Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

malgol 15:05, 20 sty 2017

Do takich drzew to chyba jakiś ciężki sprzęt w stylu koparka będzie potrzebny?
AgnieszkaGie 20:04, 20 sty 2017

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Tak też myślałam, że bez pomocy sprzętu się nie obejdzie.
Sima 20:21, 20 sty 2017

Nieśmiał przypominam się z pytaniem o listę roślin i koncepcje nowej rabaty .
Już zamówiłam klona palmowego i trawy - ale mam chwile by zmienić zamówienie
asiak 20:34, 20 sty 2017

Gardenarium napisał(a)

w warzywniku uzupełniaj to co rośnie w kwiaty.

Danusiu, dziękuję Ci bardzo Przyznam, że takiej opcji nie brałam pod uwagę
A zaproponujesz coś z tych roślin zimozielonych?

Danusiu, w warzywniku mam sadzić kwiaty?

22:06, 20 sty 2017
asiak napisał(a)

Danusiu, dziękuję Ci bardzo Przyznam, że takiej opcji nie brałam pod uwagę
A zaproponujesz coś z tych roślin zimozielonych?

Danusiu, w warzywniku mam sadzić kwiaty?

Podobno warzywa lubią kwiaty
Nett 12:34, 21 sty 2017

MonikA napisał(a)

Podobno warzywa lubią kwiaty

Asiu ja w warzywniku mam zawsze aksamitki, bo odstraszają nicienie. Miałam też nasturcje i nagietki. Można też dodac cynie, dalie, onętki, czyściec, rogownicę, bratki.

W grudniowym Działkowcu był artykuł jakie warzywa z jakimi kwiatami ładnie wyglądają.
12:51, 21 sty 2017
Nett napisał(a)

Asiu ja w warzywniku mam zawsze aksamitki, bo odstraszają nicienie. Miałam też nasturcje i nagietki. Można też dodac cynie, dalie, onętki, czyściec, rogownicę, bratki.

W grudniowym Działkowcu był artykuł jakie warzywa z jakimi kwiatami ładnie wyglądają.

Niektóre właśnie odstraszają szkodniki, aksamitki, lawenda...
Beata1 16:28, 21 sty 2017

Witam wszystkich "ogrodomaniaków"
Potrzebuję Waszej pomocy przy rabacie w przedgródku. Jest to rabata od strony południowej budynku. Długość rabaty ok. 8,5m, szerokość (środkiem 1,5m; po obu bokach:2m).
Mam wstępne nasadzenia, które chciałam wkomponować rośliny, które już rosły w ogrodzie jednak efekt mnie nie zadowala. Z lewej strony rabaty rośnie czerwony berberys, który przysłania studnię, a z prawej rośnie wierzba szczepiona, jednak ma krzywy pień, dlatego gałęzie sięgają do samej ziemi.
Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł to bardzo proszę o wsparcie.
Nett 16:49, 21 sty 2017

Beata1 napisał(a)
Witam wszystkich "ogrodomaniaków"
Potrzebuję Waszej pomocy przy rabacie w przedgródku. Jest to rabata od strony południowej budynku. Długość rabaty ok. 8,5m, szerokość (środkiem 1,5m; po obu bokach:2m).
Mam wstępne nasadzenia, które chciałam wkomponować rośliny, które już rosły w ogrodzie jednak efekt mnie nie zadowala. Z lewej strony rabaty rośnie czerwony berberys, który przysłania studnię, a z prawej rośnie wierzba szczepiona, jednak ma krzywy pień, dlatego gałęzie sięgają do samej ziemi.
Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł to bardzo proszę o wsparcie.

Jeśli to strona południowa i przed domem, to ja widziałabym szpaler róż z trawami. Albo posadzić też miskanty Morning Light aby wystawały wysoko nad poostałe rośliny i więcej rozplenic.
asiak 18:37, 21 sty 2017

Nett napisał(a)

Ale to sadzić na obrzeżach rabat czy między? Nie zagłuszą one warzyw?