłam . We yszlo takie czyli źle. Czy ktoś fotke jak płyn powinien wyglądać ?
Na dole powstaje osad z kredy albo z tego co jeszcze w niej jest ...
Marta, jak miło Cię gościć.
Dziękuję, że ci się chciało. I dziękuję za pochwałę.
Hi, hi, e-Ma już nie będę angażować w takie zadanie
Niestety miskanty tej wiosny się nie obudziły, szkoda wielka, ale berberysy bosko się rozrosły i godnie zastąpiły ich miejsce.
Cudnie wchodzą kolorem na taras Uwielbiam patrzeć na nie w słońcu przez okno
Wizytówkę w wolnym czasie muszę uaktualnić.
Ścieżki mam wyprostowane
Zostało jedno koło w przejściu z bukiem
Rabaty są geometryczne
Cardinal i Nova Zembla całe zapączkowane. Cieszę się, bo w tym roku Nova Zembla nie miał ani jednego kwiatka, za to urósł.
A tu mój śliczny, kofany Roseum Elegans - jeden z 3. Tzn jeden nn, ale jak kwitnie to jest podobny do Roseum Elegans.
Nooooo, wreszcie moje dziecię zasnęło. Już mnie lewa ręka od lulania boli .
ten miniaturowy rodek ma śliczne czerwonkawe pączusie. A kupiłam go takiego troszkę wymizerowanego na przecenie w Casto.
Oczami wyobraźni zobaczyłam jak moją największą dynię próbuję wcisnąć do piekarnika i mi się styki przegrzały. Musiałabym chyba piec hutniczy mieć pod ręką
Na szczęście 3 średnie dynie już wydałam, drugą co do wielkości rozłożyłam na czynniki pierwsze. Zostało mi 3 konkretne sztuki. Aktualnie sobie spoczęły pod schodami.
Przepis na placuszki do wykorzystania. Nie pomyślałabym, żeby zmieszać z ziemniakami. W najbliższym czasie usmażę.