Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:39, 08 lis 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

ROTFL

No dobra, Martusiu

Pamiętasz, że na początku kombinowania podobały Ci się takie wycinki z kół koncentrycznych?
I znasz pewnie te inspiracje z żywopłotami przeplatanymi bylinami:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859337281/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235313/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235599/

No więc wymyśliłam, żeby to połączyć:

Mam nadzieję że widać te ciemnozielone pasy: to są żywopłoty różnej wysokości - przy trawniku najniższe, przy brzozach najwyższe. Pod samymi brzozami, tak jak Gruszka radziła, nic bym nie sadziła, tylko przed żywopłotem.

Problem jest jedynie taki, że ten tył zupełnie nie pasuje do przodu

Asieńko
Co do żywego płotu przed kojcem, to zacytuję Klasyka, i myślę, że komentarz będzie zbędny

"z przodu nie mogę psu zasłonić bo po to ma żeby widzieć "- prawa autorskie- Kamila-Kawa

Szczerze? Przeraża mnie to...ilość żywopłotów i styl chyba jak na moją zwichrowaną głową zbyt poukładany- już się tam widzę z nożyczkami przycinająca ten żywy płot jak na reklamie napoju gazowanego...nie...Podoba mi się natomiast koncpcyja żywego płotu przed suszarą. I nic już bym przed tym żywym płotem nie sadziła- tylko ścianka- zamiast wodnej- ścianka z cisów

Z brzozami natomiast jest tak. Mam niestety świadomość (wolałabym jej nie mieć), że i Ty i HAnia macie rację, ale moje argumenty za rabatą pod brzozami są następujące
1. odsunięcie jej o np. 2 metry od brzóz spowoduje uszczuplenie- drastyczne- trawnika. Bo najpierw trzeba odsunąć, a potem przed żywopłotem nasadzić. +++ daje to kilkaaaaaa metrów, a jak ma iść w kółku, to przestrzeń trawiasta mocno się kurczy. Mój Syn ma 8 lat- musi mieć cokolwiek trawnika do gry w piłkę;
2. nie widzę za bardzo dwóch metrów między brzozami, a żywopłotem- co tam miało by być? 2metrowy pas trawy?
3.nie

Przemawia ta argumentacja? (zwłaszcza argument numer po trzecie primo )

Ogródek Iwony II 10:35, 08 lis 2016

Do góry
Iwonko, dziękuję za życzenia. Pozdrawiam.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 08 lis 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 08 lis 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:31, 08 lis 2016

Do góry
kolejne wspomnienia ozdób z lat poprzednich

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 08 lis 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Ren, ścieżkę możemy zmienić, tylko co na to Twój M

Ja chciałabym zmienić ... on nie ... ale jak robiłam rozpierduchę wiosną tworząc rabatę ze świdośliwami to mówił, że to zbyteczne, że już juz teraz jest ładnie ... ale jak kilka dni temu pokazałam mu te zdjęcia to pokiwał tylko głową i powiedział no tak miałaś nosa ... teraz jest duuuużo lepiej
było:

jest (trochę inne ujecia i nie ta pora roku ale):

Dlatego mam nadzieję, ze może jednak zgodzi się na zmiany
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:21, 08 lis 2016

Do góry
Jankosiu, nie Śmietniczek Kasi Na fb wpis z 1 listopada z dwoma zdjęciami mojego ogrodu i takim tekstem "Tak się zrobiło tu smętnie i szaro Po prostu muszę pokazać kawałek mojej kolorowej jesieni. Trawy...” To moje

Tego trzcinnika na razie poobserwuję, bo on piękny, szczególnie w łanie. Myślę, że jeśli ktoś ma spory kawałek ogrodu nadający się na łąkę bylinowo-trawiastą, to taki trzcinnik wyglądałby nieźle.
Zobaczę. Jeśli dałabym radę opanować rozprzestrzenianie się rozłogami, to z wysiewaniem dam sobie radę.

Trzcinnik piaskowy (Calamagrostis epigejos) w naturze
Jak to wszystko ogarnąć? 10:17, 08 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)
To jeszcze na temat wyszukiwania. Jak w wyszukiwarce wpiszesz np cis img, to wyskoczą ci zdjęcia cisa. Bardzo pomocna funkcja.
Wypróbowałam. Super sprawa.
Anetko, na Twoim wątku mnóstwo się dzieje. Nie tylko "ogrodowo". Fajna sprawa mieć tyle kibiców
Księżycowy... 10:15, 08 lis 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
O tyle urośnie różanka. Część już przekopana i posadzone nowe róże, większość przesadzeń zostawiam na wiosnę, bo muszę przesadzić m.in. lawendę.

U mnie wciąż niektóre kwitną i mają nowe pąki.

No to poszłaś na całość... Zrobisz obwódkę? czy kwatery... jak to zaplanowałaś? a co z trawnikiem i nietrawnikiem ?
Droga do spełnienia 10:05, 08 lis 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
wersja amanogawami i na czerwono ambrowiec slender

mi pasuje
mój ambrowiec na patelni i wygwizdowie, a rośnie jak szalony, tylko że to zwykły, nie wiem czy kolumnowy jest jakiś wrażliwszy
jedyna uwaga to huśtawkę stojącą na prostokącie bym widziała, może wyżwirkowanym, bo to zakole ....
amanogaw 5 bym nie proponowałam, ale uważam że 3 się zmieszczą
Droga do spełnienia 10:05, 08 lis 2016

Do góry
Hmm, to miejsce które zaproponowałaś wymaganiami na pewno mu bardziej odpowiada. Ale kiepsko będzie tam wyglądał.
Bardziej na środku, tam gdzie go pierwotni umieściłam... trochę lepiej ale też nie idealnie.

A weranda bardzo sympatyczna. Wiem, że teraz modne są tarasy bez barierki ale moim zdaniem to się sprawdza tylko w przypadku tarasów na poziomie trawnika. Jak taras jest podniesiony, to osobiście wolę jak ta barierka jest.
Ale wiesz, to tylko moja prywatna opinia
Ogród Loczka 10:03, 08 lis 2016

Do góry
Widok z pracy

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:59, 08 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Ty masz tych trawiszczy i wszystkie tak stercza dzielnie ))
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:58, 08 lis 2016

Do góry
Też lecę prędko winszować Hani
niech Cię chandra omija z daleka.
Żyj w zdrowiu długimi latami
i niech tu gość zawsze czeka.

Z Pszenicznej ... 09:55, 08 lis 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Agata wiesz co... nie posadziłam Już już miały iść do ziemi, ale okazało się że stoją już bez liści razem z trójsklepkami i do końca nie wiem które to które hihi. Już wiem że miskanty też mi się pomyliły Wszystko do zadołowania pójdzie Ślicznie u ciebie
Dzisiaj wysłali mi książkę. Dzięki jeszcze raz. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak przepłaciłam, ale trudno Przynajmniej będzie moja bo mnie cholera bierze przy nieskończonej lekturze.
I powiem ci że kasztanowce to nawet nieźle sobie w tym roku radziły z tego co widziałam, ale... w zeszłym roku jedyne zdrowe jakie widziałam to z odmiany laciniata i twój Za to szacun pełen Ja chyba odpuszczę i nie kupię drugiego, boję się kolejnej porażki. Uwielbiam kasztanowce, ale przy wycinaniu serce mi krwawiło i nie chcę powtórki Będę u ciebie oglądać

No widzisz już wszystko jasne, wiosną proszę o info czy przetrwała po zadołowaniu.

Kasztanowców w mojej okolicy jest dużo, ale tylko mój się tak pięknie przebarwił. Był piękną, żółto-bananową kulą.
W tym roku też kupię preparat, na wiosnę powtórka...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:54, 08 lis 2016

Do góry
Mariusz dla cb foto thalia dealbata ciekaw jej jestem bo rośnie ładnie jak na razie, w osłonce ma wodę i wilgotność powietrza ok 60%, zobaczymy jak i co z nią będzie oby do wiosny, ale chyba jej dobrze bo wypuszcza 3 nowe odrosty

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:51, 08 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A już myślałam Ale ja przynajmnie Ci tylko werbene chce dać, a nie lilaki wyrywać

ROTFL

No dobra, Martusiu

Pamiętasz, że na początku kombinowania podobały Ci się takie wycinki z kół koncentrycznych?
I znasz pewnie te inspiracje z żywopłotami przeplatanymi bylinami:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859337281/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235313/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063859235599/

No więc wymyśliłam, żeby to połączyć:

Mam nadzieję że widać te ciemnozielone pasy: to są żywopłoty różnej wysokości - przy trawniku najniższe, przy brzozach najwyższe. Pod samymi brzozami, tak jak Gruszka radziła, nic bym nie sadziła, tylko przed żywopłotem.

Problem jest jedynie taki, że ten tył zupełnie nie pasuje do przodu
Droga do spełnienia 09:47, 08 lis 2016

Do góry
ok no to dla Asi - makadamia
ten róg obecnie wygląda tak:
zdjecie świeże z poranka ale
plan na przyszły ro jest następujący
usunąć sztachety i "otworzyć" werandę zrobić murek wkoło
Z Pszenicznej ... 09:29, 08 lis 2016

Do góry
A teraz słonko już wygania przymrozek z roślin,
to akurat mój widok na bylinówkę z okien tarasowych

Z Pszenicznej ... 09:26, 08 lis 2016

Do góry
I poranny spacer z psem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies